Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Europese beurzen lager rond middaguur
Beeld: Deutsche Börse AG

Europese beurzen lager rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden vrijdag lager, mede door de oplopende zorgen over de Franse verkiezingen.    

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vrijdag rond het middaguur een verlies van 0,3 procent op 514,70 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,7 procent naar 18.134,25 punten. De Franse CAC 40 noteerde een min van 1,8 procent met een stand van 7.570,53 punten. De Britse FTSE daalde 0,1 procent naar 8.157,98 punten. 

De markt lijkt zich in toenemende mate zorgen te maken over het verloop van de Franse parlementsverkiezingen van 30 juni en 7 juli na de winst van Rassemblement National van Marine Le Pen afgelopen zondag bij de Europese verkiezingen. Een overwinning door de RS kan leiden tot een oplopend verschil tussen de Franse en de Duitse tienjaarsrente.

Olie noteerde vrijdag lager. Een juli-future West Texas Intermediate noteerde 0,4 procent in het rood op 78,33 dollar, terwijl voor een augustus-future Brent 82,59 dollar werd betaald, een daling van 0,2 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0681. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0719 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0743 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Tesco liet over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar een omzetgroei op een vergelijkbare basis zien van 3,4 procent met in het VK een plus van 4,6 procent. De outlook voor het boekjaar werd vrijdag bevestigd. Volgens Citi Research was het VK beter dan verwacht. De koers steeg 2,3 procent.

Stellantis heeft volgens Jefferies een tekort aan een adequaat merkenmanagement. Ondanks een laag kostenpeil, slaagt de onderneming er volgens de zakenbank niet in de merken goed in de markt te zetten en te laten. Daarmee staat het marktaandeel van Stellantis volgens Jefferies onder druk. De koers daalde 2,0 procent.

Casino Guichard-Perrachon kan volgens investeringsbank Bryan Garnier nog altijd niet herinvesteren als zou moeten en dat kan volgens de bank voor druk op het onlangs gesplitste aandeel zorgen. De eerstvolgende bedrijfscijfers zijn volgens de bank dan ook essentieel. De koers daalde 11,2 procent.

Hennes & Mauritz lieten een herstel zien dat volgens UBS kan leiden tot een margeverbetering in het lopende en volgend boekjaar. UBS verhoogde het advies van Neutraal naar Kopen. UBS vindt dat de markt zich te conservatief opstelt ten opzichte van de marge-vooruitzichten. De koers steeg 2,0 procent.

Airbus moet nog altijd in staat zijn de leverdoelstellingen te halen, ook al was mei geen opsteker voor de vliegtuigbouwer, aldus UBS, die nog altijd denkt dat seizoensinvloeden uiteindelijk in het voordeel van Airbus uitpakken. Tot nu toe staat de teller op 256 toestellen en dat moeten er 800 worden aan het einde van dit jaar. UBS betoogde dat het zwaartepunt bij Airbus in de tweede jaarhelft ligt. De koers daalde 1,3 procent. 

KBC Securities heeft het koersdoel voor Wolters Kluwer verhoogd van 113,00 naar 154,00 euro met handhaving van het Houden advies. De koers steeg 0,4 procent.

Deutsche Bank heeft vrijdag het koersdoel voor DSM-Firmenich verhoogd van 125,00 euro naar 130,00 euro, met handhaving van het koopadvies. De koers steeg 1,8 procent.

Deutsche Bank heeft het koersdoel voor Umicore verlaagd van 21,00 naar 16,00 euro, met handhaving van het advies Houden. De koers daalde 2,4 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag naar verwachting een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,2 procent in het rood.

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,2 procent hoger op 5.433,74 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent op 38.647,10 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent hoger op 17.667,56 punten.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40 kopen verkopen

100% zegt verkopen

1 stemmen

DAX kopen verkopen
PSI kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 22 juli

  1. Prijzen bestaande koopwoningen juni (NL)
  2. Chicago Fed activiteitsindex juni (VS)
  3. SAP Q2-cijfers
 2. 23 juli

  1. Consumentenvertrouwen juli (NL)
  2. Investeringen mei (NL)
  3. Acomo Q2-cijfers
  4. AkzoNobel Q2-cijfers
  5. CM.com Q2-cijfers
  6. Randstad Q2-cijfers
  7. Wereldhave Q2-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht