Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
20 Amerikaanse dividendaandelen

20 aandelen met tenminste 4% dividendrendement

De zoektocht naar rendement heeft van sommige dividendaandelen risicovolle kortetermijnbeleggingen gemaakt. Toch kunnen, met enige voorzichtigheid, aandelen met een hoog dividend een mooie manier zijn om sneller inkomen te genereren. 

MarketWatch selecteerde in dat kader 20 bedrijven die nu een dividendrendement hebben van tussen de 4 en de 7,5%.

De S&P 1500 Composite Index werd als uitgangspunt genomen. Deze bestaat uit de S&P 500, de 400 Mid Cap en de Small Cap 600 Index. Daar werden de bedrijven met een dividendrendement van minder dan 3% uitgesloten, evenals bedrijven die een daling van de winst per aandeel verwachten in 2018 ten opzichte van 2017.

Hierna bleven 164 bedrijven over. Vervolgens werden alle aandelen uitgesloten met een koers/winstverhouding boven het sectorgemiddelde. Dit leidde tot een lijst van 50 aandelen, waarvan de 20 met het hoogste dividendrendement in het overzicht hieronder worden getoond:

Deze groep met aandelen is zeker niet door iedere analist op Wall Street geliefd, zoals in onderstaande lijst is te zien. Slechts drie van de aandelen heeft een buy-rating van 50% van de analisten.

Het blijft altijd verstandig om zelf gedegen onderzoek te doen alvorens in een aandeel te stappen.


Lees ook: 'Dividend dit jaar goed voor 50% van aandelenrendement'