Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Olieprijzen herstellen na OPEC+-besluit
Beeld: ABM Financial News

Olieprijzen herstellen na OPEC+-besluit

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijzen zijn richting het weekend licht gedaald. Bij een settlement van 78,45 dollar werd een vat West Texas Intermediate vrijdag 0,2 procent goedkoper. De prijs voor een vat Brent daalde licht, tot 82,67 dollar.

Op weekbasis stegen de olieprijzen met circa vier procent en maakten daarmee een verlies van zo'n twee procent een week eerder meer dan goed.

Afgelopen week meldde OPEC in zijn maandrapport dat het vasthoudt aan zijn optimistische verwachting voor de groei van de vraag naar olie, wat hielp om de verliezen van vorige week om te buigen. De olieprijzen stonden toen onder druk in reactie op het besluit van het kartel en zijn bondgenoten, OPEC+, om de vrijwillige productieverlagingen vanaf oktober te zullen afbouwen.

Maar of de olieprijzen vanaf dit punt verder kunnen stijgen, blijft onzeker, volgens grondstoffenanalisten van Commerzbank.

"Gezien de nog steeds onzekere vooruitzichten voor de belangrijkste economische regio's is een verdere prijsstijging voorlopig niet te verwachten," aldus de Duitse bank. 

Bovendien waarschuwde het Internationaal Energieagentschap afgelopen week voor een dreigend olieoverschot, terwijl de Energy Information Administration een verrassende toename van de Amerikaanse ruwe olievoorraden rapporteerde, beide indicaties dat de vraag naar olie mogelijk toch niet zo sterk is.

"Volgende week zullen de cijfers over de verwerking van ruwe olie in China, die in de eerste vier maanden al iets onder het niveau van vorig jaar lagen, waarschijnlijk een domper zetten op het sentiment", waarschuwde Commerzbank.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 22 juli

  1. Prijzen bestaande koopwoningen juni (NL)
  2. Chicago Fed activiteitsindex juni (VS)
  3. SAP Q2-cijfers
 2. 23 juli

  1. Consumentenvertrouwen juli (NL)
  2. Investeringen mei (NL)
  3. Acomo Q2-cijfers
  4. AkzoNobel Q2-cijfers
  5. CM.com Q2-cijfers
  6. Randstad Q2-cijfers
  7. Wereldhave Q2-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht