Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Leidende indicatoren VS blijven dalen
Beeld: ABM Financial News

Leidende indicatoren VS blijven dalen

(ABM FN-Dow Jones) De leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie zijn in oktober verder gedaald. Dit meldde The Conference Board maandag.

De Leading Economic Index daalde 0,8 procent en kwam uit op 103,9. In september was er sprake van een daling met 0,7 procent. 

"Ook de groeicijfers over zes en twaalf maanden bleven in oktober negatief," zei Justyna Zabinska-La Monica van The Conference Board in een toelichting.

Volgens Zabinska-La Monica gaven de leidende indicatoren in oktober opnieuw signalen af van een recessie op korte termijn. 

"De Conference Board verwacht dat de hoge inflatie, hoge rentetarieven en de krimpende consumentenbestedingen [...] de Amerikaanse economie in een zeer korte recessie zullen storten. We voorspellen dat het reële bruto binnenlands product in 2024 met slechts 0,8 procent zal groeien."

De LEI index is een conjunctuurindicator die de ontwikkeling van de economie in het komende halfjaar weergeeft.

De hoofdindicator is opgebouwd uit het gewogen gemiddelde van verschillende deelindicatoren, zoals het consumentenvertrouwen, het gemiddelde van de gewerkte uren in de industrie en aandelenprijzen.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 07 december

  1. Duitsland industriële productie okt
  2. VS steunaanvragen wekelijks
  3. Broadcom jaarcijfers
 2. 08 december

  1. Duitsland inflatie nov def
  2. Laatste handelsdag Majorel
  3. Elia beleggersdag
  4. VS Payroll report volitaliteit verwacht
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht