Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Credit Suisse ziet investeringskansen in China, Singapore en Indonesië

Drie landen met mooie investeringskansen

Aziatische aandelen zijn dit jaar hard getroffen door golven van onzekerheid, als gevolg van de escalerende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. Het handelsconflict heeft zeker zijn tol geëist. De toonaangevende MSCI Asia ex-Japan-index is meer dan 20% gedaald ten opzichte van de hoogste waarden in 2018. 

Te midden van de onrust ziet Suresh Tantia, beleggingsstrateeg bij de Zwitserse bank Credit Suisse, echter investeringsmogelijkheden in China, Singapore en Indonesië.

Economische vertraging

"Aziatische markten dalen dit jaar met 15% door het handelsgeschil tussen de VS en China en zorgen over (een) economische vertraging", zei Tantia tegen Cnbc.

Ook zullen de Aziatische economieën volgens hem volgend jaar "zeker" een groeivertraging ervaren. Toch houdt hij van de Aziatische markten omdat hij denkt dat er een groot verschil is tussen de onderliggende waarden en de prijzen. "De prijzen zijn ver vooruitgelopen op de fundamentals."

"Als je kijkt naar het winstplaatje voor de Aziatische markten, dan zie je nog steeds een groei van 10% voor 2019. De waardering is buitengewoon goedkoop en dit jaar hebben we dertig miljard dollar zien wegstromen uit Aziatische aandelen en dat hebben terugkijkend tot 2008 nog nooit gezien", aldus Tantia.

Interessante markten

"Ik denk dat de markten in China, Singapore en Indonesië er behoorlijk interessant uitzien." Voor China erkende Tantia dat de voortdurende handelsoorlog met de VS een "zeer complexe kwestie" is.

"We zijn van mening dat president Xi en president Trump het eens zullen worden over een soort kader waaronder zij zullen onderhandelen en deze overeenkomst zou kunnen komen op de G20-top", zei hij, verwijzend naar de verwachte ontmoeting tussen de leiders van China en de VS in Argentinië later deze maand.

"Het is een behoorlijk fatsoenlijk plaatje gezien de verwachtingen van een handelsdeal, stabilisatie van de economische dynamiek en een gezonde winstgroei. Daarom denk ik dat dit een goed moment is om Chinese aandelen te kopen", aldus Tantia. 

Slechte prestaties Singapore

De markt in Singapore heeft dit jaar geleden onder het handelsconflict tussen de VS en China en maatregelen om de vastgoedmarkt af te koelen. De aandelen van het land waren volgens de strateeg "de slechtst presterende ASEAN-markt dit jaar", ondanks stabiliteit in de economie en valuta van het land. 

"Je hebt een stabiele economie, je hebt een aantrekkelijke waardering en ook een zeer hoog dividendrendement. Volgend jaar, wanneer er een soort wapenstilstand komt tussen de VS en China op het handelsfront, zou de markt in Singapore het beter kunnen gaan doen dan andere markten", aldus Tantia.

Zeer redelijke waarderingen

Met betrekking tot Indonesië zei de strateeg dat de beleidsmaatregelen van de centrale bank om de roepia te stabiliseren, vruchten beginnen af te werpen. Eerder in september viel de roepia tot het laagste niveau in meer dan 20 jaar, door de zorgen over opkomende markten.

"Ik denk dat de Indonesische markt beter zou kunnen blijven presteren, aangezien de waardering nog steeds zeer redelijk is en de winstgroei is ook veel gezonder, kijkend naar een groei van 10% in de komende twaalf maanden", verklaarde de beleggingsstrateeg van Credit Suisse. 

Lees ook: Beursmiljardair Steve Cohen voorziet een berenmarkt

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht