Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Amerikaanse beurzen dicht voor Juneteenth
Beeld: ABM Financial News

Amerikaanse beurzen dicht voor Juneteenth

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen blijven woensdag gesloten vanwege een nationale feestdag om het einde van de slavernij te herdenken.

In Europa stonden de aandelenmarkteen overwegend lager, met de Franse CAC 40 onderaan bungelend, door aanhoudende zorgen over een mogelijke overwinning van Marine Le Pen bij de aankomende verkiezingen. De staatsschuld van Frankrijk zal dan snel oplopen, vreest Scope Markets. Dit kan ook de euro omlaag duwen naar 1,05 dollar, denkt UBS.

De optie-expiratie vrijdag zou wel eens voor heftige bewegingen in het aandeel Nvidia kunnen zorgen, volgens analist Brent Kochuba van SpotGamma. Maar Danny Kirsch van Piper Sandler twijfelt. "Hoewel het aandeel inderdaad ongekend sterk gestegen is, had die optie-expiratie de laatste keren niet zo'n grote impact", aldus Kirsch. 

Het aandeel Nvidia steeg dinsdag verder naar nieuwe records en werd zo weer het grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld. De Nasdaq sloot voor de zevende dag op rij hoger en de S&P500 heeft dit jaar dertig keer een record neergezet aan het einde van de handelsdag.

Slotstand dinsdag

De Amerikaanse beurzen bleven dinsdag dicht bij huis, na recente records en zwakke cijfers over de Amerikaanse detailhandelsomzet in mei. De S&P500-index steeg 0,2 procent. 

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 18 juli

  1. Werkloosheid juni (NL)
  2. Nedap Q2-cijfers
  3. Sligro Q2-cijfers
  4. Werkloosheid mei (VK)
  5. Abbott Laboratories Q2-cijfers
  6. American Airlines Q2-cijfers
  7. United Airlines Q2-cijfers
  8. Europese Centrale Bank rentebesluit volitaliteit verwacht
  9. Steunaanvragen - wekelijks (VS)
  10. Philadelphia Fed index juli (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht