Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Citigroup verwacht koersstijging van 13% voor aandelen Europa

'13% opwaarts potentieel Europese aandelen'

In navolging van veel andere aandelenanalisten, stelt nu ook Jonathan Stubbs van Citigroup dat 2017 eindelijk het jaar wordt waarin Europese bedrijfswinsten zullen stijgen. Stubbs verwacht dat de winsten in Europa dit jaar met minstens 10% stijgen. 

"Ondanks politieke headlines zijn er tekenen van macro-verbeteringen in Europa en over de wereld", schreef de aandelenstrateeg maandag in een note waarover Bloomberg bericht. "Wij denken dat dit kan bijdragen aan een bredere sentimentsverandering in de beleggingscommunity."

Beleggers lieten Europese aandelen in 2016 nog massaal links liggen op zorgen rondom Brexit en stabiliteit van het banksysteem. En dat ondanks de goedkope waarderingen. Volgens Citigroup zal het dit jaar anders zijn. 

Anders dan in voorgaande jaren verhogen economen dit jaar hun groeiverwachtingen voor de regio. Ook aandelenanalisten verhogen hun schattingen voor de winst. 

Aandelen Europa 13% omhoog

Volgens Stubbs kan alleen een krimp van de wereldwijde productie of een daling van de olieprijs naar 20 dollar de groei in Europa dit jaar belemmeren. De strateeg verhoogde zijn koersdoel voor het einde van dit jaar voor de Stoxx Europe 600 van 380 naar 410 punten. Wat vanaf de het huidige niveau van de index een stijging van zo'n 13% betekent.

Mocht de index dit jaar inderdaad oplopen naar 410 punten dan zou dat zorgen voor de grootste jaarlijkse stijging sinds 2013.

Lees ook: 17 Nederlandse top picks voor 2017

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht