Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Umicore
Beeld: Umicore

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Umicore

(ABM FN) UBS heeft het koersdoel voor Umicore verlaagd van 18,00 naar 13,00 euro en handhaafde het verkoopadvies na de winstwaarschuwing van vorige week.

Het aandeel is in de laatste twee jaar met 62 procent gedaald, terwijl de Europese chemiesector gemiddeld 11 procent meer waard werd. Het is dan ook een redelijke vraag, of het niet tijd wordt om wat positiever te worden, stellen de analisten.

Toch denken zij dat het nog niet zo ver is, om drie redenen. Ten eerste verwachten ze dat het onderdeel Rechargeable Battery Materials (RBM) in 2025 een negatief EBIT-resultaat zal tonen.

Ten tweede gaat de huidige waardering door UBS al uit van een aanzienlijk herstel in de tweede helft van het jaar, met een verwachte EBIT-winst voor de groep van 821 miljoen euro in 2025, na een verwachte EBIT van 315 miljoen euro in het tweede halfjaar.

Ten derde blijft de langetermijnstrategie voor het onderdeel RBM onduidelijk. Een update wordt verwacht in de tweede helft van dit jaar.

De structurele druk van de groei van LFP-accu's, tragere groei van de vraag naar elektrische auto's en de normalisering van metaalprijzen bij Recycling zal op korte termijn bovendien niet afnemen, denkt UBS.

Het aandeel Umicore noteerde maandag 1,8 procent lager op 13,39 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. Update: BelMid presteert beter dan CAC en AEX
 2. Umicore incasseert nieuwe klap door batterijentak

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Umicore kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 22 juli

  1. Prijzen bestaande koopwoningen juni (NL)
  2. Chicago Fed activiteitsindex juni (VS)
  3. SAP Q2-cijfers
 2. 23 juli

  1. Consumentenvertrouwen juli (NL)
  2. Investeringen mei (NL)
  3. Acomo Q2-cijfers
  4. AkzoNobel Q2-cijfers
  5. CM.com Q2-cijfers
  6. Randstad Q2-cijfers
  7. Wereldhave Q2-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht