Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Warren Buffett let op deze 3 dingen bij het selecteren van bedrijven

Koopwaardig of niet? Buffett's 3 gouden regels

De 86-jarige superbelegger Warren Buffett wordt, met zijn zesde zintuig voor beleggen, ook wel het orakel uit Omaha genoemd. De buy & hold-strategie is zijn favoriet: als hij ergens instapt, doet hij dat voor de zeer lange termijn. Maar wanneer is een bedrijf nu de moeite waard om in te stappen?

"Het is een stuk makkelijker om op de lange termijn te investeren", zei hij onlangs op een event op de Columbia University, "omdat je weet wat er gaat gebeuren. Je weet in grote lijnen wat er de komende tien of twintig jaar gaat gebeuren. Wat er morgen of volgende week op mijn pad komt, daar heb ik echter geen flauw idee van."

Cnbc zette drie eigenschappen op een rij die koopwaardige bedrijven volgens Buffett hebben:

1. Het hebben van een uniek product, dat ook op de lange termijn gewild is

"Ik ben op zoek naar een duurzaam concurrentievoordeel. Een bedrijf moet voor langere tijd een 'wijde gracht' om het product heen hebben."

2. Sterk leiderschap

"Daarnaast ben ik op zoek naar een eerlijk en bekwaam managementteam dat het bedrijf kan runnen, omdat ik niet weet hoe ik het bedrijf zelf draaiende kan houden."

3. Een goede prijs

"Tot slot ben ik op zoek naar een aankoopprijs die niet te hoog is. Maar dat betekent niet dat ik tussen de penny stocks winkel. Je kunt beter iets te veel betalen voor een heel goed bedrijf dan heel weinig voor bedrijf zonder goede toekomst."

En mocht de miljardair een bedrijf tegenkomen dat niet aan deze drie voorwaarden voldoet, dan investeert hij er simpelweg niet in. "Ik heb geen haast. Ik zoek naar de uitzondering."

Lees ook: Twee favoriete aandelen van Warren Buffett

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht