Word abonnee en neem Beursduivel Premium
OPEC iets positiever over wereldeconomie
Beeld: ABM Financial News

OPEC iets positiever over wereldeconomie

(ABM FN-Dow Jones) OPEC is iets positiever geworden over de wereldeconomie, maar verwacht nagenoeg geen verandering in de vraag en het aanbod. Dit bleek woensdag uit het maandrapport van het oliekartel.

Het gaat hierbij vooral om de vraag op korte termijn. De voorspelling voor de mondiale economische groei is lichtjes opwaarts bijgesteld naar 2,9 procent voor 2024, maar bleef onveranderd op eveneens 2,9 procent voor 2025. Een soortgelijk beeld met kleine subtiele aanpassingen zie je bij alle regio’s of landen, aldus de OPEC.

De voorspelling voor de mondiale vraag naar olie in 2024 bleef zo op 2,2 miljoen vaten per dag, gelijk aan de raming in juni.

Ook het verwachte aanbod van niet aangesloten landen bij OPEC+ bleef onveranderd en zal volgens OPEC in 2024 met 1,2 miljoen vaten per dag groeien. In 2025 voorziet het kartel een groei van 1,1 miljoen vaten per dag.

De belangrijkste groeimotoren zullen naar verwachting van het kartel de VS, Canada en Brazilië zijn.

De olieprijzen kwamen woensdagmiddag nauwelijks van hun plaats. Een vat WTI-olie steeg 0,1 procent en een vat Brent olie daalde fractioneel naar 84,65 dollar.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 24 juli

  1. Kering Q2-cijfers
  2. Samengestelde inkoopmanagersindex juli (Japan)
  3. KPN Q2-cijfers
  4. BNP Paribas Q2-cijfers
  5. Deutsche Bank Q2-cijfers
  6. UniCredit Q2-cijfers
  7. Consumentenvertrouwen (Dld)
  8. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (VK)
  9. Samengestelde inkoopmanagersindex -juli (eur)
  10. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (eur)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht