Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Bel20 nog steeds in het rood

Bel20 nog steeds in het rood

(ABM FN) De Brusselse beurs stond donderdag voor de vijfde sessie op rij in het rood. Rond twee uur noteerde de Bel20 0,3 procent lager op 3.510 punten.

Binnen de hoofdindex viel Aperam op met een koerswinst van 1,8 procent, gevolgd door Aedifica met een stijging van 0,7 procent.

Onderaan de lijst verloren AB InBev en Cofinimmo respectievelijk 0,9 en 1,1 procent.

Buiten de hoofdindex was Colruyt de uitblinker met 11 procent koerswinst. Volgens analisten heeft de retailer een zeer sterke winstprognoses afgegeven voor het lopende boekjaar. Het dividend dat wordt uitgekeerd op de verkoop van het belang in Parkwind is volgens hen echter wat mager.

Bpost steeg mt 4,2 procent tot 5,10 euro en werd daarbij geholpen door KBC Securities, dat het koersdoel voor het postaandeel verhoogde van 4,00 naar 6,90 euro, terwijl het advies werd verhoogd van Houden naar Kopen.

Recticel verloor 2,6 procent en noteerde onderaan.

Onder de kleinere beursgenoteerde bedrijven in BelSmall daalde Mithra met 10 procent, terwijl Belysse 2,7 procent won.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen

100% zegt verkopen

1 stemmen

BEL Mid kopen verkopen

100% zegt verkopen

1 stemmen

BEL Small kopen verkopen

100% zegt verkopen

1 stemmen