Biedprijs Blackstone Group

217 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
MRPaul
1
The Blackstone Group International Partners LLP heeft aangekondigd om tegen een biedprijs van EUR 9.85 (cum dividend) per NIBC aandeel, in contanten te betalen na sluiting van de transactie (de “Potentiële Transactie”).

Wat is momenteel de status?
Zodra de transactie definitief wordt, zijn er dan acties die je moet nemen als aandeelhouder?
graham20
2
Als je je aandelen wil aanmelden voor het bod zal dat kunnen via je bank of broker na definitief worden van biedingsbericht.
MRPaul
0
De laatste paar dagen valt het op, dat de koers van NIBC naar de 9 euro gaat. Is dat een indicatie, dat de overname van Blackstone wordt aangepast of zelfs niet doorgaat. Of is het overtrokken reactie van aandeelhouders om het maar te verkopen mede n.a.v. afgelopen maandag. Deze vraag post ik om te zien of er meer/andere (voor)kennis van het bedrijf zit bij medeaandeelhouders
greedy1967
0
Gezien de koersstijging voorafgaande aan het bod zou het me niets verbazen als BS afziet van het bod. Kennelijk zijn er mensen die meer weten. Dit zou wel enorm gezichtsverlies betekenen voor BS. Is de verkoop door JC Flowers en Reggenborgh aan BS al definitief of kunnen ze hier nog onderuit?
W-0803
0
Moeten het ook niet overdrijven, 490.000 stuks die vandaag zijn verhandeld op een totaal van 146 miljoen uitstaande aandelen is niet extreem veel.
shaai
0
Het was van 7-8 en daarvoor heel lang 8 en een beetje door het bod gesprongen naar >9,5.
Ik denk dat dat fijn was voor velen met margin calls, lagere belening om de hogere NIBC te gebruiken om die margin calls te funden.
Echter, iedereen denkt: dat kan altijd nog wel, zal wel rond de 9,50+ blijven hangen.
Gaan er opeens paar daadwerkelijk verkopen voor die margin calss, en het zakt weg, dan is iedereen in paniek, en gaat alsnog maar snel verkopen.

Maar je ziet ook dat de grote trades van vandaag van 10, 20k stukken en meer, dat dat kooporders zijn. Of dat een risk arb hedgefund is, of grote partij met kennis/vertrouwen in de deal, zou mij niet onlogisch voorkomen.
Bluescreen
0
Misschien noodverkoop van kleine of grotere beleggers die margeverplichting hebben, krap bij kas zitten en geen tijd hebben om te wachten op de afhandeling van de overname.
MRPaul
0
Aan de koersval zou je denken dat de bieding van Backstone wordt terug getrokken. 24 maart weten we meer, zie fd.nl/ondernemen/1337906/nibc-blackst...
MRPaul
0
Citaat uit De Telegraaf van 16/3: NIBC zakte op de lokale markt met 14,1% naar €6,10. Investeerder Blackstone deed een maand geleden een bod van €9,85 per aandeel op de zakenbank, maar beleggers betwijfelen of de overname tegen deze voorwaarden doorgaat. Deze twijfel wordt versterkt door de adviesverlaging door de Amerikaanse bank Citi naar houden.
Plein777
1
Uit de Telegraaf :


Twijfel over overname: koers NIBC stort in
Door RUBEN EG & EDWIN VAN DER SCHOOT
1 min geleden in FINANCIEELUTRECHT - Twijfels over de overname van NIBC door Blackstone zetten de koers van de Haagse zakenbank flink onder druk.

Dinsdagochtend tuimelt de koers met nog eens 25%, tot net boven de €4 per aandeel. Amper een maand geleden kwam het bestuur van NIBC nog met private equity firma Blackstone overeen om alle vrij verhandelbare aandelen voor €9,85 aan de investeerder te verkopen. Daarmee zou na twee jaar alweer een eind aan het beursgenoteerde leven van NIBC komen.


Beleggers vrezen echter dat de zogeheten MAC-clausule (Material Adverse Change) roet in het eten gooit. Via die clausule zou Blackstone zijn bod kunnen heronderhandelen, mits het kan aantonen dat er een aantal zaken wezenlijk zijn veranderd sinds het sluiten van de deal.

De vraag is of een beroep van Blackstone op het coronavirus en de effecten daarvan op bedrijven, bedrijfsleningen en de energiesector, waar NIBC een hoge blootstelling aan heeft, die clausule kunnen activeren. Daarover verschillende de meningen van betrokkenen, advocaten en hedgefondsen, die recent veel aandelen opkochten.
Hercule Poirot
0
Al zou de overnameprijs verlaagd worden, dan zou je nog uit kunnen komen op een bedrag wat veel hoger ligt dan de huidige 4,20.
Plein777
0
quote:

Dr. Oogkloot schreef op 17 maart 2020 10:51:


Al zou de overnameprijs verlaagd worden, dan zou je nog uit kunnen komen op een bedrag wat veel hoger ligt dan de huidige 4,20.


De kans bestaat dat de hele deal niet door gaat.
graham20
0
Zie over MACs de zesde alinea in
www.themiddlemarket.com/news/why-you-...

Voor wat betreft "foreseeable": het persbericht over de voorwaardelijke overeenkomst is gedateerd 20 februari 2020. Dat is drie weken na het uitroepen door de WHO van een global emergency; na 1900 doden in China en meldingen uit Iran, Hong Kong, Taiwan, Egypte en Frankrijk. Acht dagen na het isoleren van de Diamond Princess. Het is moeilijk te verdedigen dat ten tijde van het aangaan van de overeenkomst een epidemie of pandemie niet was te voorzien.

Voor wat betreft "temporary": daar is nu weinig zinnigs over te zeggen; maar tijdens een eventuele procedure of een schikking - met de benefit of hindsight - des te meer.

Als Blackstone de MAC wil inroepen, zou het NIBC dan niet al hebben verwittigd? Als Blackstone NIBC zou hebben verwittigd, zou NIBC dat dan niet al hebben gemeld? Just guessing.


dm
1
Update over biedingsvoorbereidingen
Persbericht - 17 mrt 2020, 17:20 CET
Vandaag, 17 maart 2020, geeft NIBC een update aan de markt ten aanzien van de voorbereidingen voor het bod door Flora Acquisition B.V. (‘de Bieder’) zoals aangekondigd op 25 februari 2020.

Sinds de aankondiging:

is NIBC gestart met het proces ten behoeve van de adviesaanvraag voor de OR;
heeft NIBC de Bieder geadviseerd en geholpen met de voorbereidingen voor het goedkeuringsproces met DNB, waarbij NIBC en de Bieder samen verscheidene formele gesprekken hebben gehad met DNB;
heeft NIBC voortgang gemaakt met de voorbereidingen voor de activatransactie en/of andere soorten juridische structuur aanpassingen na closing zoals genoemd in de aankondiging van 25 februari 2020; en
is NIBC gestart met de voorbereidingen voor de gemotiveerde standpuntbepaling van de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur met betrekking tot het bod.
Dit naast alle andere doorlopende acties en voorbereidingen die samenhangen met het bod.

In reactie op vragen van investeerders en recente artikelen in de Nederlandse media wenst NIBC te verduidelijken dat in het geval dat het fusie protocol zoals ondertekend met de Bieder en van kracht sinds 25 februari 2020 wordt beëindigd, danwel zou worden opgezegd door één der partijen, een dergelijk nieuw feit zou kwalificeren als ‘voorwetenschap’ zoals gedefinieerd in de Europese Verordening Marktmisbruik (MAR), hetgeen een directe publicatie middels een persbericht noodzakelijk zou maken.

In afwezigheid van een dergelijk tussentijds bericht staat de volgende update ten aanzien van de biedingsvoorbereidingen gepland voor 24 maart 2020.
217 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 21 jan 2021 17:35
Koers 6,940
Verschil -0,060 (-0,86%)
Hoog 7,030
Laag 6,920
Volume 140.392
Volume gemiddeld 202.487
Volume gisteren 10.153

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront