Word abonnee en neem Beursduivel Premium
KBC zet rem op Bel20
Beeld: Euronext

KBC zet rem op Bel20

(ABM FN) De Brusselse beurs beleefde maandag een saaie sessie, waarbij de Bel20 rond half drie onveranderd noteerde op 3.535 punten.

Binnen de hoofdindex steeg Galapagos met 2,6 procent, gevolgd door Melexis, dat 1,3 procent won na een koopaanbeveling van Berenberg. De zakenbank verhoogde het koersdoel naar 100 euro.

Elia steeg met 0,8 procent, ondanks een koersdoelverlaging door KBC Securities. De bank vindt het aandeel nog steeds koopwaardig, maar waarschuwde voor mogelijke verwatering door toekomstige kapitaalverhogingen.

UCB daalde licht. Barclays verlaagde het koersdoel voor de Brusselse farmaceut van 125,00 naar 117,00 euro, maar met handhaving van de koopaanbeveling. De Britse bank vindt dat het aandeel UCB een "significante" premie verdient ten opzichte van concurrenten, dankzij een verwachte omzetgroei van 9,4 procent per jaar in de komende jaren. De winst per aandeel UCB zal volgens Barclays zelfs met meer dan 30 procent stijgen.

Onderaan verloor KBC meer dan 2 procent.

In de BelMid steeg Montea met 2,4 procent, terwijl Econocom met meer dan 9 procent daalde. De FSMA legde de handel in Montea vanmiddag stil in afwachting van een persbericht.

Retail Estates daalde met 0,8 procent. Het vastgoedbedrijf meldde meer winst in de eerste jaarhelft en herhaalde de outlook voor het dividend. Degroof Petercam was te spreken over de cijfers.

Bij de smallcaps handelden Smartphoto en Crescent circa 6 procent in de plus, terwijl Exmar 3,7 procent verloor.

De FSMA legde ook de handel in Orange Belgium en Oxurion stil. Orange Belgium komt, net als Montea, met een persbericht. Oxurion liet vanochtend al weten na tegenvallende studieresultaten een faillissement te zullen aanvragen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

BEL Mid kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

BEL Small kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 07 december

  1. Duitsland industriële productie okt
  2. VS steunaanvragen wekelijks
  3. Broadcom jaarcijfers
 2. 08 december

  1. Duitsland inflatie nov def
  2. Laatste handelsdag Majorel
  3. Elia beleggersdag
  4. VS Payroll report volitaliteit verwacht
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht