Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aanstaande woningverkopen VS dalen harder dan verwacht
Beeld: ABM Financial News

Aanstaande woningverkopen VS dalen harder dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) De aanstaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in augustus veel harder gedaald dan verwacht. Dit bleek donderdag uit cijfers van makelaarsorganisatie NAR.

De index daalde met 7,1 procent op maandbasis, na een stijging met 0,9 procent in juli. Vooraf werd door economen gerekend op een daling van 1,0 procent.

Op jaarbasis daalden de verkopen in augustus 18,7 procent. Dat was een maand eerder nog een daling van 14,0 procent.

NAR wees als boosdoener de hypotheekrente in de VS aan, die boven de 7 procent staat.

"Het is duidelijk dat een grotere woningvoorraad en betere rentetarieven essentieel zijn om de huizenmarkt nieuw leven in te blazen," aldus directeur Lawrence Yun.

De index voor aanstaande huizenverkopen is gebaseerd op ondertekende contracten voor de aankoop van bestaande eengezinswoningen, appartementen en woongroepen, maar waarbij de transactie nog niets is afgerond. Na het tekenen van het contract duurt het meestal nog een tot anderhalve maand voordat de verkoop daadwerkelijk rond is.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.