Heijmans « Terug naar discussie overzicht

2e kwartaal 2020 Heijmans

336 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 » | Laatste
Nuchtere Kijk Op
0
Nieuw lijntje 2e kwartaal 2020:

Hoe Heijmans omgaat met het Corona-virus
Samen de schouders eronder om Nederland zo vitaal mogelijk te houden, juist nú

www.heijmans.nl/nl/nieuws/hoe-heijman...
Nuchtere Kijk Op
0
Tennet/Heijmans. Eind Q2 verwacht men pas de eerste zitting ! We gaan ook dit allemaal nog vernemen ;-)

De claims vliegen over en weer, sinds Tennet het contract met Heijmans-Europoles voor de hoogspanningsmasten in Zeeland en de Eemshaven stopzette. Maanden is geprobeerd het geschil ‘in de minne’ te schikken, maar die tijd is voorbij. Deze zomer buigt de Raad van Arbitrage zich over het conflict.

Inzet van de ruzie is de opdracht van 250 miljoen euro voor de contracten van Wintrack II. De aanbesteding is begin 2017 gewonnen door de combinatie Heijmans-Europoles. Heijmans heeft een belang van 60 procent en Europoles neemt 40 procent van het risico op zich. De opdracht is het vervangen van de 380 kV hoogspanningsmasten in Zuid-Beveland (116 masten) en de Eemshaven (121 masten).

Contract opgezegd
Tennet is echter niet tevreden over de kwaliteit van het ontwerp en bovendien bleek de bouwcombinatie niet in staat om de gestelde planning en ‘deadlines’ te kunnen halen. Aanleiding voor de opdrachtgever om de bouwers in oktober 2018 van het werk te halen en het contract eenzijdig op te zeggen.

“Tennet heeft helaas moeten besluiten de contracten te beëindigen. De combinatie Heijmans-Eurpoles kan niet aan haar contractuele verplichtingen voldoen”, lichtte de opdrachtgever de drastische stap toe. “Na intensieve gesprekken is aangeboden tot een minnelijke schikking te komen. Mocht de combinatie HEP hier niet op willen ingaan, dan ziet Tennet geen andere mogelijkheid dan haar aanzienlijke schadepositie te verhalen.” Het gebeurt zelden dat een gegunde opdracht eenzijdig wordt opgezegd en bouwers van een lopend project worden gehaald.

Tien miljoen afgeboekt
Tot grote ergernis van Heijmans en Europoles die volhouden dat de plannen wel degelijk aan de eisen voldoen. Ook zij dienen al snel een dikke claim in. Op basis van de openstaande rekeningen boekte Heijmans alvast 10 miljoen euro af. “Deze afboeking is exclusief de effecten van een eventuele juridische procedure”, is te lezen in het jaarverslag. Lang is geprobeerd het geschil in der minne te schikken, maar die onderhandelingen lopen stroef, is te lezen in het jaarverslag van Heijmans. De claims over en weer stapelden zich al snel op. De zaak ligt inmiddels bij de Raad van Arbitrage waar – “einde Q2” – de eerste zitting wordt verwacht, bevestigt Franscé Verdeuzeldonk van Tennet. De woordvoerder van Heijmans bevestigt de juridische procedure, maar wil daar verder niet op ingaan zolang de zaak loopt.

Daexter
0
salud
0
15 april AVA in aangepaste vorm wegens corona...
Ben er niet echt benieuwd naar...
Op de één of andere manier verwacht ik niet al te veel positief nieuws...
Hoe denken jullie daar over ??

Salud.
salud
0
www.deorkaan.nl/wilhelminabrug-maanda...

Wilhelminabrug dinsdag ‘ingehesen’, Beatrixbrug 17 april

De nieuwe brugkleppen van de Wilhelmina- en Beatrixbrug zijn donderdag aangekomen bij de Wilhelminasluis. Vanaf de Nietzovlotbrug en de kade konden ze van nabij worden bekeken.

Eigenlijk vindt bouwer Heijmans het niet zo’n goed idee dat er veel mensen bij elkaar zijn om de megaklus van het inhijsen van de brugdelen te bekijken. Daarom wordt het inhijsen live gestreamd vanaf de site van Heijmans.

Op dinsdag 7 april is de livestream vanaf 11 uur te volgen. De twee brugkleppen wegen 180 ton en zijn 16 meter breed en 15 meter lang. Het brugdeel voor de Beatrixbrug wordt op 17 april op zijn plek gehangen.

Bij de Provincie Noord-Holland is meer over het vervoer te vinden van Middelburg via Rotterdam, Utrecht en Amsterdam naar Zaandam.

Bekijk ook de foto’s en het filmpje van de aankomst van de brugdelen in Zaandam. De sluis gaat na dit weekend dicht voor alle scheepvaartverkeer.
tradersonly
0
quote:

salud schreef op 5 april 2020 20:07:


15 april AVA in aangepaste vorm wegens corona...
Ben er niet echt benieuwd naar...
Op de één of andere manier verwacht ik niet al te veel positief nieuws...
Hoe denken jullie daar over ??

Salud.


tja het blijft even onzeker wat de impact gaat zijn.
Ze zullen in elk geval niet al te optimistisch van de toren gaan blazen.
Ik heb een aantal maal bijgekocht. Helaas niet op de absolute diepteniveaus. Maar geod evenwel blij mee. Nu wel overweighted in Heijmans. Maar goed. Ik blijf vertrouwen hebben. Dit is een historisch trap in de rug, maar we krabbelen zeker overeind.
salud
0
@tradersonly: Veel zal afhangen van de kredietfaciliteiten die de banken gaan hanteren in de toekomst... blijft de rente laag en wordt er veel geld bijgedrukt dan heeft Heijmans wel een kans... maar er valt naar mijn mening weinig meer af te slanken bij het bedrijf zonder al te veel aan slagkracht te verliezen...
Ze zullen echt hulp van de Overheid (als opdrachtgever) en institutionele beleggers (als die het risicoprofiel niet te hoog vinden) nodig hebben.
Voorlopig is er bij particuliere initiatieven weinig te halen ben ik bang.
Als de vergunningverleningen voor de bouw eerst maar weer eens vlot getrokken worden... ligt ook stil nu vermoed ik.
salud
0
-Heijmans start klus bij A6 en dus verkeersmaatregelen-

denoordoostpolder.nl/artikel/1096178/...

Extra reistijd op de A6 door werkzaamheden bij Lelystad
6 april 2020 om 14:27 uur
Lelystad - Vanwege de werkzaamheden voor de nieuwe aansluiting op de A6 bij Lelystad krijgt het verkeer vanaf 15 april tot half juni te maken met extra reistijd. Het verkeer op de A6 wordt naar één weghelft gebracht en de maximum snelheid wordt verlaagd naar 70 km/uur.

en verder....
salud
0
nieuweooststellingwerver.nl/artikel/1...

Verkeer N381 rijdt door nieuwe tunnel
Gisteren om 17:11 uur
Donkerbroek - Sinds donderdag rijdt het verkeer over de N381 door de nieuwe tunnelbak van ’t West in Donkerbroek.
In de nacht van woensdag op donderdag zette aannemer Heijmans het verkeer om naar de nieuwe rijbaan. Nu wordt de weg in de andere tunnelbak klaargemaakt voor de nieuwe, dubbelbaans situatie.

Onder het viaduct Drie Tolhekken zijn zwerfkeien verwerkt in de strook langs de rijbaan. Deze stenen zijn gevonden tijdens de werkzaamheden. De stenen zijn ook gebruikt bij de taludbestrating onder de brug bij de Tjonger. Zo worden vrijkomende materialen hergebruikt.
amice
0
Teniet Heijmans. Er kan altijd nog geschikt worden. Vaak komt het tot een schikking op einde van de zittingsdag na een vingerwijzing van arbiters. Hopelijk wordt er geschikt, want na een vonnis dreigt altijd een hoger beroep
Nuchtere Kijk Op
0
quote:

amice schreef op 8 april 2020 19:26:


Teniet Heijmans. Er kan altijd nog geschikt worden. Vaak komt het tot een schikking op einde van de zittingsdag na een vingerwijzing van arbiters. Hopelijk wordt er geschikt, want na een vonnis dreigt altijd een hoger beroep


Het is i.i.g. te hopen dat bouwend NL weer door kan gaan. Echt met bv. die Urgenda uitspraak en de huidige politieke ego's die Nederland aan het slopen zijn of de opgebouwde welvaart steeds meer overhevelen naar bv. Zuid Europa ! Feit blijft dat er een hele generatie amper of niet aan woningen kunnen komen en er woont momenteel zoveel jeugd gewoon thuis of zelfs met schulden enz. Die kunnen zelfs als éénverdiener en met inkomen tegen modaal aan NIET aan woningen komen.

Er lijkt gewoon een groep politici te zijn (en meer groepen trouwens) die ten koste van de generatie die nu in de problemen zit (de jeugdigen en juist woningzoekenden) om die een soort van nekslag uit te delen.

Dus Amice laten we hopen dat dit i.i.g. snel achter ons komt te liggen. Nou ja snel? ;-)
salud
0
Wat gebeurt er met aandelen zoals Heijmans als er super inflatie optreedt?
Gaat de prijs mee omhoog of hoe moet ik mij dat voorstellen?
Er wordt nu wel op erg grote schaal geld bij geprint wereldwijd.
Iemand een idee hierover?
Historisch gezien is hier eigenlijk geen referentiekader... zelfs de grote depressie in de 20er en 30er jaren van de vorige eeuw kan je niet als voorbeeld gebruiken, ... of wel?
salud
0
www.telegraaf.nl/financieel/173322301...

Minder werk op de plank voor bouwbedrijven

AMSTERDAM (ANP) - Bouwondernemers hebben steeds minder werk op de plank liggen. Volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) was de werkvoorraad in de sector in februari in alle divisies zoals woningbouw, utiliteitsbouw en grond-, water- en wegenbouw minder.

Deze daling staat los van de coronacrisis, die volgens het EIB in deze periode nog geen rol speelde, en komt vooral door de strenge PFAS- en stikstofregels.

Alles bij elkaar hadden bouwbedrijven nog voor 9,7 maanden aan werk in de pijplijn, tegen 9,9 maanden in januari. In de utiliteitsbouw (kantoren, fabrieken en dergelijke) ging het om een afname met drie tiende maand tot 9,8 maanden werk. Bij woningbouwbedrijven nam de werkvoorraad af met één tiende maand tot 9,8 maanden.

In de grond- water en wegenbouw hebben bedrijven gemiddeld voor 6,6 maanden aan werk liggen, wat een lichte daling betekende ten opzichte van januari. Het gebrek aan orders is de grootste reden voor de afname, zo klinkt het. Bij de meting van de EIB zijn ongeveer 225 hoofdaannemingsbedrijven met meer dan tien personeelsleden ondervraagd.
tradersonly
0
Nou, nou een paar tienden, dat valt dus heel erg mee. Met de vakanties meegerekend dus nog voor bijna een jaar werk op de planken.
Corona lijkt stilaan ook op zijn retour bezien de cijfers.
salud
0
www.telegraaf.nl/financieel/148890161...

VEB: zorgen om buffer bouwreus BAM

AMSTERDAM - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB ) maakt zich zorgen over de buffers van bouwbedrijf BAM. De bouwgroep moet snel meer duidelijkheid bieden aan beleggers over de financiële situatie, vindt de belangenbehartiger.

Nederlands grootste bouwer BAM ging de crisis niet sterk in, aldus de VEB, verwijzend naar het tegenvallende 2019 en in haar ogen lage buffers bij een jaaromzet van €7,3 miljard. Met de coronacrisis is het vooruitzicht niet verbeterd.

De VEB wil specifiek meer informatie over de eigenvermogenspositie, het beschikbare kapitaal en de instroom van orders.

Bouwer BAM haalde vorig jaar door een verliesvoorziening van €90 miljoen zijn eigen winstdoelstelling, van tussen 2% en 4%, bij lange na niet, onderbouwt de vereniging het verzoek. Het buffervermogen lag eind vorig jaar op 16,5%, aldus de VEB, „een cijfer dat in het algemeen als laag wordt beschouwd. Voor het bouwbedrijf ligt dit bovendien op een vijfjaars dieptepunt.”

Weinig hoop op verbetering
Met de economische neergang is ’het weinig waarschijnlijk’ dat die vermogenspositie snel zal verbeteren door ingehouden winsten, meent de VEB.

BAM heeft volges de belangenclub nu de volledige €400 miljoen van zijn tot dan toe ongebruikte kredietlijn benut. ’De vraag is of die middelen genoeg zuurstof geven, te meer omdat het bedrijf gedurende het jaar een hoger werkkapitaalbeslag kent dan aan het einde van een jaar.’

De belangenbehartiger stelde de vragen in aanloop naar de aandeelhoudersvergadering van woensdag 15 april.

Het aandeel BAM verloor rond 16:45 uur 4,6% waarde op de Amsterdamse beurs.
336 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 okt 2021 17:35
Koers 12,360
Verschil -0,020 (-0,16%)
Hoog 12,480
Laag 12,300
Volume 30.831
Volume gemiddeld 93.063
Volume gisteren 44.857

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront