ING - Augustus 2020

1.089 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 51 52 53 54 55 » | Laatste
A3aan
0
Nieuwe maand staat klaar.Juli heeft niet gebracht wat ik hoopte. Toch maar optimistisch blijven?
DJ o Harry
0
inderdaad juli heeft niet gedaan wat ik ook hoopte, hopelijk komen ze met goede cijfer met Q2 kwartaal
we zullen het weten ik dacht dat ze 6 aug het Q2 resultaat bekend maken , of vergis ik me
drooglegging
0
quote:

A3aan schreef op 31 juli 2020 11:57:


Nieuwe maand staat klaar.Juli heeft niet gebracht wat ik hoopte. Toch maar optimistisch blijven?


Ik wacht met smart op een versje of rijmpje, komt dit nog door of moeten we zelf aan de slag?
rapnif
1
De nieuwe CEO zal dit jaar maximaal afboeken op leningen teneinde in latere jaren het teveel weer te laten vrijvallen als winst zodat hij kan laten zien hoe goed ie het heeft gedaan... ?
drooglegging
0
Ik ga vanaf maandag een doorlopende kooporder op 5,53 euro zetten, met limit dus.
Gewoon thuiskomen en kijken of hij is aangetikt, in ieder geval tot de cijfers.

Koers 5,00 euro (eind maart, begin april) was bij uitzicht lockdown en afsluiting economie, gisteren was het 5,89 euro op opening economie en uitzicht op beter, een complete lockdown gaat er niet meer komen.

Winkelstraten in Grotere steden zijn gewoon druk en bedrijvig, maximale consumptie.
Proconsul
0
quote:

drooglegging schreef op 1 augustus 2020 13:57:


Winkelstraten in Grotere steden zijn gewoon druk en bedrijvig, maximale consumptie.

En dat is nu juist het zorgelijke, ze lopen mekaar voor de voeten, velen houden geen rekening meer met die 1,5 meter regel, en de cijfers vliegen de lucht weer in.
Een tweede loc down, dan wel het aanscherpen van de regels, is niet ondenkbaar.
Samen met een economie die in crisis gaat zou die 5,- ook nog wel eens op de borden kunnen verschijnen. ING is leuk om op de dag een procentje te pakken tijdens de golfbeweging maar einde dag wil ik toch graag los zijn. Al kreeg ik tot mijn verbazing gisteren in de eindveiling nog mijn order op 5,90 uitgevoerd, dus maandag graag even stijgen. :-)
drooglegging
0
Zoals het er nu uitziet heb je het goed gedaan, maar als Japan en HongKong daar maandagochtend anders over denken...staan de AEX futures zo weer op -1,42%(met de banken en OG voorop)
ChrisOfWallstreet
0
Ik denk dat ik zeker ben, het is een fake koersdaling. De vorige keer dacht ik was in mei of juni hadden we een fake koersstijging op enkele dagen tijd. Ik denk dat de grote partijen volgende week gaan instappen.

Gewoon om de simpele reden dat het te snel gaat. Een aandeel kan niet op enkele dagen tijd snel omhoog gaan of omlaag gaan. Er is iets optil volgende week.

Ik denk dat ze zelfs niet wachten tot de resultaten woensdag van ING.

Volgende week gaat het op enkele dagen tijd weer terug naar 6,80
drooglegging
0
Ik kijk uit naar morgen wat het aandeel gaat doen, de cijfers van ING(donderdag voorbeurs) worden de graadmeter voor hoe ondernemend Nederland er voor staat, hierop gaat Den Haag beleid voeren voor pakket 3.0

Een koers <6,000 euro geeft aan dat het de komende tijd weer slechter gaat worden, ik kan het maar moeilijk geloven, de bank duiden in huidig klimaat is bijna onmogelijk!
ChrisOfWallstreet
0
Ik laat me niet een tweede keer pakken. De vorige keer was 6 - 8 weken was het een fake koers stijging en toen was ik gepakt. Ik dacht eerder dat ze nu opnieuw met een fake koersstijging gingen komen, in de plaats is het het een koersdaling geworden.
Ik ben ook aandeelhouder van BNP, zij hebben mooi winst gemaakt. Vrijdag gepubliceerd. En toch zakt het gewoon gelijktijdig met ING de dieperik in. Alle financials gelijktijdig -8%, de grote partijen weten hoe ze de algoritme beinvloeden. Het kan zijn dat ze volgende week erinstappen. Een kennis zegt dat ze normaal in oktober en november het doen. Misschien hebben ze het vervroegd.

Carl2-8
0
De vraag is natuurlijk zijn de grote partijen geïnteresseerd om in ing te stappen?
Koers van boven de 6,70 kan enkel met mooie q2 resultaten en mooie vooruitzichten voor q3 en dat lijkt me een beetje van water wijn maken op dit moment.
Vroeger was er iemand die dat kon maar nu moet je met harde bewijzen komen.
ChrisOfWallstreet
0
Ofwel doen ze het nu of het is in oktober: Volgens een kennis doen ze het meestal in oktober. De normale beer maand. We zullen de volgende twee weken zien wat ze van plan zijn. Ik zit er toch volledig long in. Dus maak me niet uit dat ze willen gokken. Je kan toch niet winnen tegen hun. Het is te opvallend nu.
Wat het ook kan zijn is, ze laten het expres zakken en als in Amerika de steunpakket is goedgekeurd gaat alle financials zogezegd weer stijgen naar hun normale niveau en voor ING 6,70. De resultaten van ING gaat het verschil niet maken.
Max Felix
0
Goh Ray Dalio das pas een goeie belegger die is in februarie 2018 toen ING op het hoogste punt stond met short ingestapt .
Wat een ver vooruitziende blik heeft die man met zijn bridgewater hedgefund .
Sindsdien hij er met shorts inzit is het aandeel alleenmaar gezakt ,wat een enorme prestatie toch.
Of zou hij een coming down algoritme gebruikt hebben ?
Carl2-8
0
Hij heeft hopelijk de laatste 4maand ing een keer of 50-80 geshort ook want indien niet is hij al lang van het scorebord af.
Porscheknakker Graat
0
Uit VEB-nieuwsbrief


ING bereidt beleggers voor op slecht nieuws
Datum
28 juli 2020

De verwachtingen voor het tweede kwartaal waren al pessimistisch voor banken. Vandaag komt ING - ruim een week voor de cijferpresentatie - naar buiten en meldt het een afboeking van 300 miljoen euro.

Donderdag 6 augustus zou de dag zijn dat ING inzicht geeft in de financiële doorwerking van de coronacrisis. Door de bank genomen zijn beursgenoteerde ondernemingen, zeker zo vlak op de cijferpresentatie, terughoudend met het verstrekken van informatie.

Toch zag ING vandaag blijkbaar de noodzaak om naar buiten te treden en beleggers te informeren over een afboeking van 300 miljoen euro op de post goodwill. Waarom ING ineens zo’n haast heeft om dit nieuws naar buiten te brengen, wordt niet duidelijk. Het persbericht lijkt dan ook vooral bedoeld om beleggers enigszins te laten voorsorteren op meer slecht nieuws.

Afboeking op goodwill
In het persbericht meldt ING zich genoodzaakt – om als gevolg van de door haar uitgevoerde impairment test – te moeten afboeken op goodwill. Als redenen hiervoor noemt ING de verslechterde macro-economische vooruitzichten en de toegenomen neerwaartse risico’s in het licht van de coronacrisis.

Goodwill is het bedrag dat ING bij overnames betaalde bovenop de zogenaamde reële waarde van de netto-activa van haar prooien. Als gevolg van de coronacrisis zullen overnames minder goed renderen waardoor de afboekingen noodzakelijk zijn.

Op welke bedrijfsonderdelen ING nu precies afschrijft wordt niet vermeld. Wel is de afboeking van 300 miljoen euro tamelijk groot te noemen, zeker in verhouding tot de totale omvang van de post goodwill, die eind 2019 circa 900 miljoen bedroeg.

Ook afgezet tegen de kwartaalwinst – vorig jaar bedroeg deze 1,4 miljard euro – is de afboeking stevig te noemen.

Verreweg de meeste goodwill is ontstaan binnen de onderdelen: “groeimarkten” (209 miljoen euro) en wholesale banking (268 miljoen euro). De kans lijkt daarmee groot dat de pijn zich vooral binnen deze onderdelen concentreert. Zolang ING hier echter zelf niets over zegt, blijft het giswerk.

Hogere risicokosten
ING benadrukt dat de afboeking non-cash is – er vloeit geen geld de kas uit – en de kapitaalbuffers niet raakt. De goodwill wordt immers al in mindering gebracht op het eigen vermogen bij de berekening van bufferkapitaal door toezichthouders.

Het laat onverlet dat de winstwaarschuwing kan worden gezien als signaal dat ING’s winsten de komende kwartalen lager zullen uitvallen door corona.

In dit licht is de slotzin over de gevolgen van de coronacrisis op het kredietboek en de doorwerking van de strenge IFRS-9 boekhoudregels in het persbericht saillant. ING spreekt over risicokosten, die “significant boven het gemiddelde van de cyclus liggen”.

Hoe hoog de risicokosten precies uitvallen zal ING pas melden op 6 augustus. Het gegeven dat ING deze opmerking in deze bewoording maakt, doet vermoeden dat de risicokosten wel eens een stuk hoger kunnen zijn dan in het eerste kwartaal, toen ING voor 661 miljoen aan voorzieningen moest treffen.

Geen dividend
De belegger die ondanks de negatieve signalen nog dividend verwacht, kwam van een koude kermis thuis. Vandaag kwam de ECB met de verlenging van het dividend-moratorium, in ieder geval tot en met het eind van dit jaar.

Als redenen voor het verlengen noemt de ECB de voortdurende economische onzekerheden. Opvallend is dat in een open brief de ECB aan banken ook vraagt om hun slagvaardigheid te verbeteren, zeker als het aankomt op het herkennen en afwikkelen van probleemleningen. In de brief stelt de ECB dat banken hun leningenbeheer voldoende op orde moeten hebben, voordat het moratorium straks weer komt te vervallen. In die zin lijkt de verlenging dus ook bedoeld om banken simpelweg meer tijd te geven om het leningenbeheer te verbeteren.

Met het persbericht van zowel ING als de ECB zijn de vooruitzichten voor banken weer pessimistischer geworden. Hopelijk doet ING op 6 augustus de boeken voldoende open, zodat beleggers dan wel een beeld krijgen hoe de vlag er nu werkelijk bij hangt.
Machiavelli
1
drooglegging
0
De zojuist doorgekomen cijfers van HSBC en SG vallen gewoon mee eigenlijk, zou het ergste achter de rug zijn?
drooglegging
0
"Hoe hoog de risicokosten precies uitvallen zal ING pas melden op 6 augustus. Het gegeven dat ING deze opmerking in deze bewoording maakt, doet vermoeden dat de risicokosten wel eens een stuk hoger kunnen zijn dan in het eerste kwartaal, toen ING voor 661 miljoen aan voorzieningen moest treffen"

Maar natuurlijk wordt er in Q2 meer gereserveerd, Q1 was bijna normaal op de laatste twee weken van maart na, dat zal toch iedereen begrijpen.

Deze week meer duidelijkheid.

Als op de dag van cijfers een aandeel niets doet is de communicatie met de markt/aandeelhouders subliem geweest, maar dat kun je in deze tijd natuurlijk niet verwachten.

Bij koers -8%: veel viezigheid achtergehouden, veel miscommunicatie, slechter dan soortgenoten, imago schade, uitlopend vertrouwen, hinten op nog veel meer ellende.

Bij koers+8%: valt reuze mee, goede performance ondanks hele slechte markt, behoorlijk boven verwachting, veel beter dan soortgenoten, langzaam weer beter, aantrekkende economie...
Max Felix
0
quote:

Machiavelli schreef op 3 augustus 2020 00:41:


Wat zei Louis van Gaal ook alweer? Ben ik zo slim of ben jij nou zo dom! ;)


Goed dat u van Gaal erbij haalt ,hij was een van de grotere klanten van Madoff die 150 jaar gevangenis straf heeft gekregen wegen fraude.
Het geld dat van Gaal aan het beleggingsfonds van Madoff heeft gegeven is helemaal weg .
Dat was 2010 toen had ik ook ING met 30% verlies dat heeft zich helemaal hersteld en daarna ook nog eens 100% winst opgeleverd.
1.089 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 51 52 53 54 55 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 28 sep 2021 17:37
Koers 12,324
Verschil -0,130 (-1,04%)
Hoog 12,634
Laag 12,310
Volume 21.692.667
Volume gemiddeld 13.248.374
Volume gisteren 20.856.144

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront