Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Wall Street koerst af op verdeelde opening
Beeld: ABM Financial News

Wall Street koerst af op verdeelde opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag naar verwachting een verdeelde opening tegemoet, nadat gisteren de S&P 500 en de Nasdaq  nieuw records op de borden hadden gezet.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ongeveer een half uur voor de opening 0,2 procent hoger.

De aandelenbeurzen lijken wat op adem te komen na een winnende sessie waarin de S&P 500 en de Nasdaq vier dagen op rij hun recordstanden aanscherpten.

Het lijkt verder een relatief rustige dag te worden waarbij vanmiddag nog wel het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan op de agenda staat.

Verder werd bekend dat de Amerikaanse importprijzen in mei onverwacht zijn gedaald. De importprijzen daalden 0,4 procent op maandbasis na een plus van 0,9 procent een maand eerder. De verwachting van economen vooraf wees op een stabiel patroon.  

De olieprijzen noteerden vrijdagmiddag hoger. Een juli-future West Texas Intermediate noteerde 0,4 procent in het groen op 78,97 dollar, terwijl voor een augustus-future Brent 83,24 dollar werd betaald, een stijging van 0,6 procent.

De afgelopen week stegen de olieprijzen grofweg 5 procent, nadat de OPEC vasthield aan de voorspelling van een relatief sterke groei van de mondiale vraag naar olie voor 2024. Goldman Sachs voorspelde een solide Amerikaanse vraag naar brandstof voor deze zomer.

De rente daalde verder. De Amerikaanse tienjaarsrente daalde 2 basispunten naar 4,22 procent, en dat is het laagste niveau sinds april.

De euro daalde vrijdag onder de 1,07 dollar, deels eurozwakte en dollarsterkte. "De beweging komt van beide kanten en daarmee houdt de volatiliteit nog even aan", voorziet valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury vrijdag tegen ABM Financial News. 

De euro/dollar noteerde op 1,0690. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0719 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0743 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De aandelen van de softwareleverancier Adobe stegen voorbeurs ruim 15 procent, nadat het bedrijf de winstverwachtingen had overtroffen en de omzetvooruitzichten voor het hele jaar verhoogde. De CEO zei dat de interesse in AI nieuwe klanten aantrok.

Aandeelhouders van Tesla keurden vannacht zowel een megabonus voor oprichter Elon Musk goed als het plan van de autofabrikant om zijn thuisbasis naar Texas te verhuizen. Tesla-aandelen gingen 1,9 procent hoger in de voorbeurshandel, na de opleving van de afgelopen twee dagen.

Een bericht op Reddit eind donderdag van meme-aandelen-speculant Keith Gill leek erop te wijzen dat hij zijn opties op GameStop had verkocht en zijn aandelenpositie had vergroot. Gisteren steeg het aandeel nog ruim 14 procent, voor de openingsbel het aandeel 0,6 procent hoger.

Microsoft erkende verantwoordelijkheid voor beveiligingsfouten die vorig jaar tot een hack van het Amerikaanse overheidssystemen hebben geleid. Voor de openingsbel noteerde het aandeel 0,5 procent lager, nadat eerder deze week de recordstanden werden aangescherpt.

Vliegtuigbouwer Boeing onderzoekt een kwaliteitsprobleem met zijn niet-geleverde 787 Dreamliner-vliegtuigen, terwijl de fabrikant al onder verscherpt toezicht staat. Het aandeel zal naar verwachting 0,3 procent lager gaan openen

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,2 procent hoger op 5.433,74 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent op 38.647,10 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent hoger op 17.667,56 punten.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 22 juli

  1. Prijzen bestaande koopwoningen juni (NL)
  2. Chicago Fed activiteitsindex juni (VS)
  3. SAP Q2-cijfers
 2. 23 juli

  1. Consumentenvertrouwen juli (NL)
  2. Investeringen mei (NL)
  3. Acomo Q2-cijfers
  4. AkzoNobel Q2-cijfers
  5. CM.com Q2-cijfers
  6. Randstad Q2-cijfers
  7. Wereldhave Q2-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht