Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Covestro start onderhandelingen met Adnoc over overname
Beeld: ABM Financial News

Covestro start onderhandelingen met Adnoc over overname

(ABM FN-Dow Jones) Covestro is concrete onderhandelingen gestart met Abu Dhabi National Oil Company over een mogelijke overname van de Duitse chemiespecialist. Dit maakte Covestro maandag bekend, nadat media eerder deze maand al berichtten dat Covestro Adnoc toegang tot de boeken zou geven.

"We hebben goede vooruitgang geboekt in onze gesprekken met Adnoc. Daarom hebben we besloten om concrete transactieonderhandelingen aan te gaan met Adnoc", aldus Markus Steilemann, CEO van Covestro.

Uitgangspunt voor de onderhandelingen is de mogelijke biedprijs van 62 euro per aandeel Covestro die Adnoc heeft aangegeven. De uiteindelijke prijs hangt onder meer af van het boekenonderzoek en overeenstemming over de inhoud van een investeringsovereenkomst, aldus Covestro.

"Naar de mening van de Raad van Bestuur hebben de besprekingen tot nu toe aangetoond dat Covestro en Adnoc over het algemeen tot een gemeenschappelijk inzicht kunnen komen met betrekking tot de kernaspecten van een mogelijke transactie, waaronder de ondersteuning van de verdere groeistrategie van Covestro", zei het Duitse bedrijf verder.

Adnoc en Covestro hebben beide de intentie om de onderhandelingen over een mogelijke transactie en het boekenonderzoek "tijdig" voort te zetten. Op dit moment is er geen zekerheid of de komende onderhandelingen tot een akkoord zullen leiden, aldus Covestro.

Een overname zou ook goedkeuring moeten krijgen van beide raden van bestuur en toezichthouders.

In het licht van de recente ontwikkelingen is de beleggersdag van Covestro die gepland stond voor 27 juni, tot nader order uitgesteld.

Aandelen van Covestro noteerden maandag in Frankfurt 6,7 procent hoger, waarmee het bedrijf de DAX index aanvoerde.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. Covestro wil voor honderden miljoenen aan kosten besparen
 2. Media: Covestro op punt om boeken te openen voor Adnoc

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
COVESTRO AG O.N. kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 22 juli

  1. Prijzen bestaande koopwoningen juni (NL)
  2. Chicago Fed activiteitsindex juni (VS)
  3. SAP Q2-cijfers
 2. 23 juli

  1. Consumentenvertrouwen juli (NL)
  2. Investeringen mei (NL)
  3. Acomo Q2-cijfers
  4. AkzoNobel Q2-cijfers
  5. CM.com Q2-cijfers
  6. Randstad Q2-cijfers
  7. Wereldhave Q2-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht