Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Bel20 vindt het groen onder aanvoering van Aedifica en KBC
Beeld: ABM Financial News

Bel20 vindt het groen onder aanvoering van Aedifica en KBC

(ABM FN) De Brusselse beurs beleeft maandagmiddag een saaie sessie, waarbij de Bel20 om half drie 0,1 procent won en op 3.836 punten noteerde.

Binnen de sterindex trok Aedifica de kop met een stijging van 1,5 procent, gevolgd door KBC, dat 1,4 procent won.

Galapagos, dat bij de opening ongeveer zeven procent steeg, noteerde nog maar 0,9 procent hoger. Het biotechbedrijf zal naar eigen zeggen bemoedigende nieuwe resultaten presenteren van de lopende Fase 1/2-studie van CD19 CAR-T kandidaat, GLPG5101, als potentiële behandeling tegen recidief/refractair non-Hodgkin lymfoom op het jaarlijkse European Hematology Association congres.

AB InBev daalde 0,2 procent, na een koersdoelverlaging van Degroof Petercam. Wel bleef het aandeel op de kooplijst van de bank.

Argenx daalde met 0,9 procent, nadat het koersdoel van het aandeel werd verlaagd door KBC Securities. Argenx zal op dinsdag 16 juli in New York een update geven over zijn plannen voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten in de komende vijf jaar, met het doel om het aantal patiënten te verhogen van 10.000 naar 50.000.

Umicore, dat vorige week al een stevige tik kreeg na een winstwaarschuwing en een reeks koersdoelverlagingen, kreeg vanochtend ook een lager koersdoel van ING en UBS. Het aandeel verloor nog eens 1,6 procent.

Ackermans & van Haaren steeg met 0,2 procent. Ackermans heeft samen met STAR Capital een overeenkomst gesloten om V.Group over te nemen van Advent International. Ackermans investeert 150 miljoen dollar.

In de BelMid kon Retail Estates 4,5 procent bijschrijven, nadat Kepler Cheuvreux het aandeel op de kooplijst had gezet. Ascencio werd juist van de kooplijst gehaald en daalde 0,1 procent.

Kepler Cheuvreux verlaagde ook het koersdoel voor Barco. Het aandeel corrigeerde met 3 procent,

Bij de smallcaps ging Nyxoah aan kop met een winst van 3,2 procent. terwijl Unifiedpost met 6 procent daalde, nadat het aandeel vorige week ook al onder druk stond nadat nieuwe concurrentie zich in Frankrijk meldde.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 22 juli

  1. Prijzen bestaande koopwoningen juni (NL)
  2. Chicago Fed activiteitsindex juni (VS)
  3. SAP Q2-cijfers
 2. 23 juli

  1. Consumentenvertrouwen juli (NL)
  2. Investeringen mei (NL)
  3. Acomo Q2-cijfers
  4. AkzoNobel Q2-cijfers
  5. CM.com Q2-cijfers
  6. Randstad Q2-cijfers
  7. Wereldhave Q2-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht