Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Brusselse beurs bouwt openingswinsten verder uit
Beeld: Euronext

Brusselse beurs bouwt openingswinsten verder uit

(ABM FN) De Brusselse beurs heeft woensdag de openingswinsten verder uitgebouwd.

De Bel20 index steeg woensdag rond half elf met 0,4 procent tot 3.966 punten.

De aandacht van de beleggers focust zich stilaan op de bedrijfsresultaten. Vrijdag openen de Amerikaanse banken dit bal. Alvorens het zo ver is, zijn er donderdag eerst nog Amerikaanse inflatiecijfers.

Woensdag was het woord aan Fed-voorzitter Jerome Powell. 

ING bestempelde het optreden van de Fed-voorzitter voor de Amerikaanse Senaat "als redelijk dovish". De bank denkt dat de Fed de rente in september zal verlagen. "Goed nieuws voor beleggers."

De ECB verlaagde de rente in juni al met 25 basispunten. Nomura voorspelt nog eens 125 basispunten aan verlagingen tot september 2025. 

Het Franse politieke risico is voorlopig van de baan, zo stelde KBC. Geen van de beide extremen trok zondag de absolute parlementaire macht naar zich toe. De uiteindelijke zetelverdeling staat garant voor lange onderhandelingen tussen partijen met scherpe ideologische tegenstellingen in een land totaal vreemd aan een "compromis à la belge".

Ondertussen overschouwt een regering in lopende zaken het status quo. De politieke (krediet)risicopremies ebben weg maar verdwijnen volgens KBC allicht niet volledig. De geest is uit de fles.

De euro/dollar steeg naar 1,0813. 

Stijgers en dalers

Opvallend is dat de vastgoedsector vanochtend goed op koers lag op de Brusselse beurs, wat ongetwijfeld de hoop op een verdere daling van de rentevoeten weerspiegelt.

WDP won 1,3 procent en Cofinimmo 1,2 procent. Aedifica steeg 1,1 procent.

De sterkste stijger binnen de hoofdindex was Galapagos met een winst van 1,6 procent. Elia won 1,5 procent.

Solvay moest eens te meer 1,5 procent prijsgeven.

Barco won in de BelMid 1,5 procent. Volgende week staan de kwartaalcijfers op het menu. De resultaten van Clickshare worden bepalend voor de prestaties van Barco in de eerste helft van 2024, aldus ING. De bank denkt dat de outlook voor dit jaar in gevaar is. Als gevolg van de lagere groei vreest ING dat de outlook voor een EBITDA-marge van minimaal 14 procent niet wordt gehaald. De analistenconsensus gaat voor dit jaar uit een marge van 12,9 procent. ING zit op 13,2 procent.

Onward Medical heeft dinsdagavond een publicatie aangekondigd in Neuromodulation: Technology at the Neural Interface. Daarin worden de effectieve stimulatieparameters uit de Up-LIFT- en LIFT Home-studies samengevat en wordt een beslissingskader geboden voor de klinische implementatie van ONWARD ARC-EX Therapy, ontwikkeld door de onderzoekers van de studie. Het bericht hielp het aandeel Onward aan een winst van 7,4 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 24 juli

  1. Kering Q2-cijfers
  2. Samengestelde inkoopmanagersindex juli (Japan)
  3. KPN Q2-cijfers
  4. BNP Paribas Q2-cijfers
  5. Deutsche Bank Q2-cijfers
  6. UniCredit Q2-cijfers
  7. Consumentenvertrouwen (Dld)
  8. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (VK)
  9. Samengestelde inkoopmanagersindex -juli (eur)
  10. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (eur)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht