Dividend moet nu echt weer hervat worden voor de banken en verzekeraars..! Klaar = klaar!

43 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Mr.J.bonds
3
Ik vind de kale gedachte dat aandeelhouders hun muil moeten houden en gewoon slikken moeten omtrent zaken zoals compleet 100% opschorten dividend. over 2019 en/of 2020 door een wereldwijde oorzaak zoals een pandemie. Waar bij sommigen banken nu sprake van is. Met de gedachte: aandeelhouders lopen nu eenmaal risico en zijn als eersten aan de beurt om de volle mep risico te pakken.. Daar ben je nu eenmaal aandeelhouder voor. Niet meer van deze tijd.

Kijk, als een individuele beursgenoteerde onderneming door slecht management, fraude of gewoon door slechte marktomstandigheden ten onder gaat. Ok. Dan moet je als aandeelhouder inderdaad je verlies nemen. Er zit gewoon niets anders op. Dat is ook dan in feite eerlijk.

Maar een wereldwijde virusuitbraak zoals Corona die eens in de 100 jaar voorkomt. En de hele economie mondiaal midscheeps treft, vind ik toch echt een heel andere zaak..

Als je kijkt naar de overheid, die houdt alle bedrijven in Nederland in het zadel. Wopke Hoekstra zegt: de zakken van de overheid zijn diep. We helpen de bedrijven met een TOZO, een NOW regeling. enzovoorts. De meeste vastgoedbedrijven maken deals met hun huurders, geven een korting of ze schorten de huur tijdelijk op voor een aantal maanden. Woningbouwcorporaties zijn soepel met huur innen. Banken geven uitstel van hypotheekaflossingen en andersoortige leningen.. En zo polderen we als nederlanders netjes door de crisis heen. Met elkaar, voor elkaar.. Iedereen wordt economisch in leven gelaten..


Alleen de aandeelhouder kan de tering krijgen van de ECB en indirect ook van de banken en ook van sommige verzekeraars, zo het nu lijkt.. Slecht en onjuist en oneerlijk in al zijn facetten te noemen. Dit gedrag van de ECB en de banken die dit dankbaar aangrijpen om hun balansen eens even flink op te poetsen, Ook met niet corna gerelateerde zaken..

Ik weet dat ING bijvoorbeeld de zakelijke tak, waar wanprestatie heeft plaatsgevonden en fraude door hun klanten, was mogelijk door slecht toezicht van de banken zelf.. nu gedeeltelijk aan het opdoeken is en dat ze nu flink daarop afschrijven. Kan makkelijk met het dividend dat ze nu niet uitkeren. TIER-One kapitaal is nu zelfs zo hoog dat ze gewoon obligaties die ze zelf hebben uitgeven, aan het opkopen zijn, die slechts een half % rente kosten voor ING.. Zelfde geld voor ABN, Die gebruiken nu ook zometeen als we niet oppassen de vrijgevallen dividenden om de fraude die gepleegd is door klanten bij de zakelijke tak van ABN(waren singapore olie handelaren, schade 200 miljoen euro voor ABN) af te boeken..

Daar is het dividend heel duidelijk niet voor bedoeld. Geldt ook voor de witwas boete die een paar honderd miljoen groot kan zijn die abn nog boven het hooft hangt.. Lekker makkelijk voor de banken, kunnen ze nu mooi het divdend voor gebruiken, als het tegen zit.. Ik ben hier uiteraard pertinent tegen. Hier is het beleid van de ECB ook niet voor bedoelt. En de TIER-ONE capital ratio's van de banken zijn ook dermate gezond, zo allemaal rond de 15% om te zeggen, het is nergens voor nodig om dividend vast te houden. De ratio's zijn een zeer behoorlijk stuk hoger als ten tijde van de kredietcrisis in 2008.. Ook kijkende naar alle steunpakketten, er zijjn nog nooit zo weinig failsssementen geweest in Nederland. Belastingvoordelen voor particulieren met zware hypotheeklast enz. Zorgen ervoor dat er ook relatief weinig slechte leningen zijn voor de banken en we zullen komen als we in januari gaan inenten, vaccineren. En we allemaal 2 maanden later als vanouds weer aan het werk kunnen gaan.. Ik denk dat zo'n beetje 99,9% van alle bedrijven groot en klein wel zoveel inzicht heeft, dat ze weten dat als ze nog 2 of 3 maandjes doorbijten, dat we er dan ook zijn. En dat er in veel branches, reisbrance, Horeca een gigantische inhaalslag gaat plaatsvinden..! Daar ben je tenslotte ondernemer voor geworden.

Ergo. Hier met dat dividend. Het is gewoon schandalig, zeer onredelijk en onNederlands om alle schade van een globaal evenement zoals Corna, wat maar 1x in de 100 jaar gemiddeld voorkomt, bij één partij neer te leggen, te weten de aandeelhouders..

Want die moeten voor de duidelijkheid wel dubbel boeten door het zeer onredelijke beleid van de ECB.
Hoe dit werkt? Eerst schrappen dividend door banken en verzekeraars op een niet-bindend advies van de ECB. Aandelen worden door grote institutionele partijen zoals pensioenfondsen daarom verkocht omdat die statutair gezien van hun statuten geen aandelen mogen aanhouden die geen dividend meer uitkeren.. Gaat om honderden miljoenen gedumpte aandelen, vervolgens pakken gluipbanken, shortfondsen zoals een Goldmans dankbaar deze trend op door dan fors short te gaan op de bankaandelen..

En daar zit je dan als particuliere belegger, met je stukken ABN net gekocht in 2019 op € 23, nu op € 5.80 in maart of april.. En geen cent dividend ook nog vele maanden lang! Geldt ook voor een aantal institutionele beleggers die ze wel in de porto hebben gehouden en partijen zoals gemeenten en pensioenfondsen zoals ABP..
Niet uitkeren van dividend heeft zeer grote negatieve maatschappelijke gevolgen, je vernietigd bij de particuliere belegger(vaak ondernemers, eenmanszaken, zzp-ers die zelf voor hun pensioen beleggen, ben ik er zelf ook een van) gewoon hun pensioen. je vernietigd uitgestelde koopkracht in feite, Gelden die anders voor consumptie goederen of nieuwe voertuigen of reizen waren aangewend. Het frustreert de hele economie op een landelijke schaal zeer fors..

Heb ik het nog niet over de indirecte gevolgen voor de getroffen particuliere beleggers op gebied van gemist welzijn en welvaart door financiële strubbelingen door de gemiste inkomsten..(nogmaals, is niet alleen het gemiste dividend, maar ook de bijbehorende koersval van de getroffen aandelen, als je dan gedwongen door financiële sores moet verkopen..) De gemiste dividenden zorgen dus voor veel stress en in sommige gevallen niet meer op vakantie kunnen gaan fatsoenlijk. Voor hogere ziektekosten en zelfmoord.. De maatschappelijke kosten die hier bij horen zijn echt zeer fors, geloof me!

Wat dacht je van gemeenten? Kunnen echt wel het dividend zeer goed nu gebruiken, in corona tijd hebben zij ook fors extra kosten moeten maken door uiteraard, thuiswerken medewerkers, extra veiligheidsmaatregelen zoals plaatsen ontsmettings zuilen, uitvallen ambtenaren door ziekte corona.. De misgelopen dividenden zuller er toe leiden dat zij de gemeentelijke belastingen zullen gaan verhogen, kun je donder op zeggen!

Grote pensioenfondsen net zo. sociale afdrachten zullen verhoogt moeten worden, door de enorme koersval van de stukken door schrappen dividend, halen zij hun dekkingsgraad niet meer op peil kunnen houden. En zullen zij de premies moeten gaan verhogen.. Betekent werken tot je 70e en minder netto salaris....

Je ziet dus zeer grove maatschappelijke gevolgen door het laakbare gedrag van de ECB en indirect van de banken.. Zij gebruiken de vrijgevallen gelden nu om de balans op te poetsen, veroorzaakt door een in aantal gevallen mismanagement. En dat kan nooit de bedoeling geweest zijn van de tijdelijke maatregelen..

Daarom: het Dividend moet nu echt weer TERSTOND hervat worden voor de banken en verzekeraars..!

drooglegging
0
Wederom een goed betoog, duidelijk beschreven.

Ik moest nog ff aan die oudere meneer denken die begin dit jaar bij de AVA de microfoon vroeg die zijn inkomen uit dividend zag wegvallen en daarbij ook nog een lage koers van 5,00 moest meemaken.

Hij heeft zijn hart kunnen luchten, respons van een van de heren gekregen, zal hij nog onder ons zijn?

De geloofwaardigheid van wat nu gaande is is zekere geen reclame voor banken en het vertrouwen daarin.

Achteraf bezien is de schade vele malen groter dan de "opbrengsten", we weten nu dat de ECB kan ingrijpen op elke denkbaar nivo.....
FORT1944
0
Hopelijk zijn ze klaar voor aan de aandeelhouder een een eerlijke voergoeding tegeven voor al zijn geduld , maar uitsel is dikwijls afstel :)
Mr.J.bonds
0
quote:

FORT1944 schreef op 26 november 2020 12:01:


Hopelijk zijn ze klaar voor aan de aandeelhouder een een eerlijke voergoeding tegeven voor al zijn geduld , maar uitsel is dikwijls afstel :)


Het zal ze GVD geraden zijn, eerste aanzet is nu gegeven door de ECB, maar als ING en ABN echt vervelend gaan doen, en ons willen afschepen met een aalmoes, dan voorzie ik nog wel de nodige rechtszaken.. Ze moeten GVD al blij zijn dat wij aandeelhouders al maanden 0% dividend terugzien op onze investering die op zijn laagst 80% in waarde gedaald was.. nu nog zo'n 50% onder pari staat.
Maar omdat wij ons te weinig hebben laten horen als aandeelhouder, krijgen we nu stank voor dank. En wil men bij de ING eens even mooi de balans oppoetsen met niet-corona gerelateerde zaken over de rug van de aandeelhouder.. En krijgen we misschien alleen een luizig slotdividendje van 0.30 einde 2021..
Vuile varkens! Stank voor dank. VEB kapot maken dit waardeloze bestuur en de RvC. eruit met pek & veren!
Mr.J.bonds
0
Relevant in deze:

www.iex.nl/Premium/Adviezen/509207/EC...

ABN Amro heeft eerder te kennen gegeven dat het alsnog over wil gaan tot het uitkeren van het slot-dividend over FY19 (€0,68) en dit ook gereserveerd. Tegelijk liet de bank bij de Q3-cijfers weten "het onwaarschijnlijk is dat de bank over FY20 nettowinst zal maken en dat een dividend-uitkering over de FY20-resultaten uiterst onwaarschijnlijk is."

ING Groep heeft eerder dit jaar de stemming over de uitkering van het slot-dividend over 2019 van de agenda gehaald en laten weten dat er sowieso geen interim-dividend over 2020 zou komen. We rekenen wél op een dividend over FY20 maar vermoedelijk volgt er geen nabetaling (slotdividend) over de FY19-resultaten.

Van Lanschot Kempen heeft het niet uitgekeerde dividend over FY19 van €1,45 per aandeel gereserveerd voor aandeelhouders in afwachting van groen licht van de ECB. Dit kan alsnog uitgekeerd worden volgend jaar, evenals een regulier dividend over FY20 en mogelijk nog een een extra kapitaalteruggave gezien de oversolvabiliteit van de Wealth Manager.

Rabobank is zelf niet beursgenoteerd, maar kent wel via de beurs verhandelde RaboBank Certificaten. Alles daarover leest u hier.ABN: ben blij dat ze het slot dividend uitkeren. Het zou ze sieren om dit zo snel mogelijk te doen. Onwaarschijnlijk dat ze over Financial Year 2020 winst maken.. Dit komt door hun eigen beleid. Heeft te maken met grove onoplettendheid bij de zakelijke tak waardoor daar fraude kon ontstaan en de eventuele witwas boete van de overheid, Beide events hebben geen jota te maken met corona.. ABN, hoe je het regelt, moet je zelf weten. Maar ik verwacht als belegger wel degelijk een dividend over 2020.. Leg je eigen wanbestuur eens even niet op het bordje van de aandeelhouder! Zoek maar een potje waar het uit kan en verschuil je niet achter de ECB..

Tenslotte is De Bank ook nog voor 56% in handen van de staat. Dus als jullie geen dividend uitkeren aan de staat. Pak je daarmee gewoon wel geïnvesteerd belastinggeld van de burger af dat terug moet in de vorm van deze dividenden. Daar is wel namelijk op gerekend door de staat in haar begrotingen. Die burger die hierdoor uiteindelijk wél met hogere belastingen geconfronteerd gaat worden.. Schandalig! En geef aub zo snel mogelijk duidelijkheid over wanneer dat slot dividend 2019 aan de aandeelhouders verstrekt gaat worden..

ING moet natuurlijk wel het slot dividend over 2019 gaan uitkeren. Dit is pré-corona al voor de investeerders verdient, is beloning voor het genomen risico over 2020 door de aandeelhouders. Je kunt dit niet met terugwerkende kracht afpakken van de aandeelhouders. Dit geld staat gewoon op de balans van ING geserveerd voor ons. ING wil nu ons dividend verkrachten voor hun eigen wanbeleid aangaande hun wanbeleid over hun zakelijke tak, waar dikke verliezen zijn gescoord door te weinig toezicht en slechte en roekeloze investeringsbeslissingen, gelijk ABN AMRO. En Corona en de ECB nu een beetje misbruiken om dit te verbergen en om ons het dividend af te stelen om de fraude te verdoezelen die heeft plaatsgevonden door klanten van ING Zakelijk.. Donder maar mooi op, ING. Als men dit nu van ons wil afpakken op basis van ongegronde redenen, dan zeg ik: Maak je borst maar vast nat ING. reken maar op vele Class action lawsuits! Want je denkt toch niet dat grotere institutionele investeerders zoals een pensioenfonds als ABP of andere amerikaanse investeerders zomaar mee akkoord gaan. Ook een VEB zal in het verzet komen dan. Kom Maar stelletje ........!!

Van lanschot en de RABO zijn de enige die het een beetje fatsoenlijk doen en normale compassie laten zien naar hun geldschieters, de aandeelhouders. Zoals het hoort. Netjes dat de RABO in 2020 een rentecoupon in de vorm van extra uit te geven certificaten doet.. Graag ook hier duidelijkheid zo snel mogelijk wanneer dit gaat plaatsvinden.

De andere 2 grootbanken zouden er goed aan doen om zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen en de juiste beslissingen te nemen voor hun aandeelhouders..
Bijlage:
Mr.J.bonds
0
En nog een dingetje, waarom komt ING haar eigen leningen terug? Haar eigen obligaties. Sommigen met slechts 0% rente. Doen ING dus 0 pijn.. Waarom deze gelden niet aanwenden voor het dividend waar de aandeelhouders van ING gewoon recht op hebben..? Waarom nu deze actie over de ruggen van de aandeelhouders?

TIER-ONE Capital Ratio( CET1-ratio, ING Groep rapporteerde bij de derdekwartaalcijfers een ratio van 15,3%) is meer als voldoende volgens de maatstaven van de ECB en ING's eigen maatstaven. Waarom dan uitgerekend nu de balans op deze wijze gaan versterken..? Is nergens voor nodig en laat groot disrespect voor de toch al zo hard getroffen ING-aandeelhouders zien door het management van ING..!

www.iex.nl/Nieuws/ANP-101120-117/ING-...
mercurius-adept
0
quote:

Mr.J.bonds schreef op 26 november 2020 19:38:


En nog een dingetje, waarom komt ING haar eigen leningen terug? Haar eigen obligaties. Sommigen met slechts 0% rente. Doen ING dus 0 pijn.. Waarom deze gelden niet aanwenden voor het dividend waar de aandeelhouders van ING gewoon recht op hebben..? Waarom nu deze actie over de ruggen van de aandeelhouders?Beste,

Ik heb het je al eerder als repliek gegeven, maar volgens mij haal je twee dingen door elkaar:

obligatiehouders hebben wel echt RECHT op coupon, aandeelhouders niet!

1. wettelijk is uitkeren van dividend is (meestal) niet verplicht
2. moreel is uitkeren van dividend in barre tijden, in een bedrijfscrisis of bij verlies voor mij ook niet houdbaar:

aandeelhouders dragen het risico van de winst/verlies-rekening zodat obligatiehouder altijd zo veel mogelijk gerechtigheid kan worden gedaan;
grotere kans op meeropbrengsten bij aandelen vertaalt zich logischerwijs ook grotere kans op tegenslagen...meer rendement dan obligaties dus meer risico en minder 'wettelijke zeggenschap' (no free lunch idee)


desalniettemin veel succes met pleidooi &
mvg,
Carl2-8
1
Waarom ondersteund de Nederlandse regering niet de getroffen aandeelhouders met bv een interim dividend dat later van het volwaardig dividend moest dit er komen terug afgehouden wordt zodat tenminste een duidelijk signaal gegeven wordt dat men de onschuldige burger niet zomaar kan voor schut zetten.
De zuiderse landen daar wordt een veelvoud aan gesponsord in een vergeetput.
Italië mag tonnen goud houden en de ecb laat de noord en westerse landen mooi betalen.
Dit is pas een grap.
Zwitserland is even hard getroffen door Corona maar daar lopen alle dividenden mooi verder en ja ze moeten ook niet sponsoren aan Italië.
FORT1944
1
BESTE , ik lees het zeer graag ,

Dit allemaal in barre tijden voor de aandeelhouders van Nederlandse banken en verzekeraars .
Nu is het weer de CORONA DIE DE SPELBREKER IS ; vorige keer de boeten en zo is er altijd wat .

De winst uitkeren aan de aandeelhouders is een groter probleem dan bonussen uitkeren .
Kees1
0
Volop leningen in Nederland verstrekt door ABN aan:
- horeca
- reisbranche
- detailhandel
- winkelvastgoed
- kantorenvastgoed
- energiesector.
ABN krijgt nog klappen genoeg.
Hjvd
0
je kan betere rendementen halen zonder dan met dividend, als slapende belegger betaal je vaak de hoofdprijs. ik zou liever zien dat bedrijven dividend, direct uit de koers halen dus dingen zoals aandeleninkoop doen om de koers/winst verhoudingen op peil te houden met de daadwerkelijke prestaties. dan is het voor iedereen duidelijk en zitten we ook niet te klooien met deze lage koersprijzen.
sjaakkio
0
Alles wijst erop , dat ING haar dividend 2019 en interim 2020 gaat uitkeren.
De ban op inkoop van eigen aandelen gaat ook van tafel, dus dat zal koersondersteunend werken.
Wat we niet moeten vergeten is, dat een groot aantal institutionele beleggers (bijna) gedwongen worden om in aandelen te beleggen die dividend uitkeren.
sjaakkio
0
quote:

Mr.J.bonds schreef op 26 november 2020 19:38:


En nog een dingetje, waarom komt ING haar eigen leningen terug? Haar eigen obligaties. Sommigen met slechts 0% rente. Doen ING dus 0 pijn.. Waarom deze gelden niet aanwenden voor het dividend waar de aandeelhouders van ING gewoon recht op hebben..? Waarom nu deze actie over de ruggen van de aandeelhouders?

TIER-ONE Capital Ratio( CET1-ratio, ING Groep rapporteerde bij de derdekwartaalcijfers een ratio van 15,3%) is meer als voldoende volgens de maatstaven van de ECB en ING's eigen maatstaven. Waarom dan uitgerekend nu de balans op deze wijze gaan versterken..? Is nergens voor nodig en laat groot disrespect voor de toch al zo hard getroffen ING-aandeelhouders zien door het management van ING..!

www.iex.nl/Nieuws/ANP-101120-117/ING-...


Die aktie hoort, naar mijn mening, in het politieke steekspel van in dit geval ING richting ECB.
Zo van, wij hebben zo veel cash liggen, jullie blokkeren ons om er wat mee te doen, inkoop eigen aandelen/ uitkeren dividend, dus gaan we van ellende maar obligatieleningen terug kopen.
Carl2-8
0
quote:

sjaakkio schreef op 28 november 2020 10:15:


[...]

Die aktie hoort, naar mijn mening, in het politieke steekspel van in dit geval ING richting ECB.
Zo van, wij hebben zo veel cash liggen, jullie blokkeren ons om er wat mee te doen, inkoop eigen aandelen/ uitkeren dividend, dus gaan we van ellende maar obligatieleningen terug kopen.Dan zou ing veel beter een duidelijke communicatie gegeven hebben en een bevestiging dat het dividend zo snel mogelijk naar de aandeelhouders gaat en bv nu al 25% uitkeren van het 2019 dividend tegen de ecb aanbevelingen in.
Nu zomaar 0% obligaties terugkopen is juist verkeerd.
zeurpietje
0
kan me de gedachte van de centrale bank wel voorstellen. waren natuurlijk bang dat ze banken weer moesten gaan steunen wat politiek gezien niet echt aantrekkelijk zou zijn geweest. eigenlijk hadden ze tegelijk de banken moeten verplichten het dividend te reserveren voor latere uitbetaling als was gebleken dat opschorting niet nodig was geweest. je had b.v. een soort van verhandelbare vordering aan de aandeelhouders kunnen geven op de ex-datum waarop het dividend normaal zou worden uitbetaald. hiermee had je kunnen voorkomen dat pensioenfondsen hadden moeten verkopen. deze vordering zou dan later kunnen worden uitbetaald of, indien de bank het ingehouden dividend nodig had om het tier-1 vermogen op pijl te houden, waardeloos laten aflopen. hiermee had je ook voorkomen dat de banken het dividend gingen gebruiken waar het niet voor bestemd was. iets meer creativiteit had ik toch wel verwacht van de gezamenlijke banken. heb zelf enige tijd geleden mijn abn en ing-aandelen verkocht en hiermee aandelen van Lanschot gekocht. deze bank heeft duidelijk aangegeven dat het dividend klaar ligt voor de aandeelouder. ik ben een dividendbelegger en geen speculant.
Carl2-8
0
Het is nu na 8maanden wel duidelijk dat deze beslissing van de ecb een dikke flop was en dat ze recht in de kaart van de speculanten gespeeld hebben.
Lange termijn beleggers die via fondsen ing hadden hebben ze een dikke cent afgenomen en daar bovenop ook nog eens het dividend.
Hedgefondsen hebben heel veel geld verdiend aan ing ,stel je voor een waardeaandeel dat nog altijd mooie winsten maakt en op 40% van de waarde gezet is omwille van een dividend ban dat is toch de perfecte speelbal long/short voor hun.
(Ik heb het spel gelukkig meegespeeld want dit was de enigste mogelijkheid om makkelijk rendement te maken en heb dan ook als niet proffessioneel meer dan 250% gemaakt op 8 maanden en vooral via tijdelijke shorts dus je kan je al voorstellen hoeveel meer de hedgefondsen gemaakt hebben gedurende deze 8 maanden).
De ecb en ook de Nederlandse regering speelt het spel mee op zekerheid omdat ze bang waren als het mis ging met de faillissementen dat de banken overkop gingen gaan.
Daar heb je als aandeelhouder dus niets aan dan nog liever het risico lopen dat de faillisementen een einde aan de bank geven.
Ook het bijdrukken van geld direct stoppen wat failliet moet gewoon laten gebeuren en dan weten we direct waar we binnen 1 jaar staan.
Bijdrukken van geld is hetzelfde probleem je maakt iedereen armer om het geheel te redden zonder dat er toestemming voor gevraagd is aan de burgers.
En 90% gaat naar het zuiden van europa.


sjaakkio
0
Carl,
In grote lijnen ben ik het met je eens, maar het laatste stukje over banken laten omvallen en geen geld meer bijdrukken , is niet realistisch.
Je ziet in grote delen in Europa, dat de tendens nog steeds is, dat de EU de grote lijnen bepaald en dat de individuele landen steeds minder in de melk te brokkelen hebben.
En dan kan je als Rutte wel met een grote bek naar Brussel gaan en zeggen dat er geen Eurobonds komen, aan het eind heeft ie gewoon bij het kruisje getekend.
Het volgende project wat op stapel staat, is het hervormen van de pensioenen, een stokpaardje van de zuidelijke landen en frankrijk.
Die zien die 1600 miljard Nederlandse euro´s al in een gezamenlijke pot komen, waar ze uit kunnen graaien.
Ik las van de week dat er in NL pensioenen gekort moeten worden bij het ABP geloof ik.
Het pensioenfonds van de Europarlementariers komt 400 miljoen tekort om de aanspraken van de EPérs te kunnen betalen. In plaats van de niet houdbare aanspraken te korten, willen ze de rekening neerleggen bij de EU burgers, schaamteloos zijn ze daar in Brussel.
De failliete landen wilden en willen geen afspraken maken over o.a. belastingen, sociale verzekeringen , maar willen alleen maar graaien.
De grootste blunder die gemaakt is, de EEG te laten verworden tot een monetaire unie, maar daar zijn we allemaal bij geweest en hadden dat kunnen voorkomen door ons stemgedrag.

Het VK zal wellicht enkele jaren een dipje krijgen in hun economie, maar op de lange termijn hebben ze gewoon een verstandig besluit genomen en zijn weer baas in eigen huis.

Carl2-8
0
De vraag blijft waarom de Nederlandse regering hun eigen burgers voor schut zet met deze ongeziene dividend ban.
Buffers laten aanleggen en deze zullen nodig zijn wanneer de steunmaatregelingen stoppen.
Dus de Nederlandse regering(en ing)laat de aandeelhouders opdraaien voor de gevolgen van een lock down.
De echte reden begrijp ik wel waarom de ecb(Europa) de geldstroom van noord naar zuid organiseert omdat nu eenmaal een rijker wordende middle class die op pensioenfondsen en verhuren van eigendom teveel macht krijgt en niet onder druk kan gezet worden in loonsvermindering en dergelijke de economie en inkomsten voor de upperclass onder druk zet.
Daarom ook heeft Duitsland lage lonen systeem ingevoerd via immigratie.
sjaakkio
0
Je laatste zin klopt niet, in Duitsland is sinds 2015 een minimumloon ingevoerd, dat betekende voor werkgevers een loonkostenstijging van zo'n 25%, sindsdien stijgt dat jaarlijks , volgens mij vanaf nu tot half 2022 met nog eens 10%.
marique
1
Er zijn nog steeds beleggers die niet begrijpen dat als ze aandelen kopen daarmee mede-eigenaar van een bedrijf worden. Als mede-eigenaar heb je recht op een evenredig deel van de winst, al of niet uitgekeerd in de vorm van dividend. Tegelijkertijd deel je ook in evenredige mate mee in het verlies.

Al die jammerverhalen over niet of te weinig uitgekeerd dividend is typisch iets voor beleggers die niet weten waarmee ze bezig zijn.

43 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 sep 2021 09:58
Koers 11,820
Verschil -0,050 (-0,42%)
Hoog 11,868
Laag 11,774
Volume 3.594.550
Volume gemiddeld 13.071.716
Volume gisteren 14.016.833

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront