Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Corné van Zeijl over kooptips 2017: Unilever, Wereldhave, Philips Lighting en Refresco

Kooplijst 2017: Corné van Zeijl tipt nieuwe koopkans

Eén keer per jaar mogen verschillende beursexperts hun drie favoriete beleggingen voor het aankomende jaar aanwijzen. Pas aan het einde van het jaar weten we hoe het deze aandelen vergaan is. Maar is het niet aardig om eens eerder een kijkje te nemen hoe de aandelen er voor staan?

We starten met Corné van Zeijl, analist en strateeg bij Actiam. Hij tipte eind 2016 Unilever, Wereldhave en Philips Lighting voor dit jaar.

“Dat Unilever een mooie kans was, daar zijn inmiddels ook veel anderen achter gekomen. Het aandeel is flink gestegen en noteert nu aan de bovenkant van de range. Je zou nu winst moeten nemen, want de onderneming is 50% duurder dan het marktgemiddelde. Een mooi moment dus om te verzilveren.”

Nog steeds positief

Over Wereldhave en Philips is de strateeg nog steeds positief. “Ik vind alle onroerendgoedfondsen wel interessant. De waarderingen zijn laag, terwijl de brede markt stijgt. Maar ik snap ook wel dat je niet in onroerend goed zit als de rente stijgt.”

“Philips Lighting tot slot laat precies de cijfers zien waar ik op gehoopt had. De koers is ook gestegen, maar de waardering is nog steeds aantrekkelijk: er is nog genoeg opwaarts potentieel.”

Refresco

Als vervanger van Unilever zou Van Zeijl kiezen voor Refresco. “Waar de premie van Unilever naar 50% is gegaan, krijg je bij Refresco een korting van 20% ten opzichte van de sector. Het is een private label en voert dus geen eigen merken. Daarom moet je het vooral hebben van kostenbesparingen en efficiënt produceren.” 

“Dit bedrijf zou zeker niet zo duur mogen zijn als Unilever, maar de korting die ik nu zie vind ik ook weer overdreven. Ik zet daarbij wel een kanttekening. Refresco haalt een relatief groot deel van de omzet in de UK. Het Britse pond is gedaald en ik denk dat veel analisten dat nog niet hebben ingeprijsd.”

Lees hier de Kooplijst 2017: Corné van Zeijl of klik hier voor alle kooplijsten voor 2017. 

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht