De bluf van Talpa

19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
perry1
2
Ik moet zeggen dat ik sterk het gevoel heb dat Talpa behoorlijk bluft over haar aan en verkopen. Zoals hun het naar buiten brengen hebben ze op praktisch de hoogste koers verkocht destijds en nu weer tegen de laagste koers gekocht (1,33). Ik geloof daar niet echt iets van, ze zullen vast goed verkocht en gekocht hebben maar voor zover ik mer herinner was 1,33 zo ongeveer het allerlaagste moment van de afeglopen weken, lijkt me stug dat ze op die koers zo'n groot belang hebben kunnen kopen. Beetje blufpoker imo.
naarfwinn
0
tuurlijk en aandelen kopen omdat je een overname verwacht

Bij Talpa lachen ze , om de 2,00 euro gaat Talpa gewoon weer dumpen want ze hadden laatst ook al hun 1,3 % wat ze nog hadden gedumpt.

Ja dit is wat er gebeurt : Versatel is een speelbal en wij spelen en John speelt mee.

Alleen voor de LT is het niks want als John gedumpt heeft komt Naarfwinn weer terug.

Naarfwinn
[verwijderd]
2
hoi Narewind,

Geloof je nu opeens wel in 2euro??? Raar, ik dacht dat je het een aantal dagen terug nog had over 1 euro ofzoiets. Jij zal je dag vast wel niet hebben, aangezien je vast wel put-opties versatel hebt.

groeten,

wc-eend
[verwijderd]
1
Perry1,

Je hebt gelijk vriend! Ik denk dat Talpa rond de 1.40-1.50 gekocht heeft. Ik weet bijna zeker dat zij het waren die vrijdag kochten. De koers ging naar 1.58 en maandag weer naar 1.44 Zij hadden hier zeker mee van doen.

En Talpa is gewoon slim bezig met het uitbrengen van PB'tjes van aandeel is telaag en overname premiet etc etc. Het lijkt wel op die Rus die aandelen Corus kocht. Die wou ook een Nederlander in het bestuur hebben maar de Commissarissen wouden dat niet.

Versatel is zelf aan het kijken voor overnames. Als ze niet willen worden overgenomen zullen ze er alles aan doen om dit te verhinderen, danwel tegen een zeer goede prijs!

En zo is het en niet anders. En mensen als naarwin die roepen maar wat, als de beurs omhoog gaat zeggen ze we wisten het en down hetzelfde! LOL
[verwijderd]
0
Het is in een ander draadje ook al gezegd maar Talpa heeft deze beweging zelf veroorzaakt dus natuurlijk kan dat wel.

Doordat zij verkochten om en nabij de 2,30/2,20 zakte het aandeel iets, gingen mensen twijfelen en konden hedge funds het aandeel verder naar beneden krijgen.

Ook hebben zij waarschijnlijk zelf de bodem op 1,33 veroorzaakt door daar flink in te gaan slaan.

Ik denk wel dat het waar is.
naarfwinn
0
Naarfwinn heeft vorige week de zaak Versatel afgesloten wat ik ook op verschillende draadjes bekent heb gemaakt en dat ik nu ook weinig tijd meer had voor de draadjes. en geloof maar dat Talpa flink gaat dumpen weer om de 2,00 euro . Waarom hadden laatst ook nog zelfs hun 1,3 % verkocht denk je ?

Naarfwinn
[verwijderd]
0
Ik geloof niet in een persoon als jij? Who the piep ben je om in jou te gaan geloven? Ik verlies al mijn geld nog lieverd dan dat ik in jou ga geloven!

Fundamentele analyse
Fondsupdate Buy 19-5-2004
De Mol houdt vertrouwen in Versatel
De gisteren opgelaaide geruchten dat John de Mol via zijn investeringsmaatschappij Talpa het belang in Versatel had vergroot, bleken op waarheid te berusten. Via een melding bij de Autoriteit Financiële Markten werd vanochtend bekend dat Talpa op 14 mei een belang van 5,1% hield. Tevens liet Talpa weten het belang verder te willen opvoeren tot 10-15%. Zoals te verwachten viel, is de beurskoers hierop flink aangetrokken. Een verdere koersstijging ligt in de lijn der verwachtingen.

Op 12 maart jongstleden had Talpa juist laten weten het belang in het telecombedrijf te hebben teruggebracht van 10,1% tot 1,3%. Nu kan worden vastgesteld dat dit geenszins te maken had met een afnemend vertrouwen in Versatel door John de Mol. Hij vond het gewoon tijd om winst te nemen. Zijn timing was uitstekend: de gemiddelde verkoopprijs van meer dan 2 euro per aandeel betekende bijna een verviervoudiging ten opzichte van zijn oorspronkelijke investering.

Door het zwakke beursklimaat en de licht tegenvallende kwartaalcijfers liet de koers van Versatel de laatste paar maanden een stevige veer. Talpa heeft hier dankbaar gebruik van gemaakt. Volgens directeur Botman is dit tegen een gemiddelde koers van minder dan 1,40 euro gebeurd. Naar verluidt zou het belang inmiddels al boven de 5,1% liggen, maar zolang de grens van 10% niet bereikt is zal er geen melding volgen. Daar Talpa het belang puur als een investering ziet, valt het moeilijk in te schatten hoe lang dit deze keer wordt aangehouden. Beleggers vrezen dat weer een stukje afgebouwd gaat worden indien de koers rond 2 euro komt. Daar valt uiteraard wat voor te zeggen, zeker als dit niveau op korte termijn bereikt zou worden.

Tegen pleit de opmerking van Botman dat de fair value van Versatel thans op minimaal 2 euro ligt. Daarbij komt dat hij het telecomconcern als een overnamekandidaat ziet. Zelf lijkt het ons overigens onwaarschijnlijk dat dit er op korte termijn aan staat te komen. Een gevestigd telecomconcern als KPN zal bij een overnamepoging vermoedelijk worden teruggeroepen door de mededingingsautoriteiten. Pure branchegenoten als Colt Telecom zullen eveneens niet snel een overnamepoging ondernemen, in ieder geval lijkt een bod in contanten onwaarschijnlijk zolang de branche verliesgevend opereert. Met dit voor ogen blijven wij ons prettig voelen met het 12-maands koersdoel van 1,95 euro. Bij de huidige koers van 1,65 euro betekent dit een opwaarts potentieel van 18%, voldoende om het koopadvies te handhaven
deodaat
1
Wat is dat voor een manier van schrijven: Naarfwinn doet dit, Naarfwinn doet dat... Kenmerk van schizofrenie is grootheidswaanzin.
[verwijderd]
0
Je beschuldigd talpa dus van valsheid in geschifte aangezien ze zelf die prijzen noemen en dat gelogen is ? Ik zou maar oppassen de mol heeft goede advocaten ;)

Frans.
[verwijderd]
0
ik ga er van uit dat talpa inderdaad de hele partij tegen 1.33 heeft gekocht tegen een vooraf besproken prijs, en tegen vooraf besproken voorwaarden.
Het is niet te zeggen dat Talpa blijft zitten tot de drie euro en het kan dus goed zijn dat Talpa op twee euro van zijn stukken af wil!!!
Het argument dat Versatel word overgenomen vind ik zeer speculatief en zie dit dan ook als lokeend om nietsvermoedende beleggers te laten kopen.
wat denken jullie?
mvg rich
[verwijderd]
0
Beste tehe big 3 met alle respect, ik heb niet verkocht zit er vol in (100%) heb bijgekocht op 1.46 euro ik verkoop zeker niet blijf tot het bittere eind ben echt een volhouder en eigenwijs.
Ook al gaat de koers naar de nul euro..... oh nee dat kan niet!
Mvg richard
[verwijderd]
0
The Big 3, dat wil niet zeggen dat het mij wel heel erg bezig houd het instappen van de Mol, ik moet er misschien even aan wennen....
Mvg richard
[verwijderd]
0
En dan.... ik laat mij niet wegjagen door één of andere Media Ticoon die de Mol heet, voor geen prijs! ook al word hij daar beter van de fundamenten zijn goed bij Versatel dit staat buiten de strijd om het aandeel is mijn mening...
Mvg richard
[verwijderd]
0
Kijk 1,33 dat is toch belachelijk laag!
Als ik 25 mil aandelen kan kopen op 1,33 dan is dat toch van de zotte als je dat niet doet!
Koers nu 1,66 wie is er nu de lul ?
Het zijn gewoon vakmensen en versa wordt inderdaad overgenomen ivm uitspraak over overname(indekken)

Groet Mart
[verwijderd]
0
Bluf Bluf Bluf en nog eens Bluf Grote Bluffer ben jij Naarfwinn, en al krijg je gelijk je blijft een Bluffer.....
Nu is het juist van belang om of bij te kopen of juist vast te houden...
Mvg richard
[verwijderd]
0
The Big 3, wij moeten er van uit gaan dat wat Botman naar buiten brengt berust is op waarheid en niets dan de waarheid...
Mocht het zo zijn dat zij om dit feit liegen, dan lijkt mij dat een zaak voor een comissie die onderzoek zal doen naar fraude, ik ga niet van dit scenario uit...
Mvg richard
19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001 00:00
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group