Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
John Beijer over zijn Gouden Stier-nominatie

John Beijer over zijn Gouden Stier-nominatie

Voor de Gouden Stier zijn voor acht categorieën prijzen te vergeven. Voor slechts één van die categorieën bepalen de bezoekers van IEX en Belegger.nl wie er met het felbegeerde beeldje vandoor gaat: beste beleggingsexpert. Tijd om wat meer te weten te komen over de vijf genomineerden.

Vandaag: John Beijer van Beursfoon 

Wat maakt jou tot een beleggingsexpert?

"Al meer dan 20 jaar ben ik actief op de financiële markten. Sinds 1996 met Beursfoon en ik heb veel kunnen leren van collega’s die vanaf de start van de optiebeurs op de vloer hebben gestaan. Die kennen alle klappen van de zweep en hebben mij kunnen behoeden voor vele valkuilen. Maar met name het feit dat wij als een van de eersten overgestapt zijn naar het handelen met computermodellen, heeft ertoe geleid dat we met onze beleggingsbeslissingen vaak in de goede richting zitten."

Hoe kun je jouw handelsstrategie het best omschrijven? 

"Trendvolgend. Ik ben goed in staat om aan de hand van onze computermodellen haarfijn uit te stippelen waar de steun en weerstanden liggen van de verschillende indices. Met name in mijn columns en dagcommentaren geef ik aan waar de steun en weerstanden liggen van de AEX-index. Omdat we veel met derivaten handelen, zoals opties, futures en turbo’s, kunnen we ook in neergaande markten rendement maken. Het merendeel van de particuliere beleggers verdient eigenlijk alleen maar geld als de beurs omhoog gaat."

Wie is in de beleggingswereld een voorbeeld voor je?

"Nico Bakker. Al jaren volg ik Nico's analyses. Als we het over technische analyse hebben, kom je direct uit bij Nico Bakker. Steeds vaker zie je dat technische analyse een belangrijk deel uitmaakt van de beleggingsbeslissing die mensen en partijen nemen. Ook in het computergestuurde traden, is technische analyse een onderdeel. Via zijn twitteraccount geeft Nico heel helder en nuchter aan waar de kansen en valkuilen liggen. Dit doet hij al jarenlang op een hoog niveau."

Waarin onderscheid jij je als beursexpert?

"Door onze onafhankelijke status, kan en mag ik mijn visie overal uitspreken. Als je bijvoorbeeld werkzaam bent bij een grote financiele instelling, is het uiteraard begrijpelijk dat je niet kan roepen dat de AEX aan de vooravond staat van een beurscrash, wat wij ook niet geloven. Ik durf het wel aan te roepen dat de AEX op weg is naar de 560 punten."

Waarom zouden mensen voor jou moeten kiezen als beste beleggingsexpert 2015?

"Het is niet gebruikelijk om iets over jezelf te roepen, maar onze computergestuurde handelsmodellen hebben inmiddels hun waarde bewezen. In 2012 en 2013 waren mijn jaarlijkse kooplijsten - voor Belegger.nl - de beste. In 2015 sta ik inmiddels op de tweede plaats, maar we hebben nog een paar maanden te gaan. In mijn columns op Belegger.nl probeer ik altijd in heldere taal duidelijk aan te geven waar de markten naartoe gaan. Ik probeer deze regelmatig te voorzien van een concrete tip."

Stemmen

Naast John Beijer zijn ook Martine Hafkamp, Nico Pantelis, Bas Heijink en Hans Oudshoorn genomineerd. Nog niet gestemd? U kunt dat via deze link nog doen tot en met maandag 26 oktober 17.00 uur.

Meer weten over de Gouden Stier 2015? Bezoek dan goudenstier.nl.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht