Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

IEX Group NL0010556726

Laatste koers (eur)

1,630
  • Verschill

    -0,090 -5,23%
  • Volume

    1.157 Gem. (3M) 2,8K
  • Bied

    1,630  
  • Laat

    1,720  
+ Toevoegen aan watchlist

IEX group 2023

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. Reijerinvesting 2 januari 2023 15:01
    IEX Group N.V.
    IEX Group N.V. is opgericht in 1999 en sinds 2016 beursgenoteerd op Euronext Amsterdam. De organisatie bestaat uit circa 40 professionals en is tevens gevestigd op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van gratis en betaalde beleggingsinformatie voor beleggend Nederland. IEX Media is ons innovatieve mediabedrijf dat de adverteerders- en lezersmarkt bediend met een breed portfolio van merken waarmee particuliere en professionele beleggers bereikt worden. Met meer dan 15 merken bedienen wij de markt met o.a. websites, apps, video’s, podcasts, events en magazines.

    Naast onze mediatak hebben wij met Trilab Advanced Solutions B.V. een eigen IT-bedrijf dat gespecialiseerd is in het bouwen van unieke software oplossingen en het ontwikkelen van websites, games en apps. Hiermee zijn wij volledig self supporting op het digitale vlak.

    BRON: www.iexgroup.nl/content/Over.aspx

    IEX group heeft een positie van 3% in mijn portefeuille.
    + Ik maak veel gebruik van IEX en ben op deze manier extra gemotiveerd om veranderingen te blijven volgen (ik vind het leuk)
    + Ik zie veel positieve veranderingen op de website en door personeelswisselingen
    + Door de drempelverlagingen voor beleggen voor particulieren zal er ook meer vraag zijn naar informatie voor particuliere beleggers.
    - We zitten midden in een bearmarket, waardoor veel particuliere beleggers zijn uitgestapt, ik verwacht dus een aanzienlijke daling van abonnees.
    - Concurrentie neemt toe doordat verschillende banken ook particuliere beleggers informatie aanbieden. Omdat zij vaak ook de functie van broker aanbieden zie ik concurrentie voordelen.
  2. Reijerinvesting 6 januari 2023 13:49
    quote:

    Felix07 schreef op 5 januari 2023 15:00:

    gaat even niet zo lekker met IEX..
    www.quotenet.nl/zakelijk/rechtszaken/...
    Ja bizar verhaal hè.
    Ik hoop zelf maar dat de kous hiermee af is en deze geheimzinnige aandeelhouder niet meer aandelen heeft.
    Vind de geschiedenis van IEX en ook portefeuillehouder Value8 en commissaris Peter Paul de Vries redenen om extra voorzichtig te zijn.
    Dat is een groot deel van de reden dat ik mijn positie niet groter wil dan 3% van mijn portefeuille.

    Zit jij ook in dit fonds, Felix07? Waarom wel/ niet?
  3. forum rang 10 voda 10 januari 2023 11:37
    Groei IEX Group ondanks matig beursjaar

    Door ABM Financial News op dinsdag 10 januari 2023
    Views: 2.058

    (ABM FN-Dow Jones) IEX Group heeft in 2022 de advertentievolumes en het aantal abonnees zien stijgen, waardoor de omzet en nettowinst aantrokken. Dit meldde de uitbater van beleggingswebsites dinsdagochtend, zonder concrete cijfers te geven.

    "De afgelopen jaren heeft het team van IEX, onder leiding van CEO Mark Termeer, ingezet op uitbreiding en verbetering van de dienstverlening. De investeringen die daarin zijn gedaan werpen daadwerkelijk hun vruchten af", aldus het bedrijf. Ondanks het "slechte beursklimaat" wist IEX de omzet en winst te laten stijgen.

    IEX lanceerde recent het nieuwe beleggingsblad IEX Expert.

    Bron: ABM Financial News

    www.iex.nl/Nieuws/764588/Groei-IEX-Gr...
  4. forum rang 10 voda 28 maart 2023 08:14
    IEX ziet groei versnellen

    Advertentie-inkomsten en aantal abonnees stegen.

    (ABM FN-Dow Jones) IEX heeft in 2022 de groei zien versnellen. Dit bleek dinsdag uit een update van de uitbater van beleggingswebsites.

    In het afgelopen jaar steeg de omzet met 14 procent ten opzichte van een jaar eerder tot 5,25 miljoen euro. De EBITDA trok aan van 1,32 naar 1,48 miljoen euro. De advertentie-inkomsten stegen door de partnerships met adverteerders en zakelijke relaties, terwijl het aantal betalende content-abonnees afgelopen jaar verder steeg van 11.200 naar 12.150.

    Onder de streep restte een winst van 1,05 miljoen euro. Dat was in 2021 nog 0,65 miljoen euro. "Als gevolg van de resultaatontwikkeling is er weer sprake van een positief eigen vermogen", constateerde IEX.

    IEX wil nog geen dividend uitkeren, maar de winst toevoegen aan de reserves. "Er zijn nog volop mogelijkheden om onze middelen winstgevend te investeren", zo meent het bedrijf.

    Door het vertrek in december van Erik Mauritz als Hoofd Premium, is een vacature ontstaan. IEX heeft Peter Paul de Vries bereid gevonden om IEX Premium tijdelijk, als gedelegeerd commissaris, van advies en ondersteuning te voorzien.

    Outlook

    IEX sprak geen concrete verwachtingen uit voor dit jaar, omdat de resultaten afhankelijk blijven van onder meer het beursklimaat en het economische marktsentiment. Het bedrijf zei enkel dat de huidige uitgangspositie "uitstekende kansen biedt" om de omzet en winstgevendheid op middellange termijn verder te laten groeien.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  5. forum rang 10 voda 14 april 2023 07:43
    Zes fondsen dreigen notering aan Euronext te verliezen

    En nog drie volgen.

    (ABM FN-Dow Jones) Een zestal kleine beursfondsen op het strafbankje van Euronext staat op het punt om de notering in Amsterdam te verliezen, omdat zij niet over een vereiste accountantsverklaring beschikken.

    Die verklaring moet door een zogeheten oob-accountant worden afgegeven, maar die kunnen de beursfondsen niet vinden.

    Van zulke specialistische accountants zijn er maar een paar over. Naast 'de grote vier' KPMG, EY, PWC en Deloitte zijn dit Mazars en BDO. In het verleden hadden ook Accon AVM, Grant Thornton en Baker Tilly een dergelijke oob-vergunning.

    Een oob-accountant, die Organisaties van Openbaar Belang controleert, mag een klant weigeren, en doet dit ook, zo bleek al eens uit een rondgang van ABM Financial News onder kleinere beursfondsen.

    Bedrijven die langer dan 24 maanden op het zogeheten strafbankje van Euronext zitten, kunnen hun notering kwijtraken. En dat moment is nu aangebroken. Na twee jaar start "het proces om de aandelen te verwijderen", waarschuwde Euronext medio april 2021.

    Op het strafbankje in Amsterdam zitten negen bedrijven volgens data van ABM Financial News. De eerste groep van zes zit deze maand 24 maanden op het bankje. Het gaat om Alumexx, Bever, DGB, GeoJunxion, Lavide en New Sources Energy.

    Ook IEX, MKB Nedsense en Value8 zitten op dit bankje, maar hebben nog enige tijd respijt. Vooralsnog hebben ook zij echter nog geen oob-accountant kunnen vinden.

    Een versoepeling van de regels zou een oplossing kunnen zijn, maar René van Vlerken, Hoofd Noteringen bij Euronext Amsterdam, zei in april 2021 al dat dit er waarschijnlijk niet in zou zitten. "We gaan niet marchanderen", aldus Van Vlerken destijds tegen ABM Financial News.

    Donderdag zei Van Vlerken aan ABM Financial News dat het "belangrijkste voor deze bedrijven is om alsnog, binnen 6 maanden vanaf begin mei, een oob-accountant aan te stellen. Als dit niet lukt is de delisting definitief."

    In de tussentijd blijft Euronext met bedrijven die hier open voor staan, "nadenken over en werken aan andere mogelijkheden, zoals een notering op de EU Growth Market in Brussel, Parijs of elke andere Euronext locatie met uitzondering van Amsterdam". Amsterdam heeft namelijk geen Growth Market.

    Lavide heeft recent al aangegeven de Growth Market in Parijs als alternatief te onderzoeken. "Indien Euronext in het geval van Lavide besluit tot het opschorten van de notering vanwege het ontbreken van goedgekeurde jaarrekeningen door een oob-accountant, zal Lavide effectief tot uiterlijk 13 oktober 2023 de tijd hebben om de doorstart verwezenlijkt te hebben", zei Lavide eind februari.

    In Nederland ziet Van Vlerken NPEX en Nxchange als alternatieven. Die kunnen fungeren "als kraamkamer", zei hij destijds.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. HarmtenNapel 26 juni 2023 16:32
    IEX Group heeft correspondentie van Euronext Amsterdam ontvangen, waarin de Euronext Compliance Department heeft aangekondigd een delisting procedure voor IEX Group op te starten i.v.m. het ontbreken van een door een oob accountant gecontroleerde jaarrekening met goedkeurende verklaring. Euronext heeft vrijdag 24 juni na beurs aangegeven dat zij voornemens zijn IEX Group op 27 december 2023 te delisten. IEX Group heeft bezwaar aangetekend bij Euronext ten aanzien van dit voornemen. IEX Group is momenteel in gesprek met het Portugese accountantskantoor CFA om tot een goed gekeurde jaarrekening te komen. Tijdens de AVA van woensdag 28 juni aanstaande zal hierop een toelichting worden gegeven
  7. alberts 28 juni 2023 17:48
    Je zou eigenlijk verwachten dat IEX iets zou zeggen over de gang van zaken in 2023.
    Kennelijk niet hetgeen op zich kwalijk is
  8. HarmtenNapel 31 juli 2023 11:34
    Afgelopen donderdag bericht richting IR, geen antwoord. Vorige week maandag richting Pennekamp mailtje, geen antwoord. Op Twitter richting Arend-Jan Kamp (2x) en het reguliere Twitter account geen reactie. 1 simpele vraag, wanneer volgen de halfjaar cijfers.... Waardeloos.
  9. HarmtenNapel 2 augustus 2023 13:43
    Antwoord van Pennekamp:

    Excuses voor de late reactie. Momenteel is nog onbekend wanneer de halfjaarcijfers gepubliceerd zullen worden. De publicatie zal binnen de gestelde termijn plaatsvinden.

    Zodra hier meer over bekend is zullen wij dit op onze website publiceren.
  10. HarmtenNapel 7 september 2023 13:56
    Halfjaar cijfers bekend. 244k netto winst, denk dat hier de IEX beleggersdag ook bij in zit (zaten vorig jaar in H2), dus eigenlijk behoorlijk tegenvallend...
14 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht