Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Olieprijzen opnieuw hoger gesloten
Beeld: ABM Financial News

Olieprijzen opnieuw hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijzen zijn donderdag opnieuw gestegen, mede door toenemende geopolitieke spanningen en omdat de olie- en benzinevoorraden daalden.

Bij een settlement van 82,17 dollar werd een vat West Texas Intermediate donderdag 0,7 procent duurder. De prijs voor een vat Brent steeg 0,8 procent tot 85,71 dollar.

In het Midden-Oosten escaleren de spanningen opnieuw, waarbij Israël en de door Iran gesteunde militiegroep Hezbollah met oorlog dreigen.

Verder bleek donderdag dat de voorraden olie in de VS waren gedaald met 2,5 miljoen vaten. De benzinevoorraden daalden met 2,3 miljoen vaten naar 231,2 miljoen vaten. 

De voorraden stookolie en diesel namen met 1,7 miljoen vaten af naar 121,6 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde van 95,0 naar 93,5 procent.

De olieprijzen zijn verwikkeld in een strijd tussen vraag- en aanbodrisico's, schrijft Priyanka Sachdeva, Senior Market Analyst bij Phillip Nova in een notitie. De olieprijzen zitten gevangen tussen geopolitieke risico’s van de Gaza-crisis, die aan de ene kant de olieaanvoer uit de belangrijkste olieproducerende regio’s zou kunnen aantasten, en zorgen over de toename van de Amerikaanse olievoorraden aan de andere kant, zegt Sachdeva. 

Beleggers wachten ook op duidelijkheid over het tijdschema en het tempo van de renteverlagingen door de Fed, voegt Sachdeva toe. Momenteel blijft olie ondanks de sterkte van de Amerikaanse dollar in bullish gebied, omdat de markten hoopvol zijn op meer reizen in de zomer, wat de vraag zal stimuleren, voegt ze eraan toe.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 18 juli

  1. Werkloosheid juni (NL)
  2. Nedap Q2-cijfers
  3. Sligro Q2-cijfers
  4. Werkloosheid mei (VK)
  5. Abbott Laboratories Q2-cijfers
  6. American Airlines Q2-cijfers
  7. United Airlines Q2-cijfers
  8. Europese Centrale Bank rentebesluit volitaliteit verwacht
  9. Steunaanvragen - wekelijks (VS)
  10. Philadelphia Fed index juli (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht