Unibail-Rodamco-Westfield - 2020

1.620 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 77 78 79 80 81 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
NLvalue
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 12 februari 2020 23:06:


Zonet een goed stuk gelezen bij premium. Zegt het wat mij betreft heel duidelijk en transparant.

Bij de gepresenteerde cijfers en, vooral het dividendverhaal, is de huidige koers simpelweg te laag.

Denk ook dat vooral het dividendverhaal beleggers heeft gerustgesteld en dat de down van 141 ergens begin januari naar de 125 van nu, zwaar overdreven was


Met alle respect voor Nico, hij leunt erg sterk op de posts die Branco, JY, Lamsrust etc op dit forum hebben geplaatst. Ergo, prima bevestiging van wat de regelmatige forum lezer al wist.

De operationele gang van zaken is uitgebreid besproken, VS/VK gaat eerst slechter worden, voordat t stabiliseert. Maar met een beleggingshorizon van 1-1,5jr een aandeel waar je geen enorme builen aan gaat vallen

Wil je nou lange(re) termijn ook rustig slapen, dan zul verder moeten kijken dan alleen de operationele gang van zaken (financing, tax, cashflow, balans)

URW rapporteert dat de brutowinst volledig verdampt is in 2019.

Het contrast met Adjusted Recurring EPS en de kale financiële werkelijkheid is te groot om te negeren.

Specifiek :
1) de Mark to market verhoogt de financierings lasten significant. gezien de lange duration zul je willen begrijpen onder wel renteklimaat die heel goed/slecht gaan werken. (En bij Vestia en Aegon etc is gebleken dat ze serieus fout kunnen gaan)
2) corporate expenses en property expense nemen veel sterker toe dan de huur, zijn deze echt onder controle.
3) hoe hard zijn de (€1,1mrd) deferred tax assets die opgevoerd worden?

Als je daar nou allemaal geen zin in hebt, maar toch lange termijn 8% dividend rendement will maken, dan zou je Shell moeten kopen.. (imho)
Lamsrust
0
quote:

Branco P schreef op 13 februari 2020 06:32:Die Westfieldovername zal UR nog zeker 20 jaar achtervolgen. In 1 klap werd UR van topspeler met bijna alleen topspul tot een doorsnee speler met 10% a 15% probleemportefeuille.Volstrekt onjuiste conclusie. UR is nog steeds een topspeler doch heeft zowel in de US als in de EU 10% retail assets die niet tot de A categorie behoren. Echter, de andere topspeler SPG heeft nog meer regional assets. Door de overname van Taubman verstrekt SPG haar portfolio, doch deze Taubman Centers vereisen significante investeringen die UR bijna heeft afgerond, i.e. vrijwel alle US flagships zijn recent onder handen genomen cq worden momenteel onder handen genomen.

Een juiste conclusie is dat UR teveel voor Westfield heeft betaald, namelijk (minimaal) de totale goodwill van dik EUR 3.5 miljard, dat is EUR 25 per aandeel. Gelet op de Taubman deal had Westfield nu voor naar mijn inschatting met een (kleine) korting op de NAV gekocht kunnen worden.

junkyard
0
quote:

NLvalue schreef op 13 februari 2020 07:32:


[...]

Als je daar nou allemaal geen zin in hebt, maar toch lange termijn 8% dividend rendement will maken, dan zou je Shell moeten kopen.. (imho)


Of WHV, waar kasstromen duidelijker zouden zijn ;)

MtM debt is overigens vrij makkelijk verklaarbaar door koersontwikkeling schulden (ivm daling kapitaalmarktrente):

www.boerse-berlin.com/index.php/Bonds...

Zou ik mij niet druk om maken, dit loopt naar 100% (0% premie) richting einddatum en verhoogt alleen de NNNAV correctie.
Branco P
0
quote:

Lamsrust schreef op 13 februari 2020 07:40:


[...]

Volstrekt onjuiste conclusie. UR is nog steeds een topspeler doch heeft zowel in de US als in de EU 10% retail assets die niet tot de A categorie behoren. Echter, de andere topspeler SPG heeft nog meer regional assets. Door de overname van Taubman verstrekt SPG haar portfolio, doch deze Taubman Centers vereisen significante investeringen die UR bijna heeft afgerond, i.e. vrijwel alle US flagships zijn recent onder handen genomen cq worden momenteel onder handen genomen.

Een juiste conclusie is dat UR teveel voor Westfield heeft betaald, namelijk (minimaal) de totale goodwill van dik EUR 3.5 miljard, dat is EUR 25 per aandeel. Gelet op de Taubman deal had Westfield nu voor naar mijn inschatting met een (kleine) korting op de NAV gekocht kunnen worden.


URW heeft helemaal nog geen investeringen afgerond die hun Regional Malls uit het slop trekken, zij moeten er ook gewoon nog aan beginnen, net als Taubman of SPG. Dat komt ook in hun presentatienaar voor. En het probleem in de VS wordt eerst nog groter want Macy's, Sears, JC Penny etc. gaan de komende jaren nog meer vestigingen sluiten en daardoor zullen verdere URW Regional Malls getroffen worden. Er is veel werk aan de winkel in de VS en dat wordt de komende tijd eerst meer en niet minder. Het probleem is dat de problemen sneller groter zijn geworden dan dat een goed team met mensen kan oplossen. Er moet nu op zo veel plekken ingegrepen worden dat simpelweg de mankracht om dat allemaal te regelen ontbreekt. Ook daarom zal het probleem op korte termijn groter worden en niet kleiner. Het herinvullen van 1 Warenhuis unit kan makkelijk 3 jaar kosten, zo niet 5 jaar. In die periode komt er vervolgens wel nóg een leegstaand Warenhuis bij en is je probleem ineens dubbel zo groot. Dat staat de Regional Malls in de VS te wachten.

Het voordeel van SPG ten opzichte van URW is dat zij die Regional Malls al decennia lang in bezit hebben en dus niet een belachelijke hoofdprijs ervoor betaald hebben. Wat dat betreft verbaast de overname van Taubman door SPG mij toch wel een beetje. Waarom richt SPG zich niet op overname van nieuwe winkelcentra in landen die nog geen last hebben van overaanbod aan oude winkelbakken? Dat zal toch ook wel een één tweetje geweest zijn tussen CEO SPG en familie Taubman. Net zoals de CEO van Unibail het met de eigenaar van Westfield ongetwijfeld heel goed heeft kunnen vinden. Beter zou SPG juist in de VS niet nóg meer winkelcentra erbij kopen, maar juist nog enkele winkelcentra van de hand doen en dan elders in de wereld winkelcentra met een beter toekomstperspectief aankopen. Of investeren in andere Retail Assets, niet zijnde winkelcentra, maar High Street Shops of... mooie grote Supermarkten ;-)

alrob
0
Branco P
0
Nu moet URW verplicht 5 relatief mooie Frans winkelcentra verkopen om het geld te gebruiken om Regional Malls in de VS te redden. Dat is echt heel zonde. Net als de verkoop van al die mooie kantoorpanden de afgelopen tijd. Goede objecten verkopen om vervolgens de opbrengst in slechtere objecten te moeten steken die gedwongen nog in de portefeuille zitten. Dat kan nooit de bedoeling zijn geweest, maar URW heeft op dit moment geen keuze. Op korte termijn blijft door deze verkopen de LTV op peil, maar op langere termijn gaat de portefeuille natuurlijk minder snel in waarde stijgen, of mogelijk zelfs dalen, doordat je de objecten met de meeste groeipotentie hebt verkocht en de slechte objecten met neerwaarts risico nog allemaal in je portefeuille hebt.
crux
0
quote:

alrob schreef op 13 februari 2020 08:22:


Pre-opening nu op 128.50. Ziet er veelbelovend uit; voor wat het waard is.

Pre-opening zegt helemaal niets over openingskoers is mijn ervaring.
Er worden orders geplaatst die later weer worden ingetrokken.
Gewoon wachten tot 9 uur, dan zie je echte koersen.
Branco P
0
positief aan dit alles vind ik de verkoop van de 5 Franse Centra:
- Er zijn kennelijk (weer) grote Institutionele Partijen met Interesse in winkelcentra actief in de markt
- Ze zijn ingestapt tegen een Yield van 4,80% en dat is een indicatie dat boekwaardes van winkelcentra ongeveer correct zijn. Dat geldt niet alleen voor URW, maar ook voor KLEP, ECP, etc. Kortom geen waarderingsdrama's op komst voor goed lopende winkelcentra
alrob
0
crux
0
Wellicht weer het oude liedje.
Op het oog goede resultaten met een koersstijging in de ochtend en een negatief slot.
voda
0
Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Unibail

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft donderdag het koersdoel voor Unibail-Rodamco-Westfield verlaagd van 155,00 naar 150,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

Volgens analisten van Berenberg waren de jaarresultaten van het vastgoedbedrijf iets beter dan verwacht. De marktvorsers merkten op dat de winkelcentra van Unibail in Europa een "redelijk robuuste" prestatie liet zien, met een vergelijkbare huurgroei van gemiddeld 3,1 procent in alle regio’s, exclusief Scandinavië. Ook de verhuuropbrengsten beoordeelden de analisten als positief.

Verder sprak Berenberg van positieve ontwikkelingen bij de winkelcentra in het Verenigd Koninkrijk, maar de vergelijkbare huurgroei was daar wel negatief, waarbij de leegstand toenam. De prestaties in de Verenigde Staten werd negatief beïnvloed door de regionale winkelcentra, waar er operationeel een krimp van 6,8 procent was en de leegstand toenam. De grote, toonaangevende Amerikaanse winkelcentra presteerden juist "opvallend goed", aldus Berenberg.

Het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield koerste donderdagochtend 2,7 procent hoger naar 128,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Lk-33
0
quote:

crux schreef op 13 februari 2020 09:12:


Wellicht weer het oude liedje.
Op het oog goede resultaten met een koersstijging in de ochtend en een negatief slot.

Niet te pessimistisch allen. De bodem is voor de tweede keer gezet. Dit geldt voor zo ongeveer alle retailvastgoed fondsen.

Ik vind de cijfers van URW niet erg geweldig. Ze passen de middellange termijn prognoses toch elke keer weer aan, nu voor het tweede jaar.

Doekje voor het bloeden is dat het dividend minimaal gehandhaafd blijft. Maar de markt had waarschijnlijk toch wel iets meer verwacht.

Blijven zitten dus en URW zijn werk voor de langere termijn laten doen. Pas als de koers 20 procent hoger staat ten opzichte van nu overweeg ik deels "winst" te gaan nemen.
Thorgall
0
Met deze cijfers verwacht ik zeker een groen slot. Of we daar blij mee moeten zijn betwijfel ik. Immers, na deze goede cijfers staan we nog steeds fors lager dan een maand geleden. Een maand waarin de AEX een mooie stijging heeft laten zien.
Een goede spreiding is daarom bittere noodzaak.
Branco P
0
Heb mijn Turbo's Long van de hand gedaan.. heb er net iets meer aan verdiend dan mijn broker Binck ;-)

Wat mij betreft belachelijk weinig handel in het aandeel tot nu toe. Het lijkt qua handelsvolume tot nu toe wel op een gewone handelsdag.
Ortega
0
EQ140
0
Cijfers waren goed en het dividend ook, dus naar mijn inziens geen aanleiding voor een lagere koers. Ik heb echter geen glazen bol.
real123
0
Hoe kan het aandeel nog omlaag gaan ze goed. Goede adviezen dus redelijk raar dat het nog zo laag staat
ajax1954
0
onbegrijpelijke reactie betere cijfers dan verwacht iets wat in de boelen staat verkpcht voor1.5 miljard en dan nog een benag van 46^% een betere deal is niet denkbaar en net in de min gegaan schiet mij maar lek
1.620 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 77 78 79 80 81 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 apr 2020 17:37
Koers 45,220
Verschil -4,500 (-9,05%)
Hoog 49,980
Laag 45,220
Volume 1.585.616
Volume gemiddeld 1.302.851
Volume gisteren 1.432.452

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group