Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aziatische beurzen blijven dichtbij huis
Beeld: ABM Financial News

Aziatische beurzen blijven dichtbij huis

(ABM FN-Dow Jones) De Aziatische beurzen koersten donderdagochtend vrij richtingloos, nadat Wall Street woensdagavond de deuren gesloten hield vanwege een feestdag.

De grootste daler was de Hang Seng index in Hongkong met een verlies van circa een half procent. Tokio en Sydney noteerden daarnaast nipt in het rood, terwijl Seoel een half procent won.

De People’s Bank of China liet vanochtend de belangrijkste rentetarieven ongemoeid. Daarmee bleef de éénjarige zogeheten loan prime rate gehandhaafd op 3,45 procent en de vijfjarige variant op 3,95 procent.

Veel leningen in de onder druk staande Chinese vastgoedmarkt zijn gekoppeld aan de vijfjarige variant, hetgeen onder meer aanleiding was voor de PBoC om in februari nog deze rente met 25 basispunten te verlagen. 

Begin deze week bleken de prijzen van nieuwe huizen in mei op maandbasis met 0,7 procent te zijn gedaald, ofwel de grootste daling in bijna 10 jaar. Op jaarbasis bedroeg de daling 3,9 procent.

China kampt met teveel aanbod van vastgoed en de investeringen in deze belangrijke sector daalden in de eerste vijf maanden van 2024 met ruim 10 procent op jaarbasis. 

De Europese beurzen deden woensdag overwegend een stapje terug. Ook de Europese Brent olie-future daalde licht.

De Europese beurzen maken zich donderdag naar verwachting op voor een hogere opening.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 18 juli

  1. Werkloosheid juni (NL)
  2. Nedap Q2-cijfers
  3. Sligro Q2-cijfers
  4. Werkloosheid mei (VK)
  5. Abbott Laboratories Q2-cijfers
  6. American Airlines Q2-cijfers
  7. United Airlines Q2-cijfers
  8. Europese Centrale Bank rentebesluit volitaliteit verwacht
  9. Steunaanvragen - wekelijks (VS)
  10. Philadelphia Fed index juli (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht