Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Deutsche AWM dingt mee naar Gouden Stier voor beste ETF

Deutsche AWM dingt mee naar Gouden Stier voor beste ETF

Dit jaar mag Deutsche Asset & Wealth Management (Deutsche AWM) zich tot de genomineerden voor een Gouden Stier rekenen. Hun db X-trackers MSCI Europe Small Cap Index-ETF dingt mee naar het felbegeerde gouden beeldje in de categorie beste ETF. Arjen Jonk, Sales Manager Benelux bij Deutsche AWM, vertelt ons wat meer over het fonds en hun nominatie.

"Deutsche Asset & Wealth Management heeft een groot palet aan actief beheerde fondsen, maar ook voor een goede passieve strategie kunnen partijen bij ons terecht", begint Jonk. "Wij hebben per 30 juni 2015 zo'n 128,5 miljard euro onder beheer in passieve strategieën. De db X-trackers MSCI Europe Small Cap Index-ETF heeft een grootte van ongeveer 600 miljoen euro."

De ETF is gestart in 2008 en heeft dus een trackrecord van bijna acht jaar. "Het interessante aan onze ETF is dat wij blootstelling bieden aan een index die vrij lastig te tracken is. Het zijn immers smallcaps waarin het minder makkelijk is om te beleggen", vertelt Jonk. 

Fysieke replicatie

"Een ander belangrijk punt is dat wij de index fysiek repliceren waar andere ETF's vaak op basis van synthetische replicatie zijn opgezet. Wij kopen met de fysieke replicatie dus echt de onderliggende waarden. Deutsche AWM was overigens al een heel grote partij heel in synthetisch gerepliceerde ETF’s, maar we merkten dat onze klanten steeds vaker de voorkeur gaven aan ETF’s op basis van fysieke replicatie en we hebben dus ook deze beleggingstak opgezet."

Jonk is blij met de waardering die de nominatie voor een Gouden Stier met zich mee brengt. "Het is altijd interessant om extra in de schijnwerpers te staan. We zien dit ook als een blijk van waardering vanuit onze klanten. Uiteraard hopen we van harte dat we de Gouden Stier in de wacht kunnen slepen. Maar met of zonder Gouden Stier, we blijven onze stinkende best doen."

Meer informatie over de Gouden Stier vindt u hier

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht