Biotalys « Terug naar discussie overzicht

Forum Biotalys geopend

26 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
IEX - Forummoderator
1
Euronext:

Biotalys specializes in the development of products for crop and food protection. The company offers advanced protein-based biocontrols that effectively and selectively target pests and pathogens, while maintaining the protection of the environment.

Source: Cofisem - Last Update: 01 Jul 2021

Groet Henk
voda
0
Advies van KBC Securities over Biotalys
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Biotalys
Datum 17 september 2021
Advies Kopen
Koersdoel 8,70 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 17 september 2021 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Biotalys (BTLS; ISIN: BE0974386188) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Biotalys blijft "kopen".

De analisten behouden hun koersdoel van 8,70 EUR.
voda
0
Advies van KBC Securities over Biotalys
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Biotalys
Datum 20 september 2021
Advies Kopen
Koersdoel 8,70 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 20 september 2021 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Biotalys (BTLS; ISIN: BE0974386188) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Biotalys blijft "kopen".

De analisten behouden hun koersdoel van 8,70 EUR.
Katsjinggg
0
Biotalys komt de komende dagen een paar keer in de spotlight:

Biotalys to Participate in Redagricola (13 - 15 oktober)
welcu.com/redagricola/congreso-intern...

Carlos Reyes,Field Prodcut Development Manager at Biotalys, will be giving a talk in this online conference. The Latin America-gbased event will span over three days,with workshops, roundtables and keynote lectures.
Katsjinggg
0
en:

Biotalys to Participate in VIB 25 Year Anniversary
www.vibconferences.be/events/on-the-o...

Biotalys will featureas one of the key spinoffs at the event in Brussels for the 25th anniversary ofVIB, the Flemish Institute for Biotechnology.

Pensioen planner
1
Hier al aandeelhouder van het eerste uur.. Laatste weken wat in de min, wellicht heeft dat de maken met het algehele beurs sentiment.

Koersdoel 8,70 klinkt niet gek.. Zeker niet gezien de huidige koers.

Succes allen
Kojo2
0
Ik vraag me af waar KBC zich op steunt om te stellen dat de koers zal stijgen. Het koersverloop is dramatisch en iedereen weet dat Biotalys nog meerdere keren kapitaal zal moeten bijtanken vooraleer er ook maar enig uitzicht is op een rendabele bedrijfsvoering.
Katsjinggg
0
quote:

Kojo2 schreef op 18 oktober 2021 20:56:

Ik vraag me af waar KBC zich op steunt om te stellen dat de koers zal stijgen. Het koersverloop is dramatisch en iedereen weet dat Biotalys nog meerdere keren kapitaal zal moeten bijtanken vooraleer er ook maar enig uitzicht is op een rendabele bedrijfsvoering.
KBC was betrokken partij bij de beursgang, en zoals vaak (zo niet altijd) hebben betrokken banken een (veel) positievere outlook op het koersverloop
Katsjinggg
0
Bill & Melinda Gates steunen Gentse schimmelbehandeling
10:39 (20/10) - Bron: De Tijd

De gewasbeschermer Biotalys trok in juli naar de beurs. ©Tim Dirven

Het Gentse agrotechbedrijf Biotalys krijgt bijna 6 miljoen dollar van de Bill & Melinda Gates Foundation om een schimmelziekte die vooral kleine Afrikaanse bonentelers treft de wereld uit te helpen.

'We zijn zeer tevreden met dit nieuws', zegt Patrice Sellès, CEO van Biotalys. Je zou voor minder. Het gebeurt niet elke dag dat je kan uitpakken met een samenwerking met een gerenommeerde instelling als de Bill & Melinda Gates Foundation.

Biotalys, dat sinds deze zomer op de Brusselse beurs noteert, krijgt verse centen om een biologisch fungicide te ontwikkelen tegen Cercospora canescens. Dat is een schimmel die de bladvlekkenziekte veroorzaakt bij ‘cowpeas’, een bonenfamilie waarvan de black eyed peas - de witte bonen met zwarte vlek - de bekendste zijn.

Die bonen zijn een van basisvoedselingrediënten in Afrika. Voor 200 miljoen mensen zijn ze een dagelijkse bron van betaalbare proteïnen. Ze worden op naar schatting 14,5 miljoen hectare gekweekt.

Hoewel er door de jaren heen betere rassen zijn ontwikkeld, is de bladvlekkenziekte nog altijd een grote zorg voor kleine boeren in Afrika. Die ene schimmel kan tot 40 procent van de oogst doen mislukken.

De Foundation investeert jaarlijks miljarden in de strijd tegen armoede. Ze sponsort de zoektocht naar tbc-medicijnen en allerhande middelen om malaria uit te roeien. Ze steunt ook organisaties die de toegang tot onderwijs en drinkbaar water in ontwikkelingslanden promoten.

Ook betere landbouwmethodes nemen een belangrijke plek in in de strijd tegen honger en armoede. Daar komt Biotalys in het spel. ‘Wij zijn niet naar hen gestapt. Zij zijn naar ons gekomen omdat ze onze technologie voor duurzame landbouw interessant vonden’, zegt Biotalys-woordvoerder Toon Musschoot. ‘Ze hebben een lange lijst met problemen waar een oplossing voor nodig is. We hebben samen bekeken wat wij voor hen konden betekenen. Dat proces heeft zes maanden geduurd. Uiteindelijk is dit onderzoeksproject er uitgekomen. Dat laat ons toe onze technologie in te zetten bij miljoenen boeren.’

Biotalys krijgt de centen gespreid over vier jaar. Na afloop van die periode zou het een stof klaar moeten hebben die werkt. Daarna is nog eens vier jaar nodig om onder meer de dosis te optimaliseren en allerhande veldtesten te doen. ‘De steun van Gates dekt dus niet alle kosten. Daarvoor is een nieuwe financiering in een tweede fase, afhankelijk van de onderzoeksresultaten', luidt het.

Suikerbieten
De subsidies moet Biotalys niet terugbetalen, maar er hangen wel voorwaarden aan vast. Biotalys verbindt zich ertoe het eindproduct tegen ‘een betaalbare prijs’ aan Afrikaanse boeren te verkopen. Dat betekent niet dat het voor Biotalys op termijn een nuloperatie is. ‘De kennis die we in dit project opbouwen, kunnen we ook elders gebruiken. Suikerbieten bijvoorbeeld worden getroffen door een gelijkaardige schimmel.’

Het nieuws stuwt het aandeel op de Brusselse omhoog. Dat is welkom voor aandeelhouders. Het bedrijf verloor 20 procent van zijn waarde sinds zijn beursgang in juli.

Biotalys, dat acht jaar bestaat, legt zich toe op de ontwikkeling van biologische gewasbescherming. ‘We bieden een duurzaam alternatief voor chemische producten om het voedselverlies tussen het veld en de vork te verkleinen', zei de CEO eerder al.

Wijn, aardbeien en lama's
Het heeft een eerste product klaar waarmee wijnboeren en aardbeitelers hun planten kunnen beschermen tegen meeldauw en de botrytisschimmel, die zich manifesteert als wit-grijze pluisjes. Biotalys verwacht goedkeuring om het volgend jaar in de VS te lanceren en twee jaar later in Europa.

Het bedrijf heeft zeven producten in de pijplijn en richt zich daarbij ook op maïs, olijven, citrusvruchten, koolzaad, granen en aardappelen.

Biotalys is de derde spin-off van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie die de weg vond naar de beurs, na Devgen en Ablynx. Net als Ablynx haalt Biotalys inspiratie bij het immuunsysteem van lama’s. De beursgang leverde 54,6 miljoen euro op, wat het opgehaalde kapitaal op 118 miljoen euro bracht.

Biotalys is niet het eerste Belgische bedrijf dat kan rekenen op een zetje van de Foundation. Het Waalse Univercells kreeg geld om een goedkoop poliovaccin te ontwikkelen. Vorig jaar pompte Bill Gates via het fonds Adjuvant Capital er nog eens 15 miljoen euro bij. Univercells is bij allerlei projecten betrokken om met een nieuwe technologie onder meer coronavaccins zeer goedkoop te kunnen produceren.

Jan De Schamphelaere
Ellen Vermorgen
Leonard
0
VFB Investor Happening 2021
October 23, 2021
Biotalys will for the first time participate in the Investor Happening organised by the Flemish Retail Investor Association (VFB) on 23 October 2021 in Antwerp (Belgium) - vfb.be/evenementen/happening-2021

'Ze zullen er in het oog gaan springen , dergelijke bedrijven hebben een enorme toekomst.'
voda
1
Goede resultaten voor Biotalys-middel Evoca in Amerikaanse tests

Het agrotechbedrijf Biotalys BTLS 0,00% laat in een persbericht weten dat zijn gewasbeschermer Evoca in een reeks Amerikaanse vergelijkende onderzoeken goed blijkt te scoren. Evoca, een bioafbreekbaar, proteïnegebaseerd middel, is ontwikkeld om de schimmelziekte botrytis en echte meeldauw te behandelen in fruit- en groenteteelt.

Uitgebreide tests op druiven en aardbeien die werden uitgevoerd door een aantal prestigieuze onafhankelijke academische instellingen in de VS tonen aan dat Evoca even goed werkt als gevestigde producten wanneer het middel in een geïntegreerd gewasbeschermingsprogramma wordt gebruikt.

Biotalys heeft bij het Environmental Protection Agency (EPA) in de VS in december 2020 een aanvraag ingediend en verwacht goedkeuring in de tweede helft van 2022. Het Gentse bedrijf heeft ook een aparte aanvraag ingediend in Californië in april 2021 aangezien deze staat eigen diepgaand onderzoek verricht. In de EU werd het dossier in maart van dit jaar ingediend, een aanvraag die intussen ontvankelijk werd verklaard.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ge...
Katsjinggg
0
Biotalys gaat in zee met Biobest
(17-12) - Bron: De Tijd

Floridienne-dochter Biobest wordt de exclusieve Amerikaanse partner voor Evoca, het potentiële Biotalys-middel om wijnbouwers voor meeldauw te behoeden.

De twee specialisten in biologische gewasbescherming die de Brusselse beurs rijk is, slaan de handen in elkaar; Dat leert een persbericht. Het gaat om Biotalys , een spin-off van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie die deze zomer naar de beurs trok, en Biobest, de snelgroeiende specialist in biocontrol - schadelijke insecten bestrijden met meer goedaardige beestjes - van holding Floridienne .

Financiële details van de samenwerking geven de twee niet vrij. Het meest concrete op korte termijn is de alliantie rond Evoca. Dat is het eerste product van Biotalys waarmee wijnboeren en aardbeitelers hun planten kunnen beschermen tegen meeldauw en de botrytisschimmel, die zich manifesteert als wit-grijze pluisjes. De Gentenaars rekenen in de loop van 2022 op goedkeuring om Evoca op de Amerikaanse markt te lanceren.

Op die markt is Biobest zeker sinds de overname van het Amerikaanse Beneficial Insectary eind 2020 een belangrijke speler. Biobest zal - na goedkeuring uiteraard - de exclusieve verdeler van Evoca worden in de Verenigde Staten.

De Floridienne-dochter krijgt bovendien toegang tot vijf biologische oplossingen op basis van proteïnen die ontwikkeld zijn via het Agrobody Foundry-platform van Biotalys. Net als stadsgenoten Argenx en Ablynx baseert Biotalys zich voor zijn producten op stoffen die te vinden zijn in het immuunsysteem van lama’s.

Voor Biotalys lijkt de deal een opsteker. Mede door het zeker voor biotech wat moeilijker beursklimaat de jongste maanden is de beursgang tot nog toe geen voltreffer gebleken. Het aandeel zakte van bij de start en noteert ondanks een recente remonte nog altijd onder de intekenprijs van 7,50 euro (zie grafiek).

Kurt Vansteeland
Katsjinggg
0
Biotalys en Olon gaan samenwerken
Door ABM Financial News op 12 januari 2022 07:37

(ABM FN) Biotalys en het Italiaanse Olon zijn een lange termijn samenwerking aangegaan voor de productie van biocontroles op basis van proteïnen. Dit maakte het Belgische biotechbedrijf woensdagochtend bekend.

Olon zal zijn expertise op het gebied van microbiële fermentatie gebruiken voor de productie van de biocontroles van Biotalys, te beginnen met Evoca, dat naar verwachting in de tweede helft van het jaar in de Verenigde Staten zal worden gelanceerd. De goedkeuring van de toezichthouder is echter nog steeds vereist, aldus Biotalys.
voda
0
Meer potentieel voor Biotalys-middel Evoca

Biotalys BTLS 0,00% laat weten dat uit prille studies blijkt dat de biofungicide Evoca potentieel in de toekomst niet alleen de land- en wijnbouwproductie kan beschermen maar ook verhogen.

Het Gentse agrotechbedrijf hoopt op een Amerikaanse goedkeuring voor Evoca in 2022 als biocontrolemiddel tegen meeldauw. Die goedkeuring is essentieel om de beurskoers echt duurzaam hoger te tillen. Het aandeel noteert meer dan 7 procent onder de introductieprijs van 7,5 euro waarmee het in juli naar de beurs trok.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ma...
voda
0
'Biotalys goed op weg naar voldoende productie tegen aanvaardbare kost'

Analist Guy Sips van KBC Securities reageert op de productieverhoging die Biotalys heeft gemeld voor zijn biofungicide Evoca. 'Biotalys BTLS 1,44% moet het productieproces opschalen om voldoende actieve ingrediënten te maken om Evoca te produceren en industriële schaal. Ze zijn er nu in geslaagd om de productiecapaciteit te significant te verhogen.'

'Biotalys gebruikt eigenlijk dezelfde technologie als Ablynx’, legt Sips uit. 'We weten van dat bedrijf en van andere ondernemingen dat het productieproces kan werken in humane toepassingen, maar daar heb je veel kleinere hoeveelheden voor nodig dan wanneer je er hele velden mee moet besproeien. Het einddoel is dus productie op industriële schaal, maar je kunt niet zomaar de productie op die schaal brengen zonder te weten of het middel nog wel dezelfde werking heeft. Daarom moeten ze steeds opschalen en testen of het middel ook met die productie nog goed werkt. En dat alles moet ook nog eens tegen een aanvaardbare kost.’

'De huidige productie is nog niet op het peil dat het middel aan alle landbouwers kan worden aangeboden, maar ze zijn nu goed op weg om voldoende productie tegen een aanvaardbare kost te kunnen maken’, concludeert de analist.

Je kunt niet zomaar de productie op grote schaal brengen zonder te weten of het middel nog wel dezelfde werking heeft.
GUY SIPS
ANALIST BIJ KBC SECURITIES

www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
voda
0
Biotalys sluit Oostenrijkse productiedeal

Biotalys BTLS 0,00% neemt het Oostenrijks-Hongaarse Kwizda Agro onder de arm voor de productie van eitwitbasissen voor zijn biofungicide Evoca. Met die natuurlijke gewasbeschermer wil Biotalys dit najaar de markt betreden in de VS. Kwizda Agro zal instaan voor de laatste stap in het productieproces waarbij actieve ingrediënten worden omgezet in het finale product.

Dat zal gebeuren in de fabriek van Kwizda Agro in het stadje Leobendorf in het noodoosten van Oostenrijk.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/fe...
bootrham
0
avh beoogde wellicht met de introductie op de berrs extra kapitaalrondes... ondertussen zijn in afwachting van de toelating op de markten technische verbeteringen (productiecapaciteitx5) en partnerships gesloten...
Hrt potentieel is zeer hoog, en ook qua productie en commercialisatie zijn belangrijke verbeteringen aangekondigd. Ik verwacht nog kapitalisatierondes, die gezien de gunstige ontwikkelingen, en na toelating op de markten, aan duidelijk hogere koers. Toelaying op de markt in tweede jaarhelft....?
Het grootste winstpotentieel ligt wellicht bij AVH, die het wellicht vrij snel kan laten renderen. De individuele belegger moet misschien wel meedoen aan eextra kapitaalrondes om er een maximum uit te halen
AVH heeft wellicht ook andere reuzeprojecten waar ze zullen moeten kiezen: afstaan of investeren: ik denk dan aan windenergie, zeebodemoontginning, medcabazaar... , projecten die vragen om een reuzachtige kapitaalbasis...
voda
0
Biotalys heeft voldoende in kas voor tweetal jaar

Dankzij de beursgang op Euronext Brussel in juli 2021, een operatie die 52,8 miljoen euro opbracht, had Biotalys
BTLS 0,00% eind vorig jaar een kaspositie van 56,1 miljoen euro. Dit jaar denkt het Gentse agtechbedrijf, dat biologische bestrijdingsmiddelen ontwikkelt, tussen 27 en 29 miljoen euro cash te verbruiken. Als de ‘cash burn’ in 2023 gelijklopend is, betekent dit dat Biotalys een tweetal jaar verder kan zonder bijkomend geld te moeten ophalen.

Het verst gevorderde product in de pijplijn van Biotalys is de biofungicide Evoca, die schimmelziekten als botrytis en meeldauw op fruit en groenten bestrijdt. Biotalys heeft al in december 2020 een aanvraag ingediend om Evoca in de VS op de markt te mogen brengen, en deed in april 2021 hetzelfde voor Californië. Het verwacht goedkeuring in de VS in de tweede helft van dit jaar, wat een grote doorbraak zou betekenen. Er loopt ook een aanvraag in de Europese Unie.

Wat de productie van Evoca betreft, boekte Biotalys eind vorig jaar een belangrijke doorbraak. De engineering- en productietieams slaagden erin de productie van het eiwitbestanddeel met meer dan 500 procent te verhogen. Als dat bij productie op grote schaal wordt bevestigt, zullen de productiekosten van de proteïne als actief bestanddeel fors dalen. Biotalys heeft daarom besloten zijn productenpijplijn aan te passen en in te zetten op het snel veroveren van marktaandeel met Evoca. Intussen is al de tweede generatie van Evoca in ontwikkeling en komt de derde er aan.

Biotalys zag het verlies vorig jaar oplopen tot 16,9 miljoen euro, van 10,7 miljoen in 2021 door hogere ontwikkelings- en algemene kosten.
voda
0
07:15
*Berenberg verlaagt koersdoel Biotalys van 10,50 naar 9,00 euro
07:15
*Berenberg handhaaft koopadvies op Biotalys
voda
1
Biotalys steelt onderzoekstopper weg bij Sanofi

Il faut le faire. Als kleintje kan Biotalys BTLS 0,00% een topper wegsnoepen bij farmareus Sanofi. Carlo Boutton, hoofd van het molecule-onderzoek bij de Franse farmagigant, zal bij Biotalys aan de slag gaan als Chief Scientific Officer. 'Met een prachtig track record in de uitbouw van onderzoeksplatformen van wereldformaat, is Boutton een schitterende toevoeging aan ons team', aldus Simon Moroney, voorzitter van Biotalys.

Biotalys werkt aan natuurlijke gewasbestrijding op basis van eiwitten en liep met zijn onderzoek onder meer in de kijker bij Bill & Melinda Gates.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/sc...
26 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 20 mrt 2023 17:35
Koers 6,120
Verschil +0,100 (+1,66%)
Hoog 6,120
Laag 6,080
Volume 308
Volume gemiddeld 4.232
Volume gisteren 6.491

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront