Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Meest koopwaardige aandelen voor 2018 volgens Martine Hafkamp

Kooplijst 2018: Martine Hafkamp

Met nog maar enkele weken te gaan tot het nieuwe jaar is het tijd voor de Belegger.nl-Kooplijstjes. Welke aandelen kunnen ons in 2018 wel eens positief gaan verrassen? Die vraag leggen we vandaag voor aan Martine Hafkamp van Fintessa.

"Het is weer tijd voor het jaarlijkse kooplijstje. Nu vind ik dat altijd wat lastig te combineren met mijn werkzaamheden als vermogensbeheerder. Vermogensbeheer is namelijk veel meer gericht op de lange termijn en veel minder op het scoren van de jaarlijkse homerun. Ik heb daarom gekozen voor drie kansrijke aandelen die prima passen binnen een goed gebalanceerde portefeuille."

Boskalis

"Het reeds ingezette herstel van het aandeel loopt vooruit op het te verwachten herstel in de offshore- en vooral de baggermarkt. Boskalis heeft een gezonde balans en kan zich rustig, zonder hijgende banken met hun convenanten, richten op dat herstel. Analisten zullen hun verwachtingen stap voor stap opwaarts bijstellen en beleggers zullen volgen."

Equinix

"De vraag naar datacenters en opslagcapaciteit zal als gevolg van de voortrazende digitalisering explosief stijgen. Equinix biedt een veilige, beschermde en goedkope (althans minder dure) vorm van opslag ten opzichte van de concurrentie doordat de telecomprovider er tussenuit valt. Private in plaats van public internet."

"Het aandeel Equinix heeft af en toe last van het feit dat het ook deel uitmaakt van vastgoedindices, en dan samen met het badwater wordt weggegooid. Maar het blijft een must have in de portefeuille."

General Electric

"De herstelkandidaat bij uitstek. Er zit veel (overdreven) pijn in het aandeel en dit zal langzaamaan minder gaan worden. Beleggers zullen oog krijgen voor de werkelijke waarde van het bedrijf. Maar dit heeft tijd nodig. Als dan ook de olieprijs nog meehelpt (en waarom niet na het besluit van de OPEC afgelopen week?) en de oliemajors orders gaan plaatsen, dan kan het aandeel General Electric gaan herstellen."

Bekijk hier alle kooptips voor 2018:

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht