Boskalis « Terug naar discussie overzicht

Boskalis in 2022

1.165 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 55 56 57 58 59 » | Laatste
Habsnurker
1
Blijven de fraaie orders binnenlopen? Vertrekt Boskalis uit Nederland? Breken we door de 30 heen?

Volgens mij hebben we genoeg te beleven in 2022 met Boka. Op naar een mooi beursjaar voor Boskalis!
Parelzoekert
0
Bedankt voor het aanmaken van dit topic voor 2022. Het beloofd inderdaad een interesant jaar te worden. Ik hoop dat het bedrijf weer glorietijden mag beleven en weer gaat renderen voor de aandeelhouders. Het ziet er in ieder geval hoopvol uit met een recordorderboek en een dikke oorlogskas. Nu de koers nog.
Bert12345
0
De beste wensen. Een klein berichtje om aangehaakt te blijven als BOS aandelenbezitter.
DeZwarteRidder
2
Lostrekken Ever Given leverde Boskalis roem maar geen poen op: ‘Hebben nog geen cent ontvangen’

Hoeveel geld kreeg Boskalis voor het lostrekken van de Ever Given in het Suezkanaal? Het zou een mooie vraag zijn voor de eindejaarsquiz van 2021. Het antwoord: nog geen euro... ,,We hebben zelfs nooit een contract ondertekend’’, zegt ceo Peter Berdowski tijdens een terugblik.
Folkert Van Der Krol 01-01-22, 19:00

In zijn werkkamer heeft de topman van het Papendrechtse baggerbedrijf het uiteinde van de sleepkabel waarmee het mega containerschip uit zijn benarde positie werd bevrijd. Die moesten de bergers met snijbranders doorsnijden op het moment dat de Ever Given volle kracht vooruit kon om zich definitief los te maken. ,,Ik kreeg de kabel op een statief als aandenken aan de klus. Die heb ik hier vol trots neergezet’’, zegt hij.

Boskalis-baas over rechttrekken schip in Suezkanaal: ‘Avonds zette ik gewoon de aardappelen op tafel’

Het doet Berdowski nog dagelijks denken aan die week van eind maart, waarin de wereld in de ban was van de Ever Given, die op zijn reis naar Rotterdam het complete Suezkanaal blokkeerde. Talloze containerschepen konden niets anders doen dan afwachten of en wanneer Boskalis de Ever Given los kon trekken.

Massale publiciteit

Vooral de massale publiciteit maakte de klus voor het bedrijf anders dan normaal. ,,We bergen wel vijftig keer per jaar een schip en 49 keer blijft dat onder de radar. De meeste scheepseigenaren van een schip dat in nood komt, lopen daar liever niet mee te koop, vaak omdat knullige fouten en menselijk falen de oorzaken zijn. Discretie is een belangrijk onderdeel van het vak als berger.’’

Met of zonder definitief contract, we wilden het schip niet laten vallen. Er hing zoveel vanaf
Peter Berdowski

In het Suezkanaal voltrok zich een volledig ander scenario. Boskalis raakte al in een vroeg stadium betrokken bij het vastlopen van de Ever Given. ,,We hebben een groot internationaal netwerk. Soms weten we al eerder dan de reder als een schip in de problemen zit’’, zegt Berdowski.

,,Nadat de Ever Given op maandag vastliep legden we de eerste contacten via onze partner in Japan, Nippon Salvage, omdat de eigenaar van het schip een Japanner is. Nee, een contract hebben we nooit ondertekend. Dit was ook exceptioneel. Het ging om meer dan alleen commerciële belangen. Noblesse oblige. Met of zonder definitief contract, wilden we het schip niet laten vallen. Er hing zoveel vanaf.’’

Fake nieuws

Terwijl Boskalis de voorbereidingen begon om een team richting het Suezkanaal te sturen, kreeg het van de Japanse klant de opdracht niet te communiceren naar de buitenwereld. ,,Die verspreidde samen met Suez Canal Authority het verhaal dat er geen probleem was, dat het schip al los of bijna los was’’, vertelt Berdowski. ,,Ze probeerden het te downplayen om hun eigen stoepje schoon te vegen. Het bracht ons wel aan het twijfelen, maar het bleek telkens fake nieuws. Dat is frustrerend.”

,,Vervolgens huurden ze een eenmansbureautje in Londen in om de communicatie te verzorgen. We hebben alle vragen doorgestuurd. De mailbox van die man liep over en binnen een uur meldde hij ons dat hij het niet aankon. Toen hebben wij het overgenomen, maar wel onder de voorwaarde dat we het verhaal zouden vertellen zoals het is.’’
Ton9359
0
Ik wens ieder een gezond 2022 en een mooi beursjaar toe!

Weet iemand wat er aan nieuws is waarom Boskalis zo omhoog gaat?
Parelzoekert
0
quote:

Ton9359 schreef op 3 januari 2022 10:32:

Ik wens ieder een gezond 2022 en een mooi beursjaar toe!

Weet iemand wat er aan nieuws is waarom Boskalis zo omhoog gaat?

Boskalis is gezien de orderportefeuille, oorlogskas van 1 Miljard en de vooruitzichten zwaar ondergewaardeerd. Sinds 2015 dalende trend voor aandeelhouders. Nu aan de start van een richting omhoog die niet mis kan zijn. De institutionele beleggers zijn terug en hebben wel gezien dat Boka van rond 30 naar 24 terugzakte. Deze stappen nu in waarschijnlijk, want hij is al veelste lang ondergewaardeerd. Concurrent CFE staat inmiddels al 35% hoger binnen 6 weken!
RJ 80
0
Beurs gaat breed omhoog he… niet alleen bij boskalis. Alhoewel er redenen te over zijn uiteraard om dit bedrijf in je porto te hebben. Vind t verder belangrijker dat ze kwartaal op kwartaal goed nieuws blijven prediken. Heeft er alle schijn van en ik acht een periode van groei ook goed mogelijk. Eilandjes en windparken maken en kustbescherming wordt een steeds groter strrom aan orders. Dat kan groei en winstmarges beiden behoorlijk stimuleren. Boskalis koop ik periodiek bij onder de 30.
Ton9359
0
Bas Arnoud
0
"Concurrent CFE staat inmiddels al 35% hoger binnen 6 weken!"

Stijging CFE heeft m.i. met name te maken met de aankomende splitsing (CFE / DEME) die door de beurs positief gewaardeerd wordt.
Parelzoekert
0
quote:

Bas Arnoud schreef op 4 januari 2022 09:29:

"Concurrent CFE staat inmiddels al 35% hoger binnen 6 weken!"

Stijging CFE heeft m.i. met name te maken met de aankomende splitsing (CFE / DEME) die door de beurs positief gewaardeerd wordt.

Heb je zeker gelijk in. Deze is door dit feit reeds op waarde gewaardeerd. Echter is de korting ten opzichte van Boskalis volledig vervlogen. Ik hoef CFE op huidige koers niet te hebben. Boskalis bungelt onderaan de consensus met een veelbelovende outlook. Boskalis heb ik al een tijd in bezit en is een Nederlandse parel en hou ik mooi vast. Overigens voor hoe lang het nog Nederlands is valt ook nog te bezien met ons huidige kabinet:p Verwacht uiteindelijk dat kwaliteit en specialisme gaat lonen na de mindere jaren.
Bas Arnoud
0
De kans dat Boskalis werkelijk uit Nederland vertrekt lijkt me niet zo groot.

De heer Berdowski doet wel vaker gepeperde uitspraken en zo moet je deze volgens mij ook interpreteren.
Herinnert u zich deze nog: 'Offshore wind wordt een afgrijselijke industrie' maart 2019 - Fd.
Inmiddels haalt Boskalis wel ruim 40% van de omzet van Offshore Energy uit de Renewables (zie results H1-2021), met daarbij ook nog een keurig operating result.
Hij heeft trouwens in betreffend artikel op meerdere vlakken wel een punt, maar stelt het zoals wel vaker erg zwart-wit voor.
Het Fd weet er natuurlijk ook een goede catchy oneline uit te halen als heading...

Sectorbreed (AllSeas, HMC, Huisman, Van Oord e.a.) zijn er zorgen over het vestigingsklimaat in Nederland: "Het toenemende antifossiele sentiment is de sector een doorn in het oog." Bron: Fd.
Met name ook het (abrupt) beëindigen van exportkredietverzekeringen voor fossiele projecten in het buitenland is schadelijk voor de sector.

Zoals velen wel weten heeft Boskalis de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de 'Boskalis campus' in Papendrecht met recent nog de verhuizing van Boskalis Nederland van Rotterdam naar Papendrecht en het verder verduurzamen van de bedrijfsgebouwen (aanleg zonnepanelen) en het wagenpark (laadinfrastructuur). Daarnaast zijn er natuurlijk de nauwe banden met maritieme dienstverleners (IHC etc.) en de maritieme kennisinstituten (Deltares, TU Delft). Waarbij de laatste, naast natuurlijk de zeevaart- en hogescholen, ook vooral een bron van gekwalificeerd personeel is.

Met name het vinden en behouden van voldoende gekwalificeerd personeel ziet men in de bouw- en maritieme sector, mede door de verwachte groei door de energietransitie, als een van de grote uitdagingen voor de komende jaren / decennia.

Wellicht is het verhuizen van de statutaire zetel een optie die wordt overwogen, maar dat betreft dan vermoed ik meer een administratieve verhuizing dan het werkelijk vertrek uit Nederland.
Parelzoekert
0
Het sentiment wordt positiever. Zoals Berdowski zei 'Boskalis moet en zal renderen' Deze Hollandse parel is in geen enkel opzicht minder dan concurrent CFE en dit zal blijken ook. De bulls zitten er in ieder geval klaar voor. Ik hoop op wat goed nieuws berichten en nieuwe koopadviezen om de koers een katalysator te geven. Ik blijf er bij dat Boskalis de parel van de AMX is.
DeZwarteRidder
1
quote:

Gadus morhua schreef op 25 januari 2022 18:17:

Waarom deed Boskalis het zo slecht vandaag?
Kan niets vinden..
Het is tenslotte een bagger-aandeel...........
Bert12345
0
Mwah........ik vind het niet zo slecht gaan. Ik heb BOS binnengehaald met een put29. Hiervoor 2,40 ontv.
Een call 29 geschreven en hiervoor 0,60 ontv.

Resultaat: ja, negatief, want BOS staat op 25,40 en mijn inkoop is 26,00. Dus 0,60 p.a. verlies.

Het komt wel goed!
Bert12345
0
Order porto is gevuld, klimaat en zeewaterspiegelstijging zullen voor werk zorgen. Geen stress!
DeZwarteRidder
0
quote:

Bert12345 schreef op 30 januari 2022 20:54:

Order porto is gevuld, klimaat en zeewaterspiegelstijging zullen voor werk zorgen. Geen stress!
Dat zie je verkeerd: als de (zee)waterspiegel stijgt, hoef je minder te baggeren.
1.165 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 55 56 57 58 59 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001 00:00
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront