Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Bas Heijink blikt terug op zijn Kooplijst 2017 en geeft nieuwe tips

Bas Heijink tipt Shell en Qualcomm

Wat zouden de beursexperts nu doen met de beleggingen die ze eind 2016 voor de Kooplijst 2017 aanwezen? We vroegen het vandaag technisch analist Bas Heijink van ING. Hij blikt even terug op zijn tips en heeft zelfs drie nieuwe koopkandidaten uitgezocht.

Hoewel we pas aan het eind van het jaar definitief kijken naar de resultaten van de kooplijstjes - en experts hun top drie niet tussentijds mogen aanpassen - vroegen we Heijink vandaag een blik te werpen op de aandelen die hij voor dit jaar tipte in zijn kooplijstje.

Heijink zag eind vorig jaar AkzoNobel, Amazon en Intesa Sanpaolo als kanshebbers voor 2017. 

“Toen ik AkzoNobel tipte, was het aandeel net teruggevallen naar de onderkant van het trendkanaal. Inmiddels noteert Akzo alweer op 76 euro. Ik stelde in december dat een niveau boven de 70 goed mogelijk zou zijn, niet wetende dat dat al binnen twee maanden zou gebeuren. Er is een enorme gap gevormd, en het is heel normaal om dan even te consolideren.”

Grafiek AkzoNobel - klik op de grafiek voor een grotere weergave

Winst nemen

“Op korte termijn kan het geen kwaad om even winst te nemen. De bovenkant van de trend is echter 85 euro, dus voor de lange termijn is het nog steeds een interessant aandeel. De trend is nog steeds goed. De geruchten over overnames staan hier los van.”

Amazon

Voor Amazon geldt een beetje hetzelfde, zegt Heijink. “Ik zag destijds een correctie en heb het daarom op de Kooplijst gezet, en nu noteert het rond de oude top van 860 dollar. Op de korte termijn is het even oppassen, maar het doet niets af aan het langetermijnverhaal. Je ziet over het gehele jaar een golfbeweging. In het kortetermijnbeeld kun je daar gebruik van maken, maar doe je dat niet, blijf dan gewoon rustig zitten.”

Grafiek Amazon - klik op de grafiek voor een grotere weergave

Intesa Sanpaolo

Intesa tot slot heeft niet veel gedaan. De trend is nog helemaal in orde. De 3 euro is het eerste koersdoel, daarna de 3,65 euro.”

Grafiek Intesa Sanpaolo - klik op de grafiek voor een grotere weergave


Drie nieuwe koopkansen

Heijink heeft voor de gelegenheid ook drie alternatieven uitgezocht. “Stel dat je Akzo wilt afbouwen, kun je die vervangen door bijvoorbeeld Shell. Daar zie ik een mooie stijgende trend en een afrondende fase van een correctie. Het definitieve signaal voor een doorbraak moet nog komen, maar op de lange termijn zie ik wel potentie naar 30 of 31 euro. Of dat dit jaar of volgend jaar gebeurt, weet ik niet, maar dit is zeker een mooi instapmoment.”

Grafiek Royal Dutch Shell - klik op de grafiek voor een grotere weergave


Ericsson en Qualcomm

Twee andere leuke opties volgens Heijink zijn het Zweedse Ericsson en het Amerikaanse Qualcomm. “Bij Ericsson zag je een enorme dalende trend, vergelijkbaar met die van AkzoNobel. In februari is die gebroken. Het aandeel noteert nu op 59,60 kronen en mijn eerste doelzone is 77 tot 84 kronen.”

Grafiek Ericsson - klik op de grafiek voor een grotere weergave


Qualcomm

“Bij Qualcomm is het even oppassen in verband met rechtszaken, maar dat wijzigt mijn TA-visie op de lange termijn niet. De langetermijntrend is erg krachtig. Onlangs vond een forse correctie plaats van 72 naar 51 dollar. Die correctie is afgerond en mijn twee volgende koersdoelen zijn 71,5 en 82 dollar.”

Grafiek Qualcomm - klik op de grafiek voor een grotere weergave


Hoogtevrees

"Deze drie vervangers bewegen allen opwaarts en zijn leuke aandelen voor beleggers die wat hoogtevrees krijgen bij de drie tips die ik gaf voor mijn Kooplijst, die inmiddels rond hun all time highs noteren.”

Bekijk hier: De kooplijst van Bas Heijink voor 2017 of klik hier voor alle Kooplijsten 2017.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht