Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Oxurion vraagt faillissement aan
Beeld: ABM Financial News

Oxurion vraagt faillissement aan

(ABM FN) Oxurion heeft besloten om faillissement aan te vragen, na negatieve resultaten van een studie naar een nieuw oogmedicijn. Dit bleek maandagochtend.

Oxurion wees daarbij op de lage kaspositie van het bedrijf.  

Na drie maanden liet de klinische Fase-2-studie naar diabetisch maculair oedeem zien dat het nieuwe middel THR-149 van Oxurion het zicht van patiënten niet net zo veel verbetert als het concurrerende middel aflibercept. Bij aflibercept verbeterde de gezichtsscherpte met 3,5 letters en bij THR-149 verslechterde dit gemiddeld met 0,2 letters.

"We zijn diep teleurgesteld dat de eerste data van de KALAHARI-studie geen verbetering van het zicht lieten zien", aldus CEO Tom Graney. "We hoopten op een ander resultaat."

Op basis van de studieresultaten heeft het management "de moeilijke beslissing" genomen om alle noodzakelijke voorbereidingen te treffen voor het aanvragen van een faillissement, zei Graney maandag.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
OXURION kopen verkopen

100% zegt verkopen

2 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 07 december

  1. Duitsland industriële productie okt
  2. VS steunaanvragen wekelijks
  3. Broadcom jaarcijfers
 2. 08 december

  1. Duitsland inflatie nov def
  2. Laatste handelsdag Majorel
  3. Elia beleggersdag
  4. VS Payroll report volitaliteit verwacht
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht