Fusiepraat (jes) ....

6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
bp5ah
8
Dit Forum staat er bol van , de kranten staan er bol van, gaat KPN met BELGACOM fuseren ? .., of fuseert BELGACOM met KPN ? Paar maanden terug was het die claimemissie, een claimemissie die KPN wilde uitschrijven om hun schulden ter verlichten, een claimemissie die er niet kwam, maar die leidde tot een halvering van de beurswaarde van KPN. Ik schreef op dit forum op de dag dat die claimemissie werd aangekondigd, dat die er niet zou komen, hij kwam niet. Ik denk zelf dat KPN NIET fuseert met BELGACOM of andersom, simpelweg omdat het niet een oplossing is, hoogstens een oplossing voor de kortere termijn. Het enige wat voor KPN zinvol is, is om allianties aan te gaan met 1, en het liefst meerdere partijen. Dit zal hen in de gelegenheid stellen, om via kostenbesparingen hun schuldenlast te gaan bestrijden de komende jaren. Ook is KPN druk bezig met het afstoten van NIET kernactiviteiten. Verder weet je als particuliere belegger niets eigenlijk, je weet evenveel als wat er in de krant is te lezen, en dat zijn slechts speculaties. Mocht er binnenkort een fusie aangekondigd worden tussen KPN en BELGACOM dan verwacht ik hier niet een grote impact van op de beurskoers van KPN. Die impact op de koers zal er slechts komen als KPN, met succes, een strategie uit de doeken kan doen, die aantoond dat het bedrijf de komende jaren met vertrouwen tegemoet kan zien, en met zo een schuldenlast is dat niet mogelijk ( fuseren met BELGACOM of niet, wordt dan net zo iets van gedeelde smart is halve smart ? ) Nee, verlaging van de schuldenlast dat is hierbij essentieel. Dat het zo stil blijft bij KPN vindt ik eigenlijk wel een goed teken, omdat ik denk dat er momenteel veel meer aan de hand is, dan die z.g. fusiebesprekingen met BELGACOM. Ik schat in dat KPN even hard onderhandeld met Deutsche Telecom, omdat dit voor hun ook van essentieel belang is voor de toekomst van KPN. Dudley Eustace/Ton Risseeuw, dat zijn geen kleuters, die kennen het klappen van de zweep ( o.a. Philips jaren 90 ) Het hoe en wat bij KPN over die schulden dat is wel bekend zolangzamerhand, daar gaat het indirekt al niet eens meer om, het gaat om DE OUTLOOK van het bedrijf, als ze DIE OUTLOOK hebben, en kunnen aantonen, dan komt het goed met KPN en op termijn ook met de aandeeltjes. Onderstaand de waarde van die aandeeltjes : 27-4 : Euro 13.78 25-5 : Euro 12.65 22-6 : Euro 5.96 13-7 : Euro 6.05 Conclusie : Er is meer af, dan er nog af kan, en er gaat in de komende drie maanden meer bijkomen dan je nu denkt. Of zou er over drie maanden in RTL-Z een optreden te bewonderen zijn van PIPO ( analist van der Hoop Effekten ), die glimlachend aankondigd dat KPN een zware steun heeft liggen op Euro 0 ? Vriendelijke groet aan een ieder op dit forum. Typmiepje en aandeelHOUDERTJE
moneypocket
3
Ik zou gaarne in willen gaan op de volgende opmerkingen die je plaatste: "Ik denk zelf dat KPN NIET fuseert met BELGACOM of andersom, simpelweg omdat het niet een oplossing is, hoogstens een oplossing voor de kortere termijn. Het enige wat voor KPN zinvol is, is om allianties aan te gaan met 1, en het liefst meerdere partijen." Stel dat KPN wel een fusie aangaat met Belgacom (immers: men is in overleg), dan zou volgens jouw opinie dit alleen maar uitstel van excecutie zijn. Vandaar dat ik denk dat: 1. Er wel een fusie met Belgacom aanstaande is, maar: 2. Er tevens een andere grote speler bij is betrokken. Gegroet.
[verwijderd]
5
De laatste tijd zijn er veel berichten verschenen ,zoals,KLEIN BLIJFT KLEIN. Ik ben het met die uitspraken niet helemaal eens. En zie een fusie met Belgacom wel zitten. Als KPN door de fusie met Belgacom en door verkoop van bepaalde onderdelen, ik denk dan aan ook aan verkoop van het vaste netwerk, hun financiële positie aanzienlijk kunnen verbeteren, er een aantrekkelijke speler ontstaat. Belgacom heeft uitloper in Frankrijk en KPN (E-Plus) in Duitsland en daarbij de grote positie in België en Nederland,dan is dat in mijn ogen niet meer zo''n kleine speler. Ook gelet op het feit dat KPN , in het najaar , als eerste met nieuwe I-mode produkten, in Europa op de markt komt. Er is een grote kans dat ze door het aanbieden van deze nieuwe produkten,veel marktaandeel zullen winnen. Dan praat je over België-Nederland-Frankrijk en Duitsland. Dus zo''n kleine partij , is het dan niet meer en heel aantrekkelijk voor andere spelers in Telecomwereld. Vooral door als eerste te komen met I-mode, zijn er volgens mij veel gegadigden voor KPN in de markt, ook op dit moment. Misschien ontstaat er nu al een grotere speler en zal de fusie niet uit 2 partijen bestaan, maar gelijk al uit 3. NTT DOCOMO -DEUTSE TELECOM-TELEFONICA- TELECOM ITALIA-VODAFONE?????? Al deze partijen houden de ontwikkelingen op dit moment goed in de gaten , of zijn er bij betrokken. Want nogmaals KPN/BELGACOM (BELGIË-NEDERLAND-FRANKRIJK-DUITSLAND)is voor vele partijen een aantrekkelijke speler en helemaal niet zo klein, als dat er door velen gesuggereerd wordt. We wachten af!!!!!
moneypocket
4
Precies, op het moment dat KPN en Belgacom met fusie berichten naar buiten komen, zal een derde partij ook medeparticiperen. Gegroet.
[verwijderd]
3
En als deze derde partij nu eens het Japanse NTT DoCoMo zou zijn? Er bestaan al banden met dit bedrijf in E-Plus, terwijl KPN dan geen strategische keuze hoeft te maken om met Deutsche Telecom of het Franse Telecom een verdere fusie aan te gaan, dwz je houdt de weg open voor de verdere toekomst en trapt niet op lange tenen. NTT DoCoMo is ver gevorderd en toonaangevend op E-mode en heeft hiertoe een samenwerkingsverband met KPN, welke dit najaar E-mode introduceert in Europa (na uitstel om eea juridisch in de juiste kannen en kruiken te krijgen en om daarnaast een organisatie aan te wijzen cq op te richten voor de verdere introductie en uitvoering. Hier komt bij dat de Japanners althans een deel van de schulden van KPN tegen zeer lage Japanse rentetarieven moeten kunnen financieren. Het zou weleens een hele goede oplossing kunnen zijn. HS.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 feb 2020 17:29
Koers 2,430
Verschil -0,065 (-2,61%)
Hoog 2,505
Laag 2,429
Volume 16.554.069
Volume gemiddeld 12.051.667
Volume gisteren 14.809.476