Alleen over de cijfers AUB

10 Posts
Berdientje
0
IEX weekend

Pharming met jaarcijfers ;

Ons favoriete biotechaandeel komt aanstaande donderdag met de jaarcijfers

Pharming zette grote stappen afgelopen oktober door voor €125 miljoen aan converteerbare obligaties te plaatsen toen de koers rond €1,50 stond.

Dat geeft het bedrijf voldoende financiele flexibiliteit om versneld door te groeien. Het geld wordt onder andere gebruikt om dure schulden af te lossen, een eigen produktiefaciliteit op te zetten en wellicht voor de overname van kleinere geneesmiddelen.

De consensus gaat uit van een jaaromzet van ca €170 miljoen en een winst per aandeel van €0,06.
Doordat het aandeel enerzijds door de obligatieuitgifte en anderzijds door de beursmalaise sterk is afgekomen, zit er voldoende fantasie aan de bovenkant.
Berdientje
0
Leveringen voor het volledige jaar gerealiseerd van € 169,0 miljoen (US $ 189,3 miljoen) - een stijging van 25% ten opzichte van 2018
• De nettowinst voor het volledige jaar bedroeg € 36,2 miljoen ($ 40,5 miljoen), een stijging van 45% ten opzichte van 2018
• Netto-omzet vierde kwartaal van € 45,6 miljoen (US $ 50,8 miljoen) - net boven het derde kwartaal van 2019
• Verkoopgroei in 2019 leidde tot de tweede mijlpaalbetaling van $ 20 miljoen aan Bausch Health Companies Inc. (voorheen Valeant Pharmaceuticals International, Inc.)
• Bedrijfsresultaat over het gehele jaar van € 60,9 miljoen (US $ 68,2 miljoen), een stijging van 60% ten opzichte van 2018
• Cash ultimo jaar was € 68,6 miljoen ($ 76,8 miljoen), een stijging van € 4,2 miljoen vanaf 30 september 2019
• Kaspositie op 28 februari 2020 na uitgifte van converteerbare obligaties, initiële betaling van € 5,5 miljoen vanwege Sobi en mijlpaalbetaling aan Bausch Health was € 149,2 miljoen ($ 166,0 miljoen)
voda
0
Stevige winstgroei voor Pharming in 2019

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Pharming Group
1,179 -0,0225 -1,87 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Pharming Group heeft vorig jaar de helft meer winst gemaakt op een kwart meer omzet, waardoor een tweede mijlpaalbetaling aan voormalige partner Bausch Health moest worden gedaan. Dit maakte het biotechbedrijf donderdag voorbeurs bekend.

De nettowinst over het vierde kwartaal bedroeg 12,1 miljoen euro, wat het jaartotaal op 36,2 miljoen euro bracht. Dat is 45 procent meer winst dan in 2018. Het operationele resultaat steeg afgelopen jaar met 60 procent tot 60,9 miljoen euro.

"Net als in 2017 en 2018 bleven we in 2019 consistente groei zien in de aantallen patiënten die profiteren van Ruconest", stelde topman Sijmen de Vries van Pharming. De winstgevendheid is ook toegenomen vergeleken met 2018, ondanks hevige concurrentiedruk en hogere operationele kosten, voegde De Vries daaraan toe.

De omzet bedroeg 45,7 miljoen euro in het vierde kwartaal, wat de jaaromzet naar 169,0 miljoen euro bracht, 25 procent meer dan in 2018. De omzet was net iets hoger dan in het derde kwartaal.

De omzetgroei stelde het bedrijf in staat om zijn pijplijn uit te breiden met de licentie van een nieuw product en om nieuwe uitgebreide indicaties voor Ruconest te ontwikkelen.

Met de behaalde omzetgroei moest Pharming in februari 2020 ook een tweede mijlpaalbetaling van 20 miljoen dollar doen aan Bausch Health, de voormalige partner Valeant. Hiervoor neemt het bedrijf steeds geleidelijk voorzieningen zodat het de winstgevendheid niet raakt.

De kaspositie daalde van 81,5 miljoen naar 68,6 miljoen euro, door de terugbetaling van een lening van 29 miljoen euro aan Orbimed, rentebetalingen en 35,5 miljoen dollar aan mijlpaalbetalingen aan Novartis en Bausch.

In alle vier kwartalen was er goede aanwas van contanten, stelde Pharming dankzij een stijgende omzetgroei en snellere betalingen.

Door een obligatielening was de kaspositie eind februari 2020 weer gestegen tot 149,2 miljoen euro.

De vermogenspositie steeg van 62 miljoen naar 105 miljoen euro, vooral dankzij de behaalde winst.

Over dit jaar zei De Vries "overtuigd [te zijn] dat we in 2020 en daarna aanzienlijke waarde te kunnen blijven creëren voor al onze stakeholders".

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Pharming zet stijgende lijn voort

Gepubliceerd op 5 maart 2020 07:36 | Views: 11.384

Pharming 11:56
1,17 -0,03 (-2,37%)

LEIDEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Pharming heeft 2019 afgesloten met fors meer winst op een aanzienlijk hogere omzet in vergelijking met een jaar eerder. Volgens topman Sijmen de Vries is, gelet ook op de jaren 2017 en 2018, sprake van een consistent groei van patiënten die profiteren van het middel Ruconest. Daarmee wordt onder meer erfelijk angio-oedeem behandeld. Volgens De Vries is het "even wennen" om een winstgevend bedrijf te zijn.

De omzet van de onderneming steeg op jaarbasis met een kwart tot 169 miljoen euro. Onder de streep hield het bedrijf 36,2 miljoen euro over, wat een stijging op jaarbasis van 45 procent betekent. De operationele winst steeg met 60 procent tot 60,9 miljoen euro. De resultaten werden vooruitgeholpen door een succesvolle herfinanciering.

Pharming deed gelet op de omzetgroei een tweede zogeheten mijlpaalbetaling van 20 miljoen dollar aan Bausch Health Companies, het voormalige Valeant Pharmaceuticals. Eerder kocht Pharming de commerciële rechten van Ruconest terug van Bausch. Eind vorig jaar deed het bedrijf dat ook met die van het Zweedse Orphan Biovitrum (Sobi).

Buffer

Pharming had eind februari, na de uitgifte van converteerbare obligaties en de mijlpaalbetaling, nog 149,2 miljoen euro in kas. Volgens De Vries is het fijn om een buffer te hebben en onderzoeken en andere zaken uit eigen zak te kunnen betalen, aangezien het bedrijf jarenlang zijn hand heeft moeten ophouden voor de financiering van onderzoek.

Voor dit jaar rekent Pharming op verdere groei van de inkomsten uit de verkopen van Ruconest en dan vooral in Europa en de Verenigde Staten. Het bedrijf verwacht het jaar ook af te sluiten met zwarte cijfers. Pharming zal wel de portemonnee trekken voor verdere uitbreiding van de productie van Ruconest. Zo kreeg het bedrijf recent goedkeuring van de Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) voor een nieuwe productiefaciliteit.

Ruconest

Ook zal geld vrij worden gemaakt voor verdere onderzoeken naar aanvullende indicaties van Ruconest. De Vries benadrukt dat het bedrijf tijd en moeite stopt in de ontwikkeling van andere middelen om niet volledig afhankelijk te zijn van 'cashcow' Ruconest. Dat middel wordt binnenkort niet alleen met behulp van konijnen maar ook via koeien geproduceerd.

Eerder kocht het bedrijf al de rechten op de ontwikkeling en commercialisering van het APDS-medicijn leniolisib van Novartis. Na goedkeuring wordt marktintroductie van het middel voorzien in de tweede helft van 2021 of de eerste helft van 2022.
voda
0
Godfather
0
Biotechbedrijf Pharming kijkt terug op goed jaar
Het Leidse biotechbedrijf Pharming heeft vorig jaar zijn sterke omzetgroei doorgezet. Ook de winst nam stevig toe. De decennia waarin het bedrijf een moeizame zoektocht naar een succesvol geneesmiddel en voldoende financiering doormaakte, zijn inmiddels vergeten en vergeven.

De omzet nam vorig jaar met 25% toe tot €169 mln. De winst steeg nog harder, met 45% tot €36,2 mln. De onderneming is voor zijn omzet en winst vrijwel volledig afhankelijk van de verkopen in de Verenigde Staten.

De groei is volgens topman Sijmen de Vries te danken aan een 'consistente' toename van het aantal patiënten dat Pharmings geneesmiddel Ruconest gebruikt. Het medicijn is bestemd voor patiënten met angio-oedeem, een zeldzame aandoening waarbij weefsel in het gezicht of elders in het lichaam plotseling kan gaan zwellen. De werkzame stof haalt het bedrijf uit de melk van genetisch gemanipuleerde konijnen.

Pharming heeft vorig jaar geprofiteerd van de introductie van een nieuw geneesmiddel van de grote concurrent Takeda/Shire, dat aanvallen van angio-oedeem moet voorkomen. Omdat het nieuwe medicijn niet alle aanvallen blokkeert, hebben patiënten als vangnet vaak nog een tweede geneesmiddel in voorraad. Daarbij kiezen ze relatief vaak voor Ruconest, omdat het Pharming-medicijn een ander werkingsmechanisme heeft.

Topman De Vries besteedt in een terugblik veel aandacht aan 'de zeer succesvolle herfinanciering'. Het bedrijf wist zijn schuldenlast sterk terug te dringen met de uitgifte van een converteerbare obligatie. Die leverde Pharming €125 miljoen nieuw kapitaal op. Het bedrijf had eind februari dit jaar een kaspositie van €149,2 mln. Daardoor is het bedrijf in staat te investeren in onder meer onderzoek naar nieuwe toepassingen voor Ruconest.

Pharming heeft plannen om de werkzame stof voor zijn medicijn niet alleen te produceren met konijnen, maar ook met behulp van koeien.
Berdientje
1
www.pharming.com/news/publication-pha...


Een conference call vindt vandaag plaats van 19:00 tot 20:00 CET vandaag. Tijdens het gesprek zal Pharming's CEO, Sijmen de Vries, de gebeurtenissen van 2019 beoordelen, een financiële review en business update geven, inzicht geven in marktontwikkelingen en de voortgang van de pijplijn bespreken. Deze conference call wordt gehouden in het Nederlands. De inbelgegevens voor deze telefonische vergadering vindt u hieronder.

Details van telefonische vergadering:

Webcast-link: webcast.openbriefing.com/pharming-loo...

Inbellen door deelnemers:

Nederland (lokaal) 085 888 7233

Verenigd Koninkrijk 0800640 6441

Verenigd Koninkrijk (lokaal) 020 3936 2999

Alle andere locaties +44 20 3936 2999

Toegangscode: 756943Bilderberg007
0
Misschien is dit een beter draadje voor mijn post:

Hallo,
Ik ben nieuw bij Pharming, lijkt me leuke tijd worden. Zag wel iets wat ik jullie wilde voorleggen, misschien al ergens gesignaleerd dan moet je het maar negeren. Ik las dat er eind februari 149,2 mln in kas is. Als je alle posten die in persberichten etc genoemd worden bij elkaar optelt kom ik uit op een vrije kasstroom van 29,5 mln over de maanden januari en februari. Even rekenen, kassaldo 1 januari 2020 is 68,6, dan gaat er 18 mln uit voor Bausch, 5,5 mln voor Sobi, en aflossing schuld Orbimed van 50 mln daarnaast komt er 125 mln binnen (+) van de convertible. Subtotaal 120 mln, dat afgezet tegen 149,2 op 28 feb 2020 kom je op 29,5 mln vrije kasstroom. 15 Mln per maand? Q1 2019 was het 10 mln negatief? Zie ik wat verkeerd?
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 4 aug 2020 17:35
Koers 1,010
Verschil -0,004 (-0,39%)
Hoog 1,040
Laag 0,995
Volume 9.865.384
Volume gemiddeld 8.782.070
Volume gisteren 11.286.064

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group