Word abonnee en neem Beursduivel Premium
DEME wint kabelcontracten voor Prinses Elisabeth Eiland
Beeld: Elia

DEME wint kabelcontracten voor Prinses Elisabeth Eiland

(ABM FN) DEME bevestigde zijn marktleiderspositie in onderzeese kabels met een groot contract voor het Prinses Elisabeth Eiland. Dit maakte het bedrijf woensdag nabeurs bekend.

Een consortium bestaande uit DEME en toonaangevende kabelproducent Hellenic Cables heeft een groot contract gekregen voor de levering en installatie van de onderzeese hoogspanningskabels voor het in de Belgische Noordzee gelegen Prinses Elisabeth Eiland

Het energie-eiland, ontwikkeld door netbeheerder Elia, is een wereldprimeur en zal de hoeksteen worden van een Europees hoogspanningsnet op zee.

"Met dit nieuwe project hebben we onze leidende positie in de onderzeese stroomkabelmarkt bevestigd”, aldus CEO Luc Vandenbulcke.

De omvang van het contract omvat het ontwerp, de levering en de installatie van de onderzeese hoogspanningskabels die het energie-eiland verbinden met het elektriciteitsnet op het Belgische vasteland.

Als leider in het consortium zal DEME een van zijn schepen voor kabelinstallaties inzetten, evenals diverse sleephopperzuigers en hun drijvende werkplatform schepen.

De kabels, die een afstand van 165 km zullen bestrijken, zullen worden geproduceerd in de Hellenic Cables-fabriek in Griekenland. De transport- en installatiecampagne staat gepland voor 2027. 

Er werden verder geen financiële details bekendgemaakt.

Het aandeel DEME daalde woensdag met 1,6 procent, maar is gedurende 2024 al ruim 44 procent in waarde gestegen.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DEME GROUP kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Elia kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 22 juli

  1. Prijzen bestaande koopwoningen juni (NL)
  2. Chicago Fed activiteitsindex juni (VS)
  3. SAP Q2-cijfers
 2. 23 juli

  1. Consumentenvertrouwen juli (NL)
  2. Investeringen mei (NL)
  3. Acomo Q2-cijfers
  4. AkzoNobel Q2-cijfers
  5. CM.com Q2-cijfers
  6. Randstad Q2-cijfers
  7. Wereldhave Q2-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht