Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

Galapagos BE0003818359

Laatste koers (eur)

27,920
  • Verschill

    -0,220 -0,78%
  • Volume

    17.575 Gem. (3M) 80,1K
  • Bied

    27,900  
  • Laat

    27,960  
+ Toevoegen aan watchlist

Galapagos maart 2020

9.594 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 480 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 maart 2020 09:12
    Februari was a four seasons in one month. Pril voorjaarsweer, vroege zomer, enorme herfststormen en aan het einde was het akelig guur in het dorp.

    Nadat het carnaval wegens een zieke prins was afgelast, is de strandtent alvast clandestien even open om met warme choco en bemoedigende woorden wat bij elkaar aan te kunnen klampen en de moed er in te houden. Ondanks de rake klappen staat de fabriek immers nog als een huis en zijn we – in tegenstelling tot vele anderen dorpen – er niet slechter aan toe dan toen we jubelend het vorig jaar afsloten.

    In zekere zin gaat alles gewoon zijn gangetje, de bouw van de apotheek vordert gestaag, de bakker moppert als altijd, nu over onverkochte gebakjes en de koster glundert over het toegenomen kerkbezoek. En ja, de onzekerheid zal zeker nog een tijd aanhouden, zo nodig kunnen T-shirts met de tekst ‘je suis Mippert’ bij mij worden besteld. Daarom eens temeer:

    Een ieder weer veel geluk, wijsheid en geduld toegewenst!
  2. Johny 1 maart 2020 09:21
    Beurzen dalen sterk op zondag In Midden -Oosten..
    Heeft dit gevolgen voor ons morgen?
  3. forum rang 4 HaBe 1 maart 2020 09:24
    Goedemorgen uit Laren, deze maand zal het verstand weer terugkeren.
  4. forum rang 4 Mippert 1 maart 2020 09:24
    NU.NL:

    Aandelenkoersen storten in, economen verlagen groeiverwachtingen en Apple maakt minder iPhones. Kort samengevat: de wereldeconomie voelt de uitbraak van het coronavirus. We proberen de gevolgen voor de wereldeconomie hier op een rijtje te zetten.

    Op de hoogte blijven van al het nieuws over het coronavirus? Volg ons liveblog.

    Wie naar de economische gevolgen van het coronavirus kijkt, kijkt in eerste instantie naar China. Het land is zowel de productiefabriek van de wereld als het kloppend hart van de wereldeconomie: de Chinese economie is goed voor 17 procent van de wereldeconomie.

    Door de uitbraak van het coronavirus is er echter zand in de machine gekomen. Een groot deel van de arbeiders die normaliter in Chinese fabrieken werken kon na de nieuwjaarsvakantie door de uitbraak niet meer terugkeren naar fabrieken, waardoor deze stil zijn komen te liggen.

    En dat heeft gevolgen voor de Chinese industrie: de zogeheten inkoopmanagersindex, een belangrijke graadmeter voor de industrie daalde in februari naar 35,7 punten, tegenover 50 in januari. Elke score onder de 50 wijst op een krimp.

    EconomieZie ook: Coronavirus veroorzaakt grootste klap voor Chinese industrie ooit
    Productieproblemen in Nederland voelbaar
    Het gesputter van de Chinese industrie wordt ook in Nederland gevoeld. Coolblue besloot maandag de prijzen te verhogen en de marketing uit te zetten, om zo de verkopen te minderen en de voorraad te spekken. Retailexpert Paul Moers zei dinsdag tegen NU.nl dat hij verwacht dat winkels als Blokker en Action ook problemen met leveringen vanuit China gaan krijgen.

    Die gebrekkige levering blijkt ook uit cijfers van maritiem onderzoeksbureau Dewly. Door het coronavirus zijn er al 105 containerlijnvaarten vanuit Azië naar Europa en Noord-Amerika geschrapt.

    Buiten Nederland komen techgiganten als Apple ook in de problemen door de problemen in China. Apple kan bijvoorbeeld minder iPhones produceren door de problemen in Chinese fabrieken. Ook moest het bedrijf winkels sluiten door de coronavirusuitbraak. Apple verwacht dan ook dat de omzet lager uitvalt dan eerder verwacht.

    EconomieZie ook: Retailexpert: Coronavirus kan tot tekorten leiden bij Action en Blokker
    Harde klap voor het toerisme
    De reisbranche zit ook in de hoek waar de klappen vallen. Meerdere vliegmaatschappijen hebben vluchten geschrapt, werknemers gesmeekt om vakantie op te nemen en winstwaarschuwingen afgegeven. KLM vliegt bijvoorbeeld tot zeker eind maart niet meer naar China en heeft laten weten te moeten bezuinigen door de virusuitbraak.

    Ook de vakantiebranche wordt geraakt. Toeristen schrappen veel reizen naar China en omliggende landen, terwijl andere landen juist minder Chinese toeristen zien. De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire zei vorige week tegen CNBC dat Frankrijk 30 tot 40 procent minder toeristen over de vloer heeft gehad dan normaal rond deze tijd van het jaar.

    Door de terugval in toerisme komen ook aanverwante sectoren als de horeca in de problemen. Zo gaf hotelboekingplatform Booking.com een omzetwaarschuwing en zei dat het aantal boekingen 10 procent lager kan uitvallen door het virus.

    Beurzen vrezen wereldwijde recessie
    Door de problemen die het coronavirus veroorzaakt, verwachten economen en instellingen zoals het IMF dat de groei van de wereldeconomie lager zal uitvallen. Credit Suisse verwacht dat de groei door het coronavirus 0,3 procentpunt lager uitvalt op 2,2 procent, wat volgens de definitie van het IMF (een groei lager dan 2,5 procent, red.) duidt op een wereldwijde recessie.

    De angst voor een wereldwijde recessie heeft de afgelopen week tot bloedrode beursdagen geleid. Sterker nog: aandelenbeurzen beleefden de slechtste week sinds oktober 2008, het hoogtepunt van de financiële crisis. De Amsterdamse AEX-index verloor een kleine 14 procent, op Wall Street sloten de Dow Jones- en S&P 500-indices de beursweek respectievelijk 12 en 11 procent lager af.
  5. forum rang 7 bezinteergebelegt 1 maart 2020 09:25
    quote:

    Johny schreef op 1 maart 2020 09:21:

    Beurzen dalen sterk op zondag In Midden -Oosten..
    Heeft dit gevolgen voor ons morgen?

    Die beurzen niet maar de weekend futures op Wall Street staan diep donkerrood.
    Bij geen verandering gaan we hier morgen dan helaas weer donkerrood openen.

    En wss weer de 530 opzoeken.

    En Gala weer onder de 180.

    Het zijn weer ff historische tijden
  6. Johny 1 maart 2020 09:31
    Hoe win je aan dalende beurzen ?
    Niet leuk maar degenen die daar slimme oplossingen voor hebben zijn momenteel de winnaars.
    Het gaat hard blijven schommelen. Ups en downs.
  7. forum rang 4 HaBe 1 maart 2020 09:38
    quote:

    Galafilgo schreef op 1 maart 2020 09:33:

    ben klaar voor de 130
    zie dat echt gaan gebeuren de komende weken
    wat dacht je als er een bericht verschijnt dat een onderzoek moet worden stopgezet?
    dan gaat er in 1 klap 50 euro af
    Dus dan is Galapagos € 30,- waard. (€130,- minus €100,- cash) ja, ja...
  8. forum rang 4 Mippert 1 maart 2020 09:39
    Ik heb een paar van de url's naar futures die hier gepost zijn geprobeerd, maar kwam op niets bruikbaars uit.

    Ook nog even reageren op onzin als het aantal doden op 7,nogwat miljard wereldbewoners. En dat er zoveel personen genezen. Ja stel je voor zeg, dat de halve wereldbevolking eraan gaat.
    Overigens, in Afrika zijn er amper nog besmettingen, maar als het DAAR los gaat ....?
  9. [verwijderd] 1 maart 2020 09:40
    quote:

    Mippert schreef op 1 maart 2020 09:15:

    Goedemorgen vanuit Delft (!), u toegewenst door de enige echte Mippert ;-)

    Mippert, goed van je te lezen! Ik hoop dat het goed met je gaat en dat je op een wat bescheidener doch veiliger niveau weer mee doet. Ik en vele anderen hebben regelmatig aan je gedacht, de laatste week wat mij betreft overigens ook na flinke brandwonden aan de turbo's...
  10. [verwijderd] 1 maart 2020 09:41
    quote:

    Paniekvogel schreef op 1 maart 2020 09:38:

    [...] Dus dan is Galapagos € 30,- waard. (€130,- minus €100,- cash) ja, ja...
    waarom niet?
    als onderzoeken moeten worden stilgezet gaan de kosten gewoon door hoor
  11. forum rang 4 Guuster 1 maart 2020 09:42
    Door wat lichte stoornissen aan mijn kant (niks gevaarlijks hoor) viel het me altijd moeilijk om al mee te lezen en te praten op een maanddraad van een maand die nog niet begonnen was. Dat is al vast het eerste positieve van deze maand: de maanddraad keurig netjes op de 1e gestart. hè, lekker
  12. [verwijderd] 1 maart 2020 09:42
    quote:

    bezinteergebelegt schreef op 1 maart 2020 09:25:

    [...]

    Die beurzen niet maar de weekend futures op Wall Street staan diep donkerrood.
    Bij geen verandering gaan we hier morgen dan helaas weer donkerrood openen.

    En wss weer de 530 opzoeken.

    En Gala weer onder de 180.

    Het zijn weer ff historische tijden
    Bezint, welke futures kijk je? Ik zie de US30#, Nasd100# en US500 alle drie op ongeveer +1%.
  13. [verwijderd] 1 maart 2020 09:43
    Het klinkt altijd prettiger om het over diep donker rood te hebben al media, dat is lekker visueel en speelt fijn in op onze paniek gevoelens. Net zoals bij de NOS het live-blog telkens met een fel rode balk wordt aangegeven, dan moet het wel heel belangrijk zijn en dat beïnvloedt onbewust ons gevoel en hoe we iets ervaren.

    Wanneer je gewoon de cijfers leest, zwart op wit, dan is het toch allemaal wel anders. Een daling van 10 of 20% is inderdaad fors, maar, om even bij Gala te blijven, dat kwam er ook bij in de eerste twee maanden van het jaar zonder nieuws. Nu gaat het er van af met nieuws. Het zijn gewoon de schommelingen van de markten. Die kennen we toch wel? En dat we mooie tijden hebben gekend de afgelopen jaren, dat klopt, maar dit hoort er ook bij.

    Waar het laagste punt ligt weet niemand, wat al is ingeprijsd en wat niet blijft ook altijd een raadsel.

    Maandag verder naar beneden, dat kan. Zou me niet verbazen.

    Is er iets bij Gala veranderd? Nee. Is er dan voor mij reden om iets te veranderen in mijn bezit? Nee. (Behalve wanneer ik zou willen handelen, maar daar ben ik niet goed in, dus dat doe ik dan ook maar niet.)

    Dit zijn tijden waar sommigen hier heel veel geld kunnen verdienen, of hun bezit kunnen uitbreiden door op tijd te verkopen en dan lager terug te kopen. Toch denk ik dat je dan al eerder had moeten verkopen, boven de 220. Nu zijn de merkten zo grillen. Je zou maar afgelopen vrijdag ergens rond de 180 verkocht hebben, en dan de rest van de dag de koers zien stijgen. Ondertussen lees je berichten die soms ook wat minder negatief zijn, en dan denk je wellicht, oei, nu moet ik de correctie naar boven niet missen, en dan koop je terug op 185. En dan gaat het morgen weer fijn naar de 175, wie weet, dan heb je toch weer 5 euro extra verlies. Dat wil je weer goedmaken, dus ga je nog een keer de heksenketel in....

    Een aandeel is voor mij een bezitting. Er is voor mij geen fundamentele reden om ook maar 1 stukje Gala te verkopen. En ja, dat de koers nu lager staat dan een week geleden is inderdaad niet leuk. Maar dat hoort er ook gewoon bij.

    Ik kijk uit naar het nieuws dat Gala gaat delen de komende maanden en maanden, naar de eerste goedkeuring, naar de ontwikkelingen van Gala, etc. Ik spring niet van het schip omdat het water wat ruw wordt, ik kruip dan met alle plezier naar het voordek om de fok te wisselen en juist in een storm kan je merken hoe sterk en krachtig het schip is. En wat dat betreft voel ik mij heel veilig op de Beagle.

    Blik op de horizon, koers houden en door ploeteren door de golven en ruwe zee, deze storm kan het schip makkelijk aan dus kan je je aandacht mooi richten op wat er daarna komt.
  14. [verwijderd] 1 maart 2020 09:45
    vraagje:
    ik heb wat (beperkte) cash vrijgemaakt en ga wat GLPG aandelen bijkopen. maakt het nou eigenlijk veel verschil of ik dat in Brussel/A'dam doe of in New York? (pakketje dat ik al bezit is Europees)
  15. Shortgala 1 maart 2020 09:48
    We staan aan de vooravond van een zware, zeer zware crash. Het besef lijkt hier niet door te dringen. U bent gewaarschuwd.
9.594 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 480 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht