Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Drie favoriete beleggingen van Wilfried Steentjes

Kooplijst 2017: Wilfried Steentjes

Het Kooplijstjesseizoen is weer in volle gang. We vragen de kenners voor welke drie aandelen zij het aankomende jaar opwaarts potentieel zien. Vandaag de eer aan Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer.

Steentjes heeft een Nederlands bedrijf, een Amerikaanse large cap en een kleine, minder bekende onderneming geselecteerd voor het nieuwe jaar.

BAM

“Ik kies voor BAM omdat in Nederland en Europa de economie weer op stoom komt. Cyclische ondernemingen als BAM profiteren hier als eerste van. Het bedrijf heeft grote problemen gehad, maar de balans is netjes opgeschoten. BAM is een mooi aandeel om de vruchten te plukken van de aantrekkende Nederlandse huizenmarkt.”

Cisco Systems

Cisco is dit jaar relatief achtergebleven. Het steeg van 27 dollar naar zo'n 30 dollar nu. Mijns inziens is dit een aandeel wat blijft profiteren van de groei van Internet of Things. Ik zeg altijd maar; ik weet niet waar het goud ligt, dus ik heb liever de bedrijven die de instrumenten produceren om het goud te vinden."

"Het is zeker niet te duur en dat is toch een belangrijk uitgangspunt voor iedere fundamenteel analist. Je betaalt 14 keer de winst en in combinatie met een dividendrendement van rond de 3% maakt dit Cisco een aantrekkelijke kandidaat."

Ströer Media

"Het Duitse mediabedrijf Ströer Media zal veel beleggers wat minder bekend in de oren klinken. De koers is het afgelopen jaar aanzienlijk afgekomen, van 56 euro in januari naar zo'n 39 euro nu. Begin mei kwam er een winstwaarschuwing, waardoor de interesse van beleggers direct weg was."

"Het aandeel is echter zo goedkoop aan het raken, dat het weer aantrekkelijk wordt. Er zit al een hoop ellende in de koers verwerkt, en de belangrijkste vraag hierbij is; blijft de geldstroom doorgaan? Als ik naar de EBITDA (het bedrijfsresultaat) kijk, lijkt het daar wel op."

Disclaimer: Wilfried Steentjes heeft in alle drie de getipte aandelen een longpositie. 

Lees ook: 

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht