Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Jury Gouden Stier 2015 bekend

Jury Gouden Stier 2015 bekend

De namen van de vakjury voor de Gouden Stier 2015 zijn bekend. Dit jaar schuiven Peter Verhaar, Jaap Koelewijn, Corné van Zeijl, Marcel Tak en Stephan Freelink bij ons aan om hun oordeel te vellen. Zij zullen de winnaars bepalen van 7 van de 8 felbegeerde Gouden Stier-beeldjes. Alleen voor de categorie Beleggingsexpert mag u als publiek bepalen wie op donderdagavond 12 november de Gouden Stier mee naar huis neemt.

Begin volgende maand zullen de genomineerden op Belegger.nl bekend worden gemaakt. Het is aan de jury om te bepalen welke partijen er uiteindelijk met een Gouden Stier vandoor gaan. Maak hieronder alvast kennis met onze juryleden:

Peter Verhaar

Peter Verhaar is afgestudeerd als geschiedenisleraar, maar besloot daarna economie te gaan studeren. Hij begon zijn financiële carrière op de afdeling Beleggingen bij de Amro Bank. Na een loopbaan bij onder andere ABN Amro en ING, richtte hij samen met Rene Frijters Alex Beleggingsbank op. In 2008 verkochten ze Alex aan Binck Bank. Sindsdien is Verhaar actief als financieel commentator en schrijft hij columns voor het Financieele Dagblad. Ook is hij de kersverse CEO van Monefy, een financieringsalternatief voor consumenten en bedrijven.

Jaap Koelewijn

Ook Jaap Koelewijn is een oude bekende in onze vakjury. Hij studeerde Algemene Economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en was in de financiële sector in verschillende researchfuncties werkzaam. Hij was head of strategy en research vice-president bij IRIS, een dochteronderneming van Rabobank en Robeco. Ook heeft hij bij de AFM gewerkt als research-CEO. Momenteel is hij parttime hoogleraar Corporate Finance aan de Nyenrode Business Universiteit. Daarnaast is hij hoofdredacteur van het VBA Journaal, het blad van de Vereniging voor Beleggingsprofessionals, en schrijft hij columns voor het Financieele Dagblad. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft hij ook nog zijn consultancybureau, ‘Financieel Denkwerk’.

Corné van Zeijl

Ook Corné van Zeijl verwelkomen we weer graag in onze jury. Na een studie economie begon hij zijn carrière als analist bij Staal Bankiers. Daarna was hij enkele jaren analist bij Robeco Effectenbank en bij Zurich Leven. Hij was daar Hoofd Beleggingen totdat SNS Reaal Zurich overnam. Momenteel is hij fondsbeheerder bij ACTIAM, het voormalige SNS Asset Management. Hij is daar verantwoordelijk voor de Nederlandse aandelenfondsen.

Corné van Zeijl is voor veel beleggers een bekend gezicht, daar hij regelmatig optreedt in de media, bijvoorbeeld als columnist voor het Financieele Dagblad. In 2008, 2010 en 2011 werd hij verkozen tot winnaar van een Gouden Stier in de categorie Beleggingsexpert. Waar gaat hij in het bijzonder op letten als jurylid? 'Het gaat mij vooral om de praktische inzichten. Waarom zou een klant het product of de dienst moeten hebben? En waarom is het nou beter dan de concurrentie? Ik ga er dus vooral op letten wat producten of diensten echt toevoegen.'

Marcel Tak

Marcel Tak is een nieuw gezicht in onze vakjury. Tak is onafhankelijk financieel adviseur en schrijft als columnist voor diverse media. Hij wordt gezien als autoriteit op het gebied van special products, denk aan garantiecertificaten, notes en clickfondsen. Van 1987 tot 1997 werkte Tak voor het agentschap van het Ministerie van Financiën. Vanaf 1997 is hij actief als zelfstandig beleggingsspecialist. U kunt Tak ook kennen van de IEX Gouden Tak Awards. 

Stephan Freelink

Tevens een nieuw gezicht is Stephan Freelink. Freelink studeerde Financiële Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en ging daarna aan de slag bij Robeco, eerst als investment advisor, later als sales manager. In 2012 richtte Freelink beleggingsmatch.nl op. Deze site vergelijkt banken, brokers en vermogensbeheerders en is inmiddels de grootste vergelijkingssite voor beleggers van Nederland.

Freelink: 'Als grootste vergelijkingssite hebben wij dagelijks contact met zowel beginnende als ervaren beleggers. We zien successen, maar er worden ook misstanden blootgelegd. Deze klantervaringen kan ik meenemen in mijn beslissingen als jurylid. Uit eigen onderzoek blijkt dat 1 op de 2 consumenten informatievoorziening onvoldoende vindt. Ik zal er daarom extra op letten in hoeverre begrijpelijk inzicht wordt gegeven aan de consument.'

Alle informatie over de Gouden Stier is hier voor u gebundeld. 

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht