Word abonnee en neem Beursduivel Premium
'Beweeglijke markten zorgen voor voldoende kansen'

'Beweeglijke markten zorgen voor voldoende kansen'

De beweeglijke markten in Europa en Amerika zorgen voor beleggingskansen. Dat stelt Olaf van den Heuvel van Aegon Asset Management in een nieuwe aflevering van Aegon Beleggings TV. 

"De meeste beleggingen zijn afgelopen jaren eigenlijk behoorlijk in waarde gestegen en nu begint die groei een beetje op een piekniveau aan te komen. Dan wordt het moeilijker om veel (winst)groei in de toekomst te zien, dus alles is wat minder aantrekkelijk."

"Als er dan iets gebeurt zoals de crisis in Italië, dan zie je dat de Duitse rente ineens van 70-80 basispunten naar 30-40 basispunten terugzakt. Dat is wel heel laag." En dat maakt bijvoorbeeld een overweging in relatief veilige beleggingen interessant, stelt Van den Heuvel.

Interessante beleggingen

Dat de aandelenmarkten en bedrijfsobligaties wat goedkoper zijn geworden maakt ze weer tot interessante beleggingen. Van den Heuvel denkt dan ook dat de dynamiek en de beweeglijke kant zorgen voor kansen in een jaar als dit, bijvoorbeeld op de rentemarkt.

Benieuwd waar hij die kansen precies ziet? Dat vertelt Van den Heuvel in onderstaande aflevering van Aegon Beleggings TV voor juni. Verder gaat hij in op de Italiaanse crisis, die uiteindelijk toch geen Europese crisis bleek.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht