Word abonnee en neem Beursduivel Premium
ING: Bank of England meer dovish dan verwacht
Beeld: ABM Financial News

ING: Bank of England meer dovish dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of England hield de rente donderdag conform de verwachting ongemoeid op 5,25 procent, maar uit de toelichting van de Britse centrale bank blijkt dat een renteverlaging dichterbij komt, ondanks enkele recente onwelkome cijfers over de diensteninflatie. Dit schreven economen van ING donderdag in een reactie op het rentebesluit.

Het Monetary Policy Committee stemde met 7 voor en 2 tegen het handhaven van de rente. De twee dissonanten wilden een renteverlaging van 25 basispunten tot 5,00 procent.

"Dat is geen verrassing, maar in het beperkte commentaar dat we vandaag van de centrale bank kregen, lezen we een verklaring die meer dovish is dan we vermoeden dat veel beleggers hadden verwacht", zei ING.

De marktverwachting voor een verlaging in augustus is inmiddels gestegen van 40 naar 60 procent, volgens ING.

"Het feit dat er geen grotere herprijzing was, komt waarschijnlijk doordat de Bank of England haar forward guidance niet wijzigde", aldus de economen.

Wat volgens ING interessant is, is dat de Britse centrale bank zich niet zoveel zorgen lijkt te maken over de hoge diensteninflatie in het Verenigd Koninkrijk.

"Het is veelzeggend dat de bank dit wijt aan de volatiliteit die samenhangt met de jaarlijkse prijsstijgingen aan het begin van het boekjaar. En dat suggereert dat de Britse bank uit de meest recente gegevens niet al te veel conclusies trekt over de onderliggende trend."

Het basisscenario van ING blijft nog altijd een renteverlaging in augustus, "ervan uitgaande dat het volgende inflatierapport medio juli geen onaangename verrassingen bevat."

Het Britse pond handelde donderdagmiddag op 1,2686, van ruim 1,27 voorafgaand aan het rentebesluit.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 18 juli

  1. Werkloosheid juni (NL)
  2. Nedap Q2-cijfers
  3. Sligro Q2-cijfers
  4. Werkloosheid mei (VK)
  5. Abbott Laboratories Q2-cijfers
  6. American Airlines Q2-cijfers
  7. United Airlines Q2-cijfers
  8. Europese Centrale Bank rentebesluit volitaliteit verwacht
  9. Steunaanvragen - wekelijks (VS)
  10. Philadelphia Fed index juli (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht