Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Amerikaanse aandelen Terug naar discussie overzicht

AMAZON 2022

48 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Petex 27 september 2022 15:18
    Bij deze een nieuw draadje. Wordt niet veel gepost, maar vorige was van 2021.
  2. Petex 27 september 2022 22:16
    Dit is een aandeel voor op de plank en met veel potentie.
    Amazon wordt bij steeds meer (wereld)problematiek betrokken en gevraagd.
    De reden waarom is minder fraai ben ik persoonlijk van mening, maar o.a. heeft de toekomst.
    Vandaar dat ik positie aan het opbouwen ben, uiteraard na de nodige research.
    Succes
  3. forum rang 9 nine_inch_nerd 3 oktober 2022 19:04
    Verschillende Amerikaanse congresleden willen overname iRobot door Amazon.com blokkeren

    Verschillende leden van het Congres willen de overname van iRobot door Amazon blokkeren: iRobot heeft een dominant marktaandeel van ongeveer 75 procent in de markt voor slimme stofzuigers, wat grote gevolgen kan hebben voor concurrenten, aldus een brief van de congresleden. De overname wordt momenteel beoordeeld door de FTC en zou verschillende uitdagingen kunnen ondervinden voordat deze wordt goedgekeurd.
  4. forum rang 9 nine_inch_nerd 5 oktober 2022 18:46
    Amazon.com bevriest aanwervingen in detailhandeldivisie
    Volgens mediaberichten bevriest Amazon de aanwervingen in zijn detailhandeldivisie voor de rest van 2022. De personeelsstop omvat alle bedrijfs- en technologische functies voor Amazons detailhandel en operaties. Die zijn goed voor het grootste deel van Amazons omzet. De winstgevendere cloudcomputingdivisie wordt echter niet getroffen.
  5. forum rang 9 nine_inch_nerd 6 oktober 2022 16:51
    Amazon.com investeert 150 miljoen dollar via Amazon Catalytic Capital

    Amazon.com zal via het pas gelanceerde Amazon Catalytic Capital 150 miljoen dollar investeren in risicokapitaalbedrijven, accelerators, incubators en risicostudio's die financiering verstrekken aan ondernemers met een ondervertegenwoordigde achtergrond. Amazon ambieert via Catalytic Capital de komende jaren meer dan 10 fondsen en 200 bedrijven te ondersteunen. Amazon maakte bekend dat het tot nu toe in vier fondsen investeerde: Collide Capital, Elevate Future Fund, Share Ventures en het Techstars Rising Stars Fund.
  6. forum rang 9 nine_inch_nerd 7 oktober 2022 15:09
    Amazon.com stopt testen met zijn geautomatiseerde bezorgrobot "Amazon Scout"

    Amazon.com stopt de testen met zijn geautomatiseerde bezorgrobot "Amazon Scout". Volgens de retailer voldeed het programma niet volledig aan de behoeften van zijn klanten. Amazon begon met het testen van de volledig elektrische Scout, die het formaat heeft van een kleine koelbox en stapvoets over de trottoirs rolt, in 2019.
  7. forum rang 9 nine_inch_nerd 10 oktober 2022 16:23
    Amazon.com zal meer dan 1 miljard euro investeren in de komende vijf jaar in elektrische bestelwagens, vrachtwagens en lage-emissie opslagplaatsen in heel Europa. Het bedrijf zei niet welk percentage van zijn Europese last-mile bezorgingsvloot vandaag elektrisch is, maar zei dat die 3.000 emissievrije bestelwagens meer dan 100 miljoen pakketten bezorgden in 2021. Amazons grootste bestelling voor elektrische bestelwagen is 100.000 voertuigen van Rivian.
  8. forum rang 9 nine_inch_nerd 20 oktober 2022 16:31
    Amazon wacht rechtszaak van €1 mrd in het VK wegens 'begunstiging eigen producten'

    Een Britse voorvechter van consumentenrechten is van plan om een collectieve rechtszaak aan te spannen tegen Amazon. Namens Britse consumenten eist Julie Hunter een schadevergoeding van zo'n £900 mln (€1 mrd) omdat de onlinemarktplaats zijn dominante positie zou misbruiken door zijn eigen producten te begunstigen, zo zeggen haar advocaten.

    De website draait om de zogenoemde 'buy box', waarop klanten moeten klikken als ze een artikel toevoegen aan hun onlinewinkelwagen. Welke verkoper daarin bovenaan komt te staan en dus de meeste bestellingen krijgt, wordt door het algoritme van Amazon bepaald. Volgens de advocaten gebruikt de webwinkel 'een geheimzinnig algoritme dat zichzelf begunstigt' om zijn eigen producten via de buy box-functie op zijn website te verkopen.

    Hunter zegt in een verklaring dat producten in de buy box niet worden geselecteerd op basis van prijs of kwaliteit. In plaats daarvan 'geeft de buy box de voorkeur aan producten die door Amazon zelf worden verkocht, of door retailers die Amazon betalen voor het afhandelen van hun logistiek. Andere verkopers, hoe goed hun aanbiedingen ook zijn, worden effectief buitengesloten.'

    De rechtszaak wordt naar verwachting binnenkort aangespannen namens Britse consumenten die vanaf oktober 2016 producten via Amazon hebben gekocht. Een woordvoerder van Amazon noemt in een verklaring de claim ongegrond. 'We zijn ervan overtuigd dat dit duidelijk zal worden via het juridische proces.'

    Het is niet de eerste keer dat de buy box Amazon in de problemen brengt. Zo stelde het bedrijf onlangs aan de Europese Unie voor om te stoppen met het gebruiken van de gegevens van individuele verkopers. Daarnaast zou het 'een gelijkwaardige behandeling van alle verkopers willen invoeren' wat betreft de buy box. Het webwarenhuis hoopt daarmee onder twee mededingingsonderzoeken en een daarmee gepaarde mogelijk enorme boete van de EU uit te komen.
  9. forum rang 9 nine_inch_nerd 27 oktober 2022 22:37
    Outlook Amazon stelt teleur
    ABM donderdag, 27 oktober 2022 22:21

    Aandelen Amazon zijn donderdag nabeurs hard onderuit gegaan, nadat de Amerikaanse e-commercereus met een teleurstellende outlook kwam.

    "Er gebeurt duidelijk veel in de macro-economische omgeving, en we zullen onze investeringen in evenwicht brengen om meer gestroomlijnd te zijn zonder onze belangrijkste strategische langetermijninvesteringen in gevaar te brengen", zei CEO Andy Jassy in een toelichting.

    Voor het derde kwartaal rekende Amazon zelf op een operationele winst van 0 tot 3,5 miljard dollar en een omzet van 125 tot 130 miljard dollar. Het operationele resultaat kwam uit op 2,5 miljard dollar, van 4,9 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

    De winst was vooral te danken aan het segment Amazon Web Services, waar een winst van 5,4 miljard dollar in de boeken kwam, hoewel de omzet van 20,5 miljard dollar licht tegenviel. In de segmenten Noord-Amerika en internationaal schreef Amazon rode cijfers.

    In de verslagperiode steeg de omzet met 15 procent naar 127,1 miljard dollar. Door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op een omzet van 127,29 miljard dollar.

    Onder de streep schreef Amazon een winst van 2,9 miljard dollar, tegenover een winst van 3,2 miljard dollar in het derde kwartaal van 2021. De markt rekende op een winst van 0,22 dollar per aandeel, waar Amazon in werkelijkheid een winst van 0,28 dollar rapporteerde.

    Outlook

    Voor het vierde kwartaal rekent Amazon op een operationele winst van 0 tot 4,0 miljard dollar en een omzet van 140 tot 148 miljard dollar. Daarbij rekent Amazon op een ongunstig valuta-effect van ongeveer 460 basispunten.

    De markt rekende op een operationele winst van 5 miljard dollar in het vierde kwartaal en een omzet van 155,1 miljard dollar.

    Het aandeel daalde donderdag bijna 19 procent in de nabeurshandel op Wall Street.
  10. forum rang 9 nine_inch_nerd 28 oktober 2022 14:22
    Voorbeurs zwabbert rond de -15%. Succes vanmiddag.

    Amazon zet sombere vooruitzichten in de markt
    Techgigant Amazon.com maakte gisteren zijn kwartaalresultaten bekend. De netto-omzet steeg met 15% op jaarbasis, en zelfs met 19% wanneer de wisselkoerseffecten buiten beschouwing worden gelaten. Het bedrijfsresultaat daalde met 48% op jaarbasis tot 2,5 miljard dollar. Dankzij de beursgang van elektrische autobouwer Rivian (waarvan Amazon voor een stuk eigenaar is), kon het een winst uit niet-operationele inkomsten van 1,1 miljard dollar melden (in tegenstelling tot de afwaarderingen in de vorige kwartalen). Dat resulteerde in een winst per aandeel van 28 cent per aandeel, wat beter was dan de 22 cent verwacht, weet KBC Asset Management-analist Bob Van Leemputte.

    Omzetevolutie

    De omzet in het Noord-Amerikaanse segment steeg met 20% op jaarbasis tot 78,8 miljard dollar, terwijl het internationale segment met 5% op jaarbasis daalde tot 27,7 miljard dollar. Dat laatste werd echter veroorzaakt door de King Dollar, aangezien de omzet eigenlijk met 12% steeg wanneer de wisselkoerseffecten buiten beschouwing worden gelaten. De AWS-omzet (clouddinensten van Amazon) steeg met 27% in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar tot 20,5 miljard dollar.

    De tering naar de nering

    Het bedrijf richt zich op kostenverbeteringen in de Noord-Amerikaanse en Internationale segmenten. Het bespaarde in het laatste kwartaal al meer dan 1 miljard euro kosten (minder dan waar het naar streefde) en blijft verdere mogelijkheden zien.

    Het blijft zich richten op kosten-/investeringsverlagingen in zijn detailhandelsactiviteiten om beter aan te sluiten bij de werkelijke vraag en het blijft sterk investeren in technologische infrastructuur om de groei in AWS te ondersteunen.

    Amazons vooruitzichten

    Voor de toekomst mikt Amazon op een omzet van 140 tot 148 miljard dollar, wat lager is dan de huidige analistenverwachting. De mindere vraag bij de consument eist zijn tol op het bedrijf. In Europa is het effect erger dan in de VS. Verder heeft de sterke dollar een groter effect op het bedrijf dan verwacht. Het bedrijfsresultaat zal naar verwachting tussen 0 en 4 miljard dollar liggen, wat in lijn is met de verwachtingen.

    KBC Asset Management over Amazon

    Het Big Tech-resultaatseizoen leidde tot hoge volatiliteit. De lager dan verwachte groeivooruitzichten van Amazon voor het vierde kwartaal baren beleggers ook zorgen, denkt Bob Van Leemputte. Deze tragere groei leidt op zijn beurt tot lagere efficiëntiewinsten, wat een impact heeft op de winstgevendheid op korte termijn.

    Bob Van Leemputte deel het marktsentiment: er zijn uitdagingen op korte termijn. Op langere termijn blijft hij Amazon echter zien als een structurele winnaar. Ja, de recessie zal ook Amazon pijn doen, maar biedt ook een kans om marktaandeel te winnen als de consument verderop weer aantrekt. Zijn superieure dienstverlening aan de detailhandel (beschikbaarheid, snelle verzending) zal ongetwijfeld beter presteren dan die van sectorgenoten en de focus op kosten zal de winstgevendheid opdrijven.

    AWS zou ook kunnen profiteren van kostenbesparingsprogramma's bij bedrijven. Bob Van Leemputte verlaagt het koersdoel van 200 tot 140 dollar om rekening te houden met de groeivertraging en de aanhoudende verslechtering van consumentenbedrijven, maar handhaaft de “Kopen”-aanbeveling.
  11. forum rang 9 nine_inch_nerd 28 oktober 2022 15:40
    Ter info. Die advertentiegroei was blijkbaar minder bij META, GOOG.

    Amazon

    Gisteravond nabeurs kwam Amazon met de derde kwartaalcijfers. De kwartaalomzet van 127,1 miljard dollar lag fractioneel onder de verwachte 127,46 miljard dollar. De omzet bij de clouddienstverlening Amazon Web Services (AWS) lag met 20,5 miljard dollar ook iets onder de verwachtingen van analisten en is hiermee de laagste omzetgroei sinds 2014.

    De positieve verrassing zat bij de beter dan verwachte stijging van de advertentie-inkomsten met 25 procent naar 9,55 miljard dollar. Hiermee brak Amazon met de trend van dalende inkomsten uit advertenties bij Facebook, Google en Snap (NYSE:SNAP). Amazon blijkt derhalve minder last te hebben van het slechtere economische klimaat en is minder gevoelig voor de privacymaatregelen van Apple. De totale omzet groeide met 15 procent. Dit betekent dat Amazon terugkeert naar dubbelcijferige omzetgroei.

    Ondanks de groeivertraging bij AWS blijft de clouddienstverlening de motor achter de winstgevendheid van de grootste online retailer ter wereld. De winst uit de clouddienstverlening inclusief AWS kwam in het derde kwartaal uit op 5,4 miljard dollar. Onder aan de streep bleef 2,9 miljard dollar over. Dit is inclusief een waardestijging van het belang in de elektrische voertuigen maker Rivian (NASDAQ:RIVN) van 1,1 miljard dollar. Op de financiële resultaten van het afgelopen kwartaal valt niet zoveel af te dingen.

    De daling van de aandelenkoers van Amazon met ruim 13 procent nabeurs had niet zozeer te maken met de financiële prestaties van de webwinkelgigant maar met de outlook voor het lopende kwartaal. Het “holiday season” staat voor de deur en dat is bij uitstek de periode waarin de Amerikanen het geld laten rollen. Amazon verwacht voor dit kwartaal een omzet te gaan behalen van 140 tot 148 miljard dollar. Dit betekent een omzetgroei van 2 tot 8 procent op jaarbasis. Dit is ruim onder de analistenconsensus van 155,15 miljard dollar omzet.
  12. forum rang 9 nine_inch_nerd 28 oktober 2022 19:23
    Ter info. De 5 groten (Meta, AAPL, MSFT, AMZN en GOOG) worden ook genoemd.

    De handel begint al over de komende recessie heen te kijken

    De recessie komt eraan. Cijfers over de economie mogen keer op keer meevallen, ondernemers kunnen vertrouwen blijven uitstralen en prima resultaten overleggen, maar uiteindelijk zullen de zwaartekracht van het koopkrachtverlies, gestegen bedrijfskosten en fors hogere financieringskosten hun tol eisen. President Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank ziet hem aan de horizon opdoemen, zei ze donderdag. Ze had net zelf een extra duit in het zakje gedaan door opnieuw een forse renteverhoging door te voeren om daarmee de bedrijvigheid te dempen.

    Oud nieuws, zeggen de financiële markten evenwel. Wie de commentaren en nieuwsbrieven van beleggingsstrategen en vermogensbeheerders de laatste tijd een beetje volgt, krijgt steeds meer het gevoel dat de bodem wel bereikt is. Juist het gegeven dat onder particuliere beleggers het sentiment tot een historisch laag niveau is weggezakt, zou een teken zijn om in te stappen. Veel meer dan professionele handelaars laten die zich beïnvloeden door de koersverliezen die ze in de afgelopen maanden hebben geleden. Al te makkelijk trekken ze die negatieve lijn door, terwijl de meeste ellende misschien al in de koersen is verwerkt.

    'Uiteraard hebben zittende beleggers pijn van de dalende koersen, maar voor de toekomst bieden koersdalingen juist kansen', zegt Bob Homan van ING Investment Office. 'Het meest duidelijk is dit voor obligatiebeleggers.'

    Mooie buffer

    Nadat Europese staatsobligaties en andere investment-gradeleningen ruim 20% van hun waarde hadden verloren, staan ze nu op een niveau waarop ze zo'n 4% rente bieden, tegen nog geen 0,5% aan het begin van dit jaar, stelde Marc Rovers, hoofd Eurokrediet bij LGIM onlangs al. 'Op dit niveau bieden ze ook een mooie buffer voor eventuele wanbetalingen, die overigens voor dit soort kwaliteitsleningen beperkt is in tijden van recessie.'

    Beleggingsstrateeg Ralph Wessels van ABN Amro MeesPierson zit ook op die lijn. 'Er zijn aanwijzingen dat de inflatie in de komende kwartalen zal dalen en dat de piek van de rente nabij is', zo schreef hij deze week. 'Staatsobligaties worden daarmee aantrekkelijker.'

    Hoewel volgens Wessels de echte omslagpunten in de markt vaak pas achteraf correct kunnen worden vastgesteld, is ook hij weer voorzichtig begonnen met het bijkopen van aandelen. De waarderingen zijn aantrekkelijker geworden nu de winstverwachtingen zijn verlaagd en het beleggerssentiment 'extreem bearish' is, aldus de strateeg. Wessels geeft daarbij aan dat de impact van een recessie misschien nog niet volledig is ingeprijsd, maar tegelijkertijd is het zo dat de aandelenmarkten zo'n zes tot negen maanden vooruitlopen op de conjunctuur. Tegen die tijd is de recessie alweer achter de rug, wil hij maar zeggen.

    Zoals altijd komt het aan op timing, op het goede moment de juiste aankopen doen. Zo had Meta (voorheen Facebook) dit jaar al 60% van zijn waarde verloren, maar donderdag ging er nog eens een kwart van de koers af na teleurstellende omzetcijfers. Of dit het moment is om weer in te stappen is de vraag. Dat geldt ook voor Apple, Alphabet, Amazon, Microsoft. Bij elkaar verloren de vijf big techs in enkele dagen $950 mrd aan marktwaarde.

    Derdekwartaalcijfers

    Op de Europese aandelenmarkten waren de bewegingen in de afgelopen week in ieder geval een stuk bescheidener, waarbij er wel degelijk toch vooral omhoog werd gekeken. Op de mijnbouwers na wisten alle sectoren winst te boeken, na een week waarin beleggers werden verblijd met een stortvloed aan meest meevallende derdekwartaalcijfers. De vastgoed- en bouwbedrijven trokken met plussen van ruim 7% de kar.

    In Amsterdam ging Unibail Rodamco in lijn met de branchegenoten 6,8% omhoog. Maar de weekwinst ging naar Aegon (+11,5%). Beleggers konden het wel waarderen dat de verzekeraar zijn Nederlandse activiteiten verkoopt aan ASR.

    Een belangrijke verliezer was ASM International. De chipmachinemaker maakte heel behoorlijke cijfers bekend, maar het bestuur vreest de recent ingevoerde Amerikaanse exportrestricties van chiptechnologie naar China. Aan het einde van de week koerste ASMI 9% lager.
  13. forum rang 9 nine_inch_nerd 31 oktober 2022 10:36
    Credit Suisse herhaalt het koopadvies voor Amazon.com
    maandag 31 oktober 2022 - 05:46u -
    Credit Suisse verlaagt het koersdoel van Amazon.com naar $142,00 van $170,00. Het koopadvies van woensdag 27 juli 2022 wordt herhaald.
48 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.281
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.064
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.861
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.986
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.681
Alfen 12 15.960
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.755
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.147
AMG 965 125.576
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 379
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.570
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.088
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.523
ASML 1.762 76.396
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.616
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht