Universal Music Group « Terug naar discussie overzicht

Forum Universal Music Group geopend

223 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 » | Laatste
IEX - Forummoderator
0
Euronext:

COMPANY PROFILE
Universal Music Group N.V. is the world leader in music-based entertainment. The group owns and operates a broad array of businesses engaged in recorded music, music publishing, merchandising, and audiovisual content. Universal Music Group N.V. identifies and develops recording artists and songwriters, and produces, distributes and promotes the most critically acclaimed and commercially successful music in the world. Net sales break down by activity between recorded music (80.1%), music publishing (15.9%), and other (4%).

Groet Henk
voda
0
Advies van Bank of America Merrill Lynch over Universal Music Group
Beurshuis Bank of America Merrill Lynch
Aandeel Universal Music Group
Datum 21 september 2021
Advies Kopen
Koersdoel 34,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 21 september 2021 brengen de analisten van Bank of America Merrill Lynch het beleggingsadvies "kopen" uit voor Universal Music Group (UMG; ISIN: NL0015000IY2).

Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 34,00 EUR.
voda
0
Advies van ABN AMRO - ODDO BHF over Universal Music Group
Beurshuis ABN AMRO - ODDO BHF
Aandeel Universal Music Group
Datum 22 september 2021
Advies Neutraal
Koersdoel 25,00 EUR

Detail advies
PARIJS (Trivano.com) - Op 22 september 2021 brengen de analisten van ABN AMRO - ODDO BHF het beleggingsadvies "neutraal" uit voor Universal Music Group (UMG; ISIN: NL0015000IY2).

Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 25,00 EUR.
voda
0
Muziekbedrijf achter Lady Gaga is grote hit op eerste beursdag in Amsterdam
21 september 2021 18:51
Laatste update: 10 uur geleden
21 NU jij-reacties

Universal Music Group (UMG), het muzieklabel achter onder meer Lady Gaga en Billie Eilish, sluit zijn eerste dag op de beurs van Amsterdam 35,68 procent hoger dan de introductieprijs. Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op 45,5 miljard euro, een van de grootste beursgangen in Amsterdam in jaren.

Een aandeel van UMG kost nu 25,10 euro, terwijl het bij de introductie nog 18,50 euro kostte. Bij de beursintroductie verdeelde het Franse mediaconcern Vivendi 60 procent van de aandelen in het label onder zijn eigen aandeelhouders. Die aandelen kunnen Vivendi-aandeelhouders vervolgens verhandelen.

Het succes van Vivendi gaf ook de Amsterdamse beursindex vleugels. Die eindigde de dag 1 procent hoger. Dat is een goede prestatie in vergelijking met onder meer de Amerikaanse beurzen. Die gingen maandag en eerder op dinsdag fors in het rood, maar kruipen ondertussen stilaan weer naar boven.

De belangrijkste reden waarom de beurzen het de laatste dagen zo slecht doen is het dreigende faillissement van de Chinese vastgoedreus Evergrande. Die heeft een schuldenberg van 200 miljard euro opgebouwd en de kans is groot dat het bedrijf dat nooit meer kan afbetalen.

Dinsdag bleek dat het bedrijf intussen al twee rentebetalingen aan banken gemist heeft, wat het een stap dichter bij een faillissement brengt. Evergrande heeft leningen uitstaan bij honderden banken en andere schuldeisers, dus als het bedrijf omvalt dreigt een nieuwe schuldencrisis.

Door: NU.nl
Beeld: ANP
Leefloon
0
quote:

IEX - Forummoderator schreef op 22 september 2021 08:17:

Euronext:

COMPANY PROFILE
Universal Music Group N.V. is the world leader in music-based entertainment.
FYI: met NL rechtsboven krijg je zoiets in het Nederlands, indien beschikbaar:

Universal Music Group N.V. is de wereldleider op het gebied van op muziek gebaseerde ontspanning. ...
voda
0
Advies van Barclays over Universal Music Group
Beurshuis Barclays
Aandeel Universal Music Group
Datum 23 september 2021
Advies Underweight
Koersdoel 23,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 23 september 2021 brengen de analisten van Barclays het beleggingsadvies "underweight" uit voor Universal Music Group (UMG; ISIN: NL0015000IY2).

Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 23,00 EUR.
NLvalue
0
Dit kan een dingetje worden vandaag:
www.vivendi.com/wp-content/uploads/20...

De dividend bronbelasting die Vivendi aandeelhouders gaan betalen over de afsplitsing.

En Ackman waarschijnlijk zijn eerste trade profit van een honderd miljoen in 2 dagen
voda
0
Advies van Exane BNP Paribas over Universal Music Group
Beurshuis Exane BNP Paribas
Aandeel Universal Music Group
Datum 24 september 2021
Advies Market outperform
Koersdoel 28,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 24 september 2021 brengen de analisten van Exane BNP Paribas het beleggingsadvies "market outperform" uit voor Universal Music Group (UMG; ISIN: NL0015000IY2).

Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 28,00 EUR.
voda
0
Advies van Kepler Cheuvreux over Universal Music Group
Beurshuis Kepler Cheuvreux
Aandeel Universal Music Group
Datum 24 september 2021
Advies Kopen
Koersdoel 27,50 EUR

Detail advies
PARIJS (Trivano.com) - Op 24 september 2021 brengen de analisten van Kepler Cheuvreux het beleggingsadvies "kopen" uit voor Universal Music Group (UMG; ISIN: NL0015000IY2).

Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 27,50 EUR.
voda
0
IEX start met het volgen van UMG met een Hold-advies

Door Redactie op vrijdag 24 september 2021
Views: 837

De IEX Beleggersdesk start met het volgen van beursnieuwkomer UMG met een Hold-advies.

De Amsterdamse beurs mocht deze week Universal Music Group verwelkomen, het platenlabel achter artiesten als The Weeknd, Taylor Swift en Rihanna. Het is een spin-off van het Franse mediaconglomeraat Vivendi, dat het overgrote deel van zijn belang verdeelt onder aandeelhouders.

Is het interessant om in te stappen? Analist Paul Weeteling is terughoudend. Volgens hem is een positie langs de zijlijn voorlopig de beste keuze, vanwege de constructie van de beursgang. "Deze spin-off leidt tot een snelle koerswinst voor Vivendi-aandeelhouders, waarvan een deel waarschijnlijk allang wilde cashen op het belang van Vivendi in UMG", schrijft hij.

Op langere termijn is het de vraag of de verwachte omzetgroei en stevige waardering opwegen tegen de verbeterende onderhandelingspositie van artiesten. Hij acht daarom een Hold-advies op zijn plaats, tot er iets meer inzicht is in de ontwikkeling van de winstmarges.

Lees de volledige analyse op IEX Premium.
Rechtomhoog
1
Over een paar maanden staat dit aandeel in de AEX. Dan moeten (beleggings)fondsen het aandeel opnemen in hun portefeuille. Ook zal daarmee het volume omhoog gaan (nu ook al vrij fors). Ben wel benieuwd naar het dividend-beleid. Mijn gevoel zegt nu een aandeel dat weinig risico met zich meebrengt met opwaarts potentieel.
NLvalue
1
The Company plans, as from the Admission, to annually declare and pay dividends to all holders of the Shares on a pro rata basis in two semi-annual instalments, in the aggregate amount of no less than 50% of the Company’s net profits realized during the relevant financial year, subject to agreed non-cash items.

Afhankelijk van je taxatie voor wpa - iets van 40 cent of zo.

Heb mijn afgesplitste aandelen nog niet mogen ontvangen. Broker kan er niks over vertellen (..). Er moet wel franse div belasting ingehouden worden. Over de openingskoers van 25..

Risico zit er ik dat sommige brokers op automatische piloot dan maar wat aandelen (Vivendi, UMG?) gaan verkopen . We gaan het zien

voda
1
Advies van Sanford Bernstein over Universal Music Group
Beurshuis Sanford Bernstein
Aandeel Universal Music Group
Datum 27 september 2021
Advies Market perform
Koersdoel 22,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 27 september 2021 brengen de analisten van Sanford Bernstein het beleggingsadvies "market perform" uit voor Universal Music Group (UMG; ISIN: NL0015000IY2).

Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 22,00 EUR.
arreno
0
Lijkt mij een aandeel met potentie. Zomaar een gevoel zonder onderbouwing. Wel wat koersdoelen die ver uit elkaar liggen.
7,1% winst op mijn turbo
voda
0
Advies van Société Générale over Universal Music Group
Beurshuis Société Générale
Aandeel Universal Music Group
Datum 29 september 2021
Advies Kopen
Koersdoel 27,20 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 29 september 2021 brengen de analisten van Société Générale het beleggingsadvies "kopen" uit voor Universal Music Group (UMG; ISIN: NL0015000IY2).

Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 27,20 EUR.
arreno
0
quote:

voda schreef op 29 september 2021 07:47:

Advies van Société Générale over Universal Music Group
Beurshuis Société Générale
Aandeel Universal Music Group
Datum 29 september 2021
Advies Kopen
Koersdoel 27,20 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 29 september 2021 brengen de analisten van Société Générale het beleggingsadvies "kopen" uit voor Universal Music Group (UMG; ISIN: NL0015000IY2).

Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 27,20 EUR.
Veel belovend, advies 18,26% boven de slotkoers van gisteren.
NLvalue
1
Heb m'n afgesplitste aandelen mogen ontvangen.. verrassenderwijs zonder inhouding van franse dividend belasting. Da's fijn, maar onverwacht.

Ga ervan uit dat alle brokers het proces hebben afgerond ondertussen - en we nu richting normaal handelsvolume gaan. Vrij aardige volumes - lijkt me AEX waardig

Nu nog t moment vinden om bij te kopen

voda
1
Beursblik: UBS zet Universal Music Group op kooplijst
Koersdoel blijft 25,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het advies voor beursnieuweling Universal Music Group verhoogd van Neutraal naar Kopen met een onveranderd koersdoel van 25,00 euro, na de matige start die het aandeel maakte sinds de beursgang.

UBS ziet UMG als een kernbelegging voor beleggers in grote bedrijven in Europa, gezien de leidende positie van het bedrijf in de muziekindustrie, het voorspelbare bedrijfsmodel en de verwachte structurele groei.

De analisten voorzien voor de komende vijf jaar een omzetgroei van 9 procent per jaar, bij een stijging van de winst per aandeel met 15 procent. Ook zien ze opwaartse ruimte voor het dividend.

De muziekindustrie zit na het dieptepunt van 2014 nog altijd maar op de helft van zijn piekomzet van 1999, aangepast voor inflatie, stelde UBS.

De bank ziet die omzet in tien jaar ruim verdubbelen van 22 miljard dollar in 2020 tot 46 miljard dollar. Wereldwijd abonneren steeds meer mensen zich op een betaalde muziekstreamingdienst en UMG zal zijn marktleiderschap van 37 procent daarin vasthouden, voorspelt de bank.

De afgelopen vijf jaar wist UMG de marge al te verhogen van 14 naar 20 procent en die kan de komende vijf jaar verder stijgen tot 25 procent. De vrije kasstroom zou dan bijna verdrievoudigen van 0,6 miljard dit jaar tot 1,7 miljard dollar.

Het koersdoel van 25,00 euro houdt rekening met het 3,4 procent belang in Spotify, het 0,7 procent belang in Tencent en het 49 procent belang in Vevo.

Universal Music Group noteerde donderdag licht hoger op 23,16 euro. De eerste slotkoers was op 21 september nog 25,10 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Rechtomhoog
0
Eens met UBS. Ook die opwaartse ruimte voor dividend is positief. Daarnaast staat dit aandeel binnen no time in de AEX. Ik vind alleen het koersdoel wel wat mager...
voda
0
Advies van J.P. Morgan over Universal Music Group
Beurshuis J.P. Morgan
Aandeel Universal Music Group
Datum 01 oktober 2021
Advies Overweight
Koersdoel 28,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 1 oktober 2021 brengen de analisten van J.P. Morgan het beleggingsadvies "overweight" uit voor Universal Music Group (UMG; ISIN: NL0015000IY2).

Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 28,00 EUR.
223 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 31 mrt 2023 17:35
Koers 23,305
Verschil +0,170 (+0,73%)
Hoog 23,455
Laag 23,020
Volume 1.477.342
Volume gemiddeld 1.360.305
Volume gisteren 1.191.197

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront