Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: Kepler Cheuvreux zet Retail Estates op de kooplijst ten koste van Ascencio
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: Kepler Cheuvreux zet Retail Estates op de kooplijst ten koste van Ascencio

(ABM FN) Kepler Cheuvreux heeft Retail Estates op de kooplijst gezet ten koste van Ascensio. Het koersdoel voor Retail Estates ging omhoog en voor Ascencio omlaag. Dit bleek maandag uit een rapport van de Belgische bank.

Het koersdoel voor Retail Estates ging van 70,00 naar 74,00 euro. "De cijfers spreken voor zich", aldus Kepler Cheuvreux. Sinds 2006 is de winst jaarlijks met 5,3 procent gestegen en is het dividend met 4,5 procent gestegen.

Het totaalrendement was te danken aan warehousing voor retailers, de "melkkoe" van Retail Estates, ondersteund door een stabiele huurdersbasis en een hoogrenderende portefeuille, waarbij een beperkt nieuw aanbod de bestaande portefeuille versterkte. 

Vooruitkijkend ziet Kepler ruimte voor een verdere stijging van de winst en het dividend.

In het huidige ongunstige politieke klimaat biedt het aandeel kapitaalbehoud in combinatie met stabiele rendementen, aldus Kepler.

Het aandeel Ascencio heeft Kepler van de kooplijst gehaald en het koersdoel werd verlaagd van 55,00 naar 51,00 euro. Hoewel Kepler duidelijk een voorkeur heeft voor Retail Estates, wezen de analisten erop dat er niets mis is met Ascensio. Maar Kepler denkt dat het aandeel vast zou kunnen blijven zitten binnen de bandbreedte van 45 tot 50 euro, vooral door het ontbreken van een actieve overnamestrategie.

Ascencio heeft te lijden onder de lagere liquiditeit op de aandelenmarkt, wat het verhaal vanuit institutioneel oogpunt niet ten goede komt. Op operationeel vlak doet Ascencio het heel goed met een bezettingsgraad van 98,6 procent, wat volgens Kepler ook betekent dat het opwaarts potentieel vanaf hier beperkt is.

Het aandeel Retail Estates steeg maandag 4,6 procent naar 65,50 euro. Het aandeel Ascensio steeg 0,2 procent naar 46,70 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ascencio SCA kopen verkopen
Retail Estates kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 22 juli

  1. Prijzen bestaande koopwoningen juni (NL)
  2. Chicago Fed activiteitsindex juni (VS)
  3. SAP Q2-cijfers
 2. 23 juli

  1. Consumentenvertrouwen juli (NL)
  2. Investeringen mei (NL)
  3. Acomo Q2-cijfers
  4. AkzoNobel Q2-cijfers
  5. CM.com Q2-cijfers
  6. Randstad Q2-cijfers
  7. Wereldhave Q2-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht