Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Danone mikt op meer omzet en winst in komende jaren
Beeld: ABM Financial News

Danone mikt op meer omzet en winst in komende jaren

(ABM FN-Dow Jones) Danone verwacht in de komende vier jaar de omzet en winst aan te jagen als onderdeel van de strategische ommekeer die twee jaar geleden werd ingezet. Dit bleek donderdag uit een persbericht van het Franse bedrijf in aanloop naar een beleggersdag die vandaag wordt georganiseerd.

Het voedingsmiddelenconcern mikt op een vergelijkbare omzetgroei van 3 tot 5 procent voor de periode 2025 tot en met 2028, waarbij de terugkerende operationele winst in een hoger tempo zal stijgen dan de omzet.

Dit moet Danone helpen aan een structureel dubbelcijferig rendement op de investeringen. Ook wil Danone zo op lange termijn groei naar een vrije kasstroom van 3 miljard euro,

Het omzetdoel ligt in lijn met de groeivooruitzichten voor dit jaar. In 2024 verwacht Danone ook een bescheiden verbetering van de terugkerende operationele marge ten opzichte van de 12,6 procent die over het afgelopen boekjaar werd gerapporteerd.

Danone zei donderdag de focus op gezondheid en voeding te willen aanscherpen. Het bedrijf verwacht een versnelling in de verkoop van 'away-from-home' producten en medische voeding, en wil ook de geografische voetafdruk van het bedrijf vergroten.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. Minder omzet Danone

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Danone kopen verkopen

100% zegt kopen

2 stemmen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 23 juli

  1. LVMH Q2-cijfers
  2. Consumentenvertrouwen juli (NL)
  3. Investeringen mei (NL)
  4. Acomo Q2-cijfers
  5. AkzoNobel Q2-cijfers
  6. CM.com Q2-cijfers
  7. Randstad Q2-cijfers
  8. Wereldhave Q2-cijfers
  9. Coca-Cola Q2-cijfers
  10. General Motors Q2-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht