Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: ING verhoogt koersdoel DEME
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: ING verhoogt koersdoel DEME

(ABM FN) ING heeft maandag het koersdoel voor het aandeel DEME verhoogd van 140,00 naar 150,00 euro met een koopadvies, en zette het aandeel ook op de favorietenlijst voor de Benelux. 

ING wijst erop dat oplopende kosten en stijgende rentes leiden tot het uitstellen en zelfs annuleren van nieuwe windmolenparken op zee.

Daardoor is de aandelenkoers van DEME sinds juni ook met ongeveer 18 procent gedaald.

De analisten van ING vinden DEME "de meest complete aannemer voor offshore windprojecten ter wereld". Het bedrijf anticipeert al sinds vorig jaar op een herstel van de markt.

ING denkt dat de vloot van DEME goed bezet blijft tijdens deze volatiele periode.

Tegelijkertijd heeft de baggerdivisie van DEME in de eerste helft van dit jaar voor 1,4 miljard euro aan nieuwe orders binnengehaald, wat wijst op een hogere bezettingsgraad van deze vloot in 2024.

Bovendien, en dit is belangrijk voor de beleggingscasus, wordt de uitbreiding van de vloot van DEME in het eerste kwartaal van 2024 definitief afgerond.

In 2024 en 2025 verwachten de analisten structureel lagere investeringen, wat zal bijdragen aan een gezonde vrije kasstroom en een hogere bezettingsgraad van de vloot in 2024.

Het aandeel DEME noteerde maandag 1,6 procent lager op 100,60 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DEME GROUP kopen verkopen