Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Jochem Baalmann tipt nieuwe koopkandidaat

Jochem Baalmann tipt nieuwe koopkandidaat

Dit jaar kijken we op meerdere momenten even terug op de drie tips die verschillende beurskenners eind 2016 aan ons hebben doorgegeven voor hun Kooplijsten. Hoe hebben die sindsdien gepresteerd? En welke andere interessante belegging is inmiddels in het oog gesprongen?

We vragen het vandaag aan Jochem Baalmann, partner bij Indexus. Hij tipte in december 2016 drie ETF’s:

1. SPDR S&P Global Infrastructure ETF (USD) (ISIN: US78463X8552)
2. iShares Digitalisation ETF (ISIN: IE00BIZK4883)
3. iShares STOXX Europe 600 Telecommunications ETF (ISIN: DE000A0H08R2)

“De dollar is flink verzwakt dit jaar, en de eerste twee ETF’s zijn behoorlijk dollargevoelig”, begint Baalmann. “Dat is goed terug te zien als je de rendementen corrigeert voor het wisselkoerseffect. De eerste rendeerde year-to-date bijvoorbeeld maar liefst 19%, maar gecorrigeerd komt dat uit op 6,3%.”

“De tweede ETF maakte tot nu toe 4,1%. De derde deed het goed, maar is in de zomer wat weggezakt en staat nu break-even.” 

Baalmann zou alle drie de keuzes laten staan. “Ik wilde met deze tips laten zien dat ETF’s een mooie bijdrage leveren aan een gespreide portefeuille, en dat je er een stabiel rendement mee kunt behalen. Niet torenhoog, want ik eindig steevast in de middenmoot bij de Kooplijsten. Maar dat is ook precies mijn bedoeling.”

Nieuwe tip

Welke tip is de expert inmiddels in het oog gesprongen? “Dan ga ik voor een tracker op de Duitse beurs, de db x-tracker DAX ETF (LU0274211480). Deze staat year-to-date zo’n 5% in de plus, maar is de laatste maanden aardig weggezakt. Net als de telecom-ETF heeft deze een behoorlijke dip meegemaakt.” 

Volgens Baalmann is de ETF, onder andere door de angst voor Noord-Korea, echter iets te ver doorgeschoten. “De economie in Europa loopt gewoon op rolletjes, dus ik denk dat de afstraffing te streng is geweest. Ik denk dat deze ETF de laatste vier maanden van het jaar aardig terug kan komen. Een echte buy the dip-kans dus.”

Hier vindt u nog eens alle Kooplijsten voor 2017:

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht