Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Vijf vragen aan beursexpert Nico Pantelis

Vijf vragen aan beursexpert Nico Pantelis

Voor de Gouden Stier zijn voor acht categorieën prijzen te vergeven. Voor slechts één van die categorieën bepalen de bezoekers van IEX en Belegger.nl wie er met het felbegeerde beeldje van door gaat: beste beleggingsexpert. Tijd om wat meer te weten te komen over de vijf genomineerden.

Vandaag: Nico Pantelis van SlimBeleggen.

Wat maakt jou tot een beleggingsexpert?

“Ik ben actief op de financiële markten sinds 1995 waardoor ik diverse beurscycli heb meegemaakt. Een niet te versmaden ervaring om het reilen en zeilen op de financiële markten tot in de puntjes te begrijpen. Mijn passie voor de beurs maakt dat ik al die tijd nooit heb afgehaakt, wat een cruciaal onderdeel is geweest voor mijn vorming als professional.”

Hoe kun je jouw handelsstrategie het best omschrijven? 

"Ik ben een seculaire belegger. Dit betekent dat ik me positioneer in de beginfase van een meerjarige beurstrend en deze tot in volwassen fase probeer uit te zitten. De komst van de massa-informatie via het internet heeft het seculaire beleggen uitdagender gemaakt, waardoor ik SlimBeleggen heb bedacht, een platform dat als anker voor beleggers in een seculaire trend moet dienen."

Wie is in de beleggingswereld een voorbeeld voor je?

“Echte beursidolen heb ik niet, omdat ik weet hoe moeilijk markten kunnen zijn, waardoor iedereen blootgesteld is aan dezelfde omstandigheden. En niemand heeft een glazen bol, ook de goeroes niet. Maar ik luister wel graag naar de meningen van grote iconen in onze sector, zoals Ray Dalio, Stan Druckenmiller, Jim Rogers, Jeff Gundlach en Jim Grant.”

Waarin onderscheid jij je als beursexpert?

“De standvastigheid. Ik ontwikkel een visie op een seculaire trend en blijf hieraan vasthouden tot de rit is uitgereden. Meestal heeft Wall Street hier geen tijd voor, ik maak echter tijd voor de lange termijn.”

Waarom zouden mensen voor jou moeten kiezen als beste beleggingsexpert 2015?

“De doorgedreven analyses en onderzoeken voor beleggers. Ik hecht er altijd erg veel belang aan dat de zaken tot op het bot worden onderzocht, om zo een degelijk oordeel te kunnen vellen. Alleen op die manier ontdek je de meeste waarde in de financiële markten.”

Naast Nico Pantelis zijn ook Martine Hafkamp, Bas Heijink, Hans Oudshoorn en John Beijer genomineerd. Nog niet gestemd? U kunt dat via deze link nog doen tot en met maandag 26 oktober 17.00 uur.

Meer weten over de Gouden Stier 2015? Bezoek dan goudenstier.nl.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 24 april

    1. IBM Q1-cijfers
    2. Meta Q1-cijfers
  2. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht