Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Cees Smit tipt nieuwe koopkans voor Kooplijsten 2017

Kooplijst 2017: Nieuwe kooptip Cees Smit

Aan het eind van ieder jaar vragen we een aantal beurskenners wat hun drie favoriete aandelen voor het aankomende jaar zijn. En waar we normaal gesproken pas na een jaar kijken hoe het de aandelen vergaan is, nemen we nu wat vaker poolshoogte.

Vandaag Cees Smit van Today’s Groep. Hij zette eind 2016 in op Heineken, TomTom en Boskalis. Heineken liet de eerste maanden van 2017 een mooie stijging zien, waar TomTom er per saldo niet veel bijkreeg en Boskalis vooral zijwaarts bewoog.

Heineken

Smit: “Heineken heeft het prima gedaan en heeft naar wens gepresteerd. Het is aan de andere kant ook wel een beetje snel gegaan, en als ik tussentijds zou mogen bijsturen zou ik nu wat winst nemen. Het aandeel is in een bandbreedte of weerstandgebied terechtgekomen tussen de 75 en de 85 euro. Als het nu gaat consolideren, zou ik wat winst nemen om bij te komen van de rit van 71 euro begin januari tot 81 euro nu.” Bekijk hier de actuele koers van het aandeel Heineken.

TomTom

“TomTom is nog steeds bezig om uit te breken en zit al tijden tegen die 9 euro aan te hikken. Het is even afwachten of de koers door die weerstand heen breekt. Als je kortetermijntrader bent, zou ik nu even uitstappen en winst pakken, maar op de lange termijn blijf ik zeker positief over TomTom.” Bekijk hier de actuele koers van het aandeel TomTom.

Boskalis

Boskalis tot slot zag Smit eind 2016 als recovery story. “Ik koos er eind vorig jaar voor omdat 2016 en eigenlijk ook 2015 slechte jaren waren. Ik zette in op een uitbodeming in 2017, waarna de koers op langere termijn omhoog kan. Het bedrijf is wel wat in het nieuws geweest de afgelopen tijd en het heeft nieuwe contracten binnengehaald. De koers heeft nog niet heel veel gedaan dit jaar, maar het is wel een bedrijf waar ik op de lange termijn in geloof.” Bekijk hier de actuele koers van het aandeel Boskalis.

Indexbescherming

Heeft Smit nog nieuwe koopkansen in het vizier? “Ik zou een indexbescherming willen kopen: een AEX put-optie voor 3 maanden bijvoorbeeld. De index is aardig opgelopen en ik denk dat de markt moe aan het worden is. De glans die Trump gaf is er een beetje vanaf en de Federal Reserve voert renteverhogingen door. Dat heeft zijn effect op de markt.”

Lees meer: Kooplijst 2017: Corné van Zeijl tipt nieuwe koopkans of bekijk alle kooplijstjes voor 2017

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht